Da li je dr. Herman bog?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti prihvataš Isusa, i suštinski si isti kao bilo ko iz tog plemena.

Koliko je herman Isus, toliko su ti divljaci ja. Rečima - nimalo. Svetlosne godine razlike su u pitanju. :bye:

Dalje, meni ne smeta što si ti hrišćanin,

Možda, ali 'oćeš da se ubiješ što sam 29 puta pametniji. :lol:

pozivanje na brojnost je logichka greshka i nevalidan argument. to shto su u nemachkoj 30ih nacisti bili u vecjini bili u vecjini ne znachi da su u pravu. a inache, ako cjesh vecj da insistirash na brojnosti, nije samo galilejski stolar poveo milijarde ljudi, to je takodje uradio i arapski beduin, kao i indijski kochijash svetloplave kozhe.

Nacisti su krvlju i mačem ubeđivali ljude, arapski beduin takođe, ali stolar, Rogozube, samo lepom rečju i pozitivnom pameću! :bye:

Poslednja izmena od moderatora:
Koliko je herman Isus, toliko su ti divljaci ja. Rečima - nimalo. Svetlosne godine razlike su u pitanju. :bye:

Možda, ali 'oćeš da se ubiješ što sam 29 puta pametniji. :lol:

Nacisti su krvlju i mačem ubeđivali ljude, arapski beduin takođe, ali stolar, Rogozube, samo lepom rečju i pozitivnom pameću! :bye:

Ja sam najveći protivnik toga da se bilo koja životinja, ili čovek, proglasi za boga. Pa tako i to pleme, ali i tvoja braća i ti.

Pa boli tebe uvo šta ja prihvatam, zato mi namećeš ljude za bogove, tvog Isusa, nekakvog Maitreju i doktora Hermana.

Ako nekoga proglase za boga, pa i Maitreju, ti nećeš imati problema da ga prihvatiš, kao i tvoje kolege iz Hermanovog plemena, jer imaš iskustva u prihvatanju čoveka za boga, baš kao i oni.

I Herman i Isus su obični ljudi, pa samim tim tvoje kolege su iste kao i ti. Svetlosne godine u hrišćanstvu ne postoje.

Zašto ne razumeš prostoproširenu rečenicu kao tvoje kolege iz plemena koje prihvataju jednog čoveka za boga?

Svim postovima si dokazao da si neznalica. I ponosiš se time.

Verovanje u to da je čovek bog je verovanje ratara ne iz XVIII već iz XII veka. Dakle to si ti.

Možda, ali hoćeš da se ubiješ što nikoga (pa ni tvog Maitreju) ne prihvatam kao boga.

Ne lupetaj! Uzdrmao sam sva tvoja prizemna verovanja.

Apsolutno mi se (biip) za to što su drugi koji su ti nametnuli verovanje u čoveka da je bog odlučili da te upropaste a ti pristao na to.

Stolar je rekao da je doneo mač između oca i sina.

Poslednja izmena od moderatora:
Nacisti su krvlju i mačem ubeđivali ljude, arapski beduin takođe, ali stolar, Rogozube, samo lepom rečju i pozitivnom pameću!
obnovi istoriju o politichkim prilikama prelaska vizantije u hrishcjanstvo, pokrshtavanju rusa (il cjete se pogruzite tri puta i izacji kao hrishcjani ili jednom i onda necje izacji, nego izplutati) i pokrshtavanju latinosa (koji chine dobran deo tih "milijardi hrishcjana" koje si pomenuo). to shto su neki narodi preshli mirno u hrishcjanstvo nije nishta posebno, indonezhani i mongoli/ mugali (pored arapa su najbrojniji muslimani) su preshli mirno u islam, takodje su svi indijski narodi mirno prihvatili krishnu, takodje su svi azijski narodi koji su budistichki mirno prihvatili budu.

obnovi istoriju o politichkim prilikama prelaska vizantije u hrishcjanstvo, pokrshtavanju rusa (il cjete se pogruzite tri puta i izacji kao hrishcjani ili jednom i onda necje izacji, nego izplutati) i pokrshtavanju latinosa (koji chine dobran deo tih "milijardi hrishcjana" koje si pomenuo). to shto su neki narodi preshli mirno u hrishcjanstvo nije nishta posebno, indonezhani i mongoli/ mugali (pored arapa su najbrojniji muslimani) su preshli mirno u islam, takodje su svi indijski narodi mirno prihvatili krishnu, takodje su svi azijski narodi koji su budistichki mirno prihvatili budu.

Apsolutno tačno. Moralne norme i kodovi, suštinski, kakve ima (i gaji) ljudoždersko pleme iz uvodnog posta ove teme, koje je doktora Hermana proglasilo za boga, glavni su spiritualni sastojak svih religija u kojima je (neki) čovek proglašen za boga. I onda imamo posledice, bez bavljenja uzrocima.

Ali Bog može da bude bog, pa taman se ispilio iz jajeta.

Ne može ako je pripadnik bilo kog oblika organskog života, odnosno ako je životinja.

Pa ko je onda Herman ..prvi put cujem za njega ..a vec ste ga prozvali bog :eek:

Nije Covek Bog ..samo tako misli jer mu je Sotona to rekao u Raju :lol:

Aha ha ha. Objašnjeno je u uvodnom postu na ovoj temi. Nismo ga prozvali “da je bog”, samo smo se narugali svakome ko ima životinjsko telo (i tom principu generalno), a pripadnici njegove životinjske vrste ga protiv njegove volje proglase za boga.

Naravno (samo bez sotone i raja). Isto važi i za Krišnu, Budu, Mitru, Cezara, Isusa, Muhameda... niko od njih nije za sebe rekao da je bog.

(Znači da može da bude i doktor Herman? :hahaha: )

Bog može da bude doktor Herman, ali doktor Herman ne može da bude bog. Shvati to. Možeš li?

Bog ne može da padne na nivo luzera i da proba životinjsko telo,

:think: Šta?

jer je onda doživeo pâd. Boravkom u telu bi to uzvišeno duhovno biće postalo palo biće i za to vreme svoj tron predalo nekome drugom. Bez ikakve svrhe. Shvati to.

facepalm_implied.jpg

:lol:

Ebte leb, ovo ko da pričam sa hipnotisanim papagajem.

Dakle, da probamo iz početka.

Bog..........može...........da bude...........šta god..........hoće.

Čitaj polako i sa razumevanjem.

:eek:

Nema šanse da pričaš sa papagajem.

Vrtenjem u krug stiže se do početka koji zapravo i nije početak. Kako veli Branko Miljković: “Istok je zapadno od zapada, lažno kretanje je najbrže.”

Bog ne može da ima telo, jer nije luzer i nema šanse da se spušta na životinjski denzitet. Ne radi se o shvatanju ili neshvatanju; radi se o neprihvatanju: nikada neću prihvatiti prizemno hrišćansko učenje. Hoću li biti spaljen na lomači?

Čitam polako i sa razumevanjem, ali ne prihvatam.

Ti reče da ne prihvataš. Čemu dodatna pitanja? Voljno si.

Šta da prihvatam? Boga-životinju? No no. Niko mi nije oborio temu. To "voljno si" sam završio kad sam se skinuo iz vojske; za razliku od mnogih koji nisu ni bili u vojsci, tako da je suvišno.

"U haosu bitke, kada tlo pod vama postane klizavo od krvi, povraćke i pišaćke, i iznutrice prijatelja i neprijatelja postanu slične, lako je okrenuti se bogovima spasenja, ali bogovi tu nikada ne okvase noge."

Rimska izreka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back