Da li je fer da nepušači plaćaju lečenje pušača?

Da li je fer da nepušači plaćaju lečenje pušača?

• Da

glasova: 12 57,1%
  • Ne

glasova: 9 42,9%

• Ukupno glasova
    21
Ajde ne loopetaj.
Samo akciza iznosi 100 din. na paklicu cigareta.
U Srbiji ima preko 2.5 miliona pušača (po skromnim procenama).
To ti je prijatelju 2.5 miliona * 365 dana * 100 dinara.
Otprilike milijardu evra za državu samo od pušačke akcize.
Trebao bi da nas ljubiš u doope, a ne da otvaraš tako glupe teme.
Čuj, tvojim novcem se leče pušači... :mazi:
Hmm.. ti meni govoriš šta bi ja trebao da radim dok u isto vreme ne želiš da čuješ ništa o onome što bi ti trebao da radiš.. odnosno da odrešiš kesu malo više i platiš za svoja lična uživanja malo više..

Hmm.. ti meni govoriš šta bi ja trebao da radim dok u isto vreme ne želiš da čuješ ništa o onome što bi ti trebao da radiš.. odnosno da odrešiš kesu malo više i platiš za svoja lična uživanja malo više..
Ne govorim ja tebi šta bi trebao da radiš, samo pokušavam da ti objasnim
koliko je tvoje rezonovanje glupo.
Ali očito nisi u stanju da shvatiš ni tu računicu objašnjenu na najjednostavniji
mogući način... :mazi:

Da li je u redu da mi, koji ne pušimo, svojim novcem iz zajedničke kase finansiramo lečenje pušača koji obole od karcinoma i sličnih bolesti?
S jedne strane, razumem da je zdravstvo za sve, ali s druge strane, pušenje je svestan izbor. Da li je fer da snosimo posledice tuđih navika, ili bi pušači trebalo da plaćaju neku dodatnu taksu za zdravstveni sistem?
Да ли је у реду да не плаћамо ако ти сломиш ногу? Рецимо, неко каже "који те ђаво годнио на лед сам си крив"?

Да ли је у реду да не плаћамо ако ти сломиш ногу? Рецимо, неко каже "који те ђаво годнио на лед сам си крив"?
Dobro ima tu istine.. samo pušač koristi cigarete zbog svog ličnog zadovoljstva A jako sam pao i slomio nogu to nisam uradio zato što me to zadovoljava

Ne ne radi se o tome "ko ti je kriv što si pušio.."popijem i ja nekad vino ili neku votku ili nešto, kao i svako, Samo mislim da te proizvode koji nam nisu potrebni za zdravlje te tri bele smrti plus cigarete i alkohol treba dodatno oporezovati
И како ће "опорезивање" ишта ријешити? Више пара у џеп дебелом политичком крмету?
Баш сте мудри, сер!

Dobro ima tu istine.. samo pušač koristi cigarete zbog svog ličnog zadovoljstva A jako sam pao i slomio nogu to nisam uradio zato što me to zadovoljava
А шта ако си скакао безвезе и радио глупости?
Колико људи тражи врега кад се вере по крову док је мокро, лед, вјетар итд.? И ако падну, ко ће то плаћати? Ђе је крај таквом размишљању? У подјелама људи и мржњи између ове и оне групе?Можда је рјешење да се не дозвољава свако смеће и сваки отров у дуван, храну, воду?

Људи пуше дуван од постанка свијета. Не пушим нити савјетујем, али с којим правом забрањивати некоме да ради шта оће својом вољом?

Ma znas sta me interesuje - je l jos uvijek zakon ono polomis nogu na fudbal a poslodavac ti mora davati platu jer si na bolovaNju?
Какве везе има ђе си поломио стварно?

Сваки корак је ризичан и људи поломе ноге на најглупље начине.
Послодавац је одговоран за свог радника, зар не? Иначе би радник био глуп да дозволи силеџијство итд. Болест се дешава. Мени као послодавцу је у интересу да је радник здрав и - да оздрави!
Јер не могу се људи живи саранити у земљу јер су сломили ногу.

А шта ако си скакао безвезе и радио глупости?
Колико људи тражи врега кад се вере по крову док је мокро, лед, вјетар итд.? И ако падну, ко ће то плаћати? Ђе је крај таквом размишљању? У подјелама људи и мржњи између ове и оне групе?Можда је рјешење да се не дозвољава свако смеће и сваки отров у дуван, храну, воду?

Људи пуше дуван од постанка свијета. Не пушим нити савјетујем, али с којим правом забрањивати некоме да ради шта оће својом вољом?
Nije to nikakva mržnja to je samo stvar respekta, recimo ja kad uđem negde u neku prostoriju sa pušačima koji puše meni je to užas tragedija velika.. cela mi garderoba smrdi na duvanski dim.. ako neko hoće već pušiti neka ide napolje pušiti. Ne ne treba nikome ništa zabranjivati taman posla... Samo oporezovati zato što postoje i oni second hand pušači, koji udišu dim tih pušača i bude im isto kao i njima samim.

Какве везе има ђе си поломио стварно?

Сваки корак је ризичан и људи поломе ноге на најглупље начине.
Послодавац је одговоран за свог радника, зар не? Иначе би радник био глуп да дозволи силеџијство итд. Болест се дешава. Мени као послодавцу је у интересу да је радник здрав и - да оздрави!
Јер не могу се људи живи саранити у земљу јер су сломили ногу.
Poslodavac je odgovoran za svog radnika u radno vreme a posle toga nije..

Nije to nikakva mržnja to je samo stvar respekta, recimo ja kad uđem negde u neku prostoriju sa pušačima koji puše meni je to užas tragedija velika.. cela mi garderoba smrdi na ulica duvanski dim.. ako neko hoće već pušiti neka ide napolje pušiti. Ne ne treba nikome ništa zabranjivati taman posla... Samo oporezovati zato što postoje i oni second hand pušači, koji udišu dim tih pušača i bude im isto kao i njima samim.
Слажем се са тијем. Они напоље а други који то не желе не морају патити и трпити. Свакако то је и поштено и људски!

Poslodavac je odgovoran za svog radnika u radno vreme a posle toga nije..
Не знам какав је закон код вас, ође ђе сам ја је дозвољено боловање и плаћено донекле (60% или тако нешто ако је дуже).

Дакле не можеш радника шкартирати првом приликом јер је болестан? :eek:

Da li je u redu da mi, koji ne pušimo, svojim novcem iz zajedničke kase finansiramo lečenje pušača koji obole od karcinoma i sličnih bolesti?
S jedne strane, razumem da je zdravstvo za sve, ali s druge strane, pušenje je svestan izbor. Da li je fer da snosimo posledice tuđih navika, ili bi pušači trebalo da plaćaju neku dodatnu taksu za zdravstveni sistem?
Dovoljna im je kazna stanje organizma...
Ili je zdravstvo za sve ili nije...
Kužim da nekima ide na živce to što nečiji svjesni izbori dovode do narušavanja zdravlja... ali, tim putem razmišljanja bi trebalo obuhvatiti i one koji piju alkohol, konzumiraju kavu, kao i za gojazne osobe... e sad, nisam siguran na kraju koji je onda omjer snaga...

pa naravno da se lijece od sakupljenog poreza kojeg placaju nepusaci...ne mislis valjda da te americki poreznici finansiraju..
Ajde, ne loopetaj, ne moraš baš uvek da pokazuješ koliko si ... neinteligentan.
Niko se ne leči od sakupljenog poreza, postoji nešto što se zove doprinos za
obavezno zdravstveno osiguranje.
Naravno da ti, kao primalac socijalne pomoći koji živi na mojoj grbači, nemaš
pojma o tome.

Back