- Poruka
- 3.407
Ovako. Dr Herman bio je profesor nuklearne fizike na jednom univerzitetu. I, da skratimo priču, pozvali su ga neki ljudi da ode u Papuu Novu Gvineju, u neku pećinu, koja je puna uranijuma, da ispita kvalitet istog. I on je otišao tamo sa svojom ženom, istražio šta je trebalo, i u povratku bio zarobljen od nekog divljeg ljudožderskog plemena. Oni su ga ubili sa namerom da ga pojedu, prvo njega pa njegovu ženu, i, sasvim slučajno, nabili mu Gajgerov brojač u grudi, u rupu koju su načinili bodežom. Pošto se u pećini jako ozračio, Gajgerov brojač je počeo da radi i nije nikako prestajao. Poglavica, ubeđen da je u pitanju bog, jer kazaljka na brojaču ne prestaje da „kuca“, odnosno da se vrti, stavlja ga na sred sela, a njegovu udovicu proglašava za boginju. Gajgerov brojač radiće nekoliko desetina hiljada godina, a mumificirani leš doktora Hermana ostaće bog za to pleme dokle god bude postojalo i pleme i selo. Bilo ko da dođe kod njih da im kaže da dr. Herman nije bog 100% bi bio ubijen i pojeden. A nije u redu da nekome kažeš kako njegova vera ne valja i ko jeste a ko nije bog. Dakle, da zaključimo. Leš dr. Hermana je za pomenuto pleme bog. Za ostale ljude nije. Za nekoga je krokodil Pakia bog, za nekoga nije. Za nekoga je Isus bog, za nekoga nije. Za nekoga je bog bog, za nekoga nije. Bog je bog, i ja nemam ništa protiv boga, ali se protivim tome da je bilo ko ko ima ili je imao telo bog. I to je to. Je li u pitanju pripadnik bilo koje životinjske vrste (sisar recimo) - automatski nije bog niti ima ikakve veze sa božanstvom. Bog se ne bi ponizio silaskom u životinjska tela. Znači, ja mislim da dr. Herman nije bog, kao ni bilo ko drugi ko je ikada imao životinjsko telo. Šta mislite?