DA LI JE DOŠAO KRAJ VOŽNJI NA PUNOMOĆJE?

U Novom Sadu je za B kategoriju polaganje 85500 dinara.
Provereno u vise skola.
52000 prakticni deo,16000 teoretski,prva pomoc 7500 i po 5000 za dva izlaska na polaganje.
A da je to za dranje tacno sto se tice polaganja za AM koja je ranije ulazila redovno ako polozis za B,tacno je.
To je bicikl sa pomocnim motorom i ako polozis za B logicno je da poznajes saobracajne propise i da mozes da dobijes i tu AM kategoriju.
Jedna auto skola po kandidati ima cistih 480€ a ovamo kukaju kako su na ivici egzistzencije a nekad su radili za 20000 dinara obuku pa su se uklapali.
Sin mi je polagao pre dve godine i tad je komplet polaganje bilo 67500 dinara a znam jer mi Kum drzi prvu pomoc pa to nisam placao a ovom u autoskoli sam tutnuo u ruke 500€.
Onda su digli cenu obuke jer je gorivo poskupelo a nesto ne vidim da su spustili cenu iako je gorivo palo za 30 dinara po litri.
Jos jedan dokaz kako vlast moze da dize cenu ali da je spusti nema sanse.

Otišli ste malo van teme...

Elem, dobro je što su tehnički pooštreni, al i dalje razne budalaštine viđam po ulicama, mada sve manje.‚

Recimo u jednom trenutku nije bio Alfa 147 i FIAT Punta koji nije imao one kineske ksenone. Opravdanje vozača Punta "Loši mi fabrički farovi" ne pije vodu. Oćeš da voziš jeftin auto od 1000e i da bude vrh i da budeš ubica noću, e pa ne može. Kako je FIAT Punto uopšte ušao u proizvodnju nije mi jasno s tim farovima

Opet gresis.
Punto ima sasvim ok farove ali ako su fabricki dok ove kineske kopije imaju problem i rasipaju svetlost i cak i sa obicnim sijalicama smetaju vozacim iz kontra smera.Onda neko ubaci ksenon da bi bolje video ali napravi jos gori efekat.
Fabricki puntov far osvetljava savim dobro ali usled godina sve manje ih je sa fabrickim farom i ugradjuju se kineski.

Opet gresis.
Punto ima sasvim ok farove ali ako su fabricki dok ove kineske kopije imaju problem i rasipaju svetlost i cak i sa obicnim sijalicama smetaju vozacim iz kontra smera.Onda neko ubaci ksenon da bi bolje video ali napravi jos gori efekat.
Fabricki puntov far osvetljava savim dobro ali usled godina sve manje ih je sa fabrickim farom i ugradjuju se kineski.
Moguce, al mene koji nisko sedim u E87 zaslepljuje maltene svaki punto u Srbiji, a to se desava samo s tim autom... Kad sam guglao, kazu da su postavljeni previsoko.

Pa to zavisi i od godista ali trebalo bi da porez od 2,5% izadje oko 3000-3500 grubo receno plus kupoprodajni ugovor koji je 720 dinara za overu dva potpisa.
Ovo je otpilike a mozda bude i manje ali znam da Renault ima veliku katalosku vrednost,potpuno nelogicnu.
Imaces jos novu saobracajnu dozvolu sto je jos oko 1500 dinara.

Back