- Poruka
- 3.407
Blago tebi.
Ne radi se uopšte o meni, nego o principu. Čuvaj se za života, ali i posle života, da te ne proglase za boga. Ja se kremiram, ali pre toga piškim u urnu u koju će da me gurnu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Blago tebi.
Pravi Bog onaj Jedini koji Postoji ...moze biti sta god on pozeli i u bilo kom obliku
Zato sto je Svemoguc Bog
Ljudima je tesko ovo da shvate i poveruju ..ali za Boga to nije nista tesko![]()
Bitno je znati, sta je sustina verovanja i sta ta vera predstavlja za pojedinca.
Ti "divlji" ljudi su se susreli sa nekom nesvakidasnjom situacijom i onda su pomislili da je taj covek bog, zato sto se razlikuje od njih.
Pravi i jedini bog nece zaboraviti ove ljude.
Nas um ne moze pojmiti bozija dela i njegovo ponasanje.
Svi cemo se jednog dana uveriti, da li postoji, ali mislim da mi ljudi nemamo pravu sliku zivota posle smrti.

vidim da se sećaš svašta nešto, pa me interesuje: da li se sećaš šta si poslednje uradio pre nego što si umro i šta si prvo uradio pri ponovnom rođenju?Ima nas koji smo se odavno uverili, jer nismo izgubili sećanja iz prolaza iz dimenzije u dimenziju (krug rađanja i umiranja). Ne postoji život posle smrti (život važi samo za onoga ko ima telo, dakle za životinje), već nekakva duhovna egzistencija... i napredovanje u duhu ili, za većinu, ponovno vraćanje u telo, odnosno reinkarnacija... Pametnom dosta.![]()

vidim da se sećaš svašta nešto, pa me interesuje: da li se sećaš šta si poslednje uradio pre nego što si umro i šta si prvo uradio pri ponovnom rođenju?
Bio je na Krstarici![]()

zato što lupetaš gluposti jer nisi u stanju da se setiš ovoga što sam te pitao, a busaš se u prsa kako bi drugima dao na znanje o nekoj tvojoj superiornoj memoriji.Slčabo se nešto razumem u te šatrovačke izraze tipa "svašta nešto", jer nisam baš tako mlad, ali naravno da se sećam mnogo toga. Ne kontam zašto ljudi komentarišu mene umesto da komentarišu temu.

zato što lupetaš gluposti jer nisi u stanju da se setiš ovoga što sam te pitao, a busaš se u prsa kako bi drugima dao na znanje o nekoj tvojoj superiornoj memoriji.
kada bi malo manje bio nadmen, verovatno ti ovo pitanje nebi ni postavio. ovako...![]()
Neka sam nadmen, ili ostavljam takav utisak; ne pripadam religiji koja brani tako nešto. Koliko vidim nisi sposoban da se baviš temom, a ovo je jako zanimljiva tema, naročito njen princip.kakva tema, tema je glupa. ti si mi mnogo zanimljiviji.Kako ti tek lupetaš gluposti. Naravno da se sećam boravka u majčinoj utrobi pre rođenja, spektra boja pri prvom udisaju itd. Dalje, kad god mi se desilo u ovom životu da naiđem na neke stvari koje sam brzo kapirao, iz bilo koje oblasti, od matematike do reinkarnacije, samo sam osvežavao svoja znanja iz prethodnih života uz unutrašnji glas: "Pa ja to već znam!" Da ne govorim o svetu snova koji su se ispunjavali itd. Ali o ovome ne vredi diskutovati na forumu sa nekim ko ništa ne razume, a busa se u grudi da sve razume i da je njegova religija jedina prava. A jel da da sam vas sve zarazio tim izrazom "busa se u grudi da je u pravu"?Neka sam nadmen, ili ostavljam takav utisak; ne pripadam religiji koja brani tako nešto. Koliko vidim nisi sposoban da se baviš temom, a ovo je jako zanimljiva tema, naročito njen princip.
kakva tema, tema je glupa. ti si mi mnogo zanimljiviji.
prvo, nisi razumeo pitanje jer pitanje nije bilo šta se događalo dok si bio fetus, nego da li se sećaš šta si prvo uradio kad si se rodio, kao i šta si poslednje uradio pre nego što si umro.
sad bi, ako ne zameraš, proširio sferu svoje radoznalosti sa novim pitanjem: da li svetliš u mraku ko ostali indigo klinci i koliko dugo traje ta tintoplava svetlost u tvom slučaju?
![]()
ajd' dobro, neću ti više postavljati pitanja na koja, i pored tvrdnje da si na višem nivou svesti (ma šta to značilo), ne možeš odgovoriti, nego ću te pitati nešto lakše: kako si došao do ovog otkrića koje sam podvukao u tvom citatu?I da se vratimo na temu. Dakle, nimalo se ne razlikuješ od plemena iz uvodnog posta, jer i za njih i za tebe neki čovek je bog?

ajd' dobro, neću ti više postavljati pitanja na koja, i pored tvrdnje da si na višem nivou svesti (ma šta to značilo), ne možeš odgovoriti, nego ću te pitati nešto lakše: kako si došao do ovog otkrića koje sam podvukao u tvom citatu?
to očigledno nisi mogao pročitati iz mojih komentara.
![]()
Naravno da mogu na sve odgovoriti, i na sve sam odgovorio. Naravno, svako za koga je bilo koji čovek bog – maker to bio Krišna, Mitra, Buda, Isus, Pakia ili bilo ko – on je isti kao pripadnik plemena iz uvodnog posta.
Ovako...Ja bar smatram da se definitivno ne razumemo...JA NE KAŽEM da je Isus Bog,nego SIN BOŽIJI I tu je tačka.Sva čuda koja je činio,bila su uz pomoć Svetog Duha...A za tog Hermana,prvi put čujem.Takođe,što se Islama tiče,kako je nastao Kuran pre same vere?
Greska!
... pa ti si ljude i odgovore odavde klonirao na onaj svoj bolesni forum... 

Mislim da bog, čak i kad bi postojao, sigurno ne bi uživao u ulozi koju su mu ljudi namenili. Previše tragikomično, patetično, apatično, iskopirano, inferiorno i matoro, i nimalo realno, a opet ni blizu nadrealno, tako reći nakinđureni, loš barok, neproporcionalan, koga bi svaki kvalitetniji umetnik, pa i bog, prezirao, a ne učestvovao u istom...

Strašno...... pa ti si ljude i odgovore odavde klonirao na onaj svoj bolesni forum...
Gde je sad ona 'puffff' tema?![]()

nije tacno![]()
... cirkus... a kada ti je to isto odgovorio Faust, post #2 na ovoj temi, rekao si:Apsolutno. Dakle, pored pitanja šta će bogu ljudi ukoliko bi ljudima trebao bog, postavljam i pitanje zašto ljudima treba tiranski bog koji ih kažnjava? Pa taj bog ima daleko niža moralna načela od većine ljudi. Bog koji traži krv? Užas!

nemas pojma![]()

... cirkus... a kada ti je to isto odgovorio Faust, post #2 na ovoj temi, rekao si:
Upiš. Živi.
Pa barem se seti koje si postove kopirao.
Unakazih te... i super mi je zaebancija.
Prosto samo nastavljam onu da nemaš pojma gde si šupalj, a kamoli da imaš formiran stav o bilo čemu sem o nabacivanju tena.
Hoćeš još, besmrtni... ili ćeš da ide šugra d?![]()
I ništa osim spama. Spameru.ovo je takođe sa teme.
daklem, da bih polemisala sa tobom na temu, neophodno je da znam šta znači tvoj nik.
![]()
Pa jeste. Šta ćemo sad? Moraš da pogodiš. Ajmo na temu ili na spavanje.Pa jeste. Šta ćemo sad? Moraš da pogodiš. Ajmo na temu ili na spavanje.

Ostaću pri onom izvlačenju energje preko neta, tu ću zbog smeha morati da prekinem ovu inspirativnu diskusiju... te ću se osvrnuti na ovaj tvoj p.s. ... Dakle, a propo teme, na kojoj insistiraš, jer nikako ne shvataš da sve ovo baš ima veze sa istom, a u tom silnom lamentu nikako da potkačiš taj izvor sa kog je sve ovo poteklo... evo pitanja: