Da li je dokaz da Bog postoji potreban onima koji veruju ili onima koji ne veruju?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A zašto Isus?
A Šiva? Amon Ra? Odin? Svarog? Manitu?
Nije valjda da tvrdiš da hiljade ostalih bogova ne postoje?
Hrisxanstvo je religija otkrivenja.Nastalo iz fakta otkrivenja bozijeg.Ne polaxi od covekove religioznosti urodjene ili razviheneBog se otkrio javio u licu isusa hrista.Hriscanstvo i dryge religije ko nebo.i zemlja.

A zašto Isus?
A Šiva? Amon Ra? Odin? Svarog? Manitu?
Nije valjda da tvrdiš da hiljade ostalih bogova ne postoje?
Ne mogu ništa da tvrdim i propovedam, nije mi dato.
Mogu da mislim i živim kako je Bog zapovedio... ili bolje rečeno, preporučio.
Draže mi je citrati Forumaša nego nešto dugo sa neta:

1 Nemojte graditi sebi idola ni likova rezanijeh, niti stupova podižite, ni kamena sa slikama mećite u svojoj zemlji da mu se klanjate; jer sam ja Gospod Bog vaš.
2 Moj. 20:4, 5 Moj. 5:8, Psal. 97:7, Isa. 44:9, Isa. 44:18

4 Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
3 Moj. 26:1, 5 Moj. 4:16

5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
4 Moj. 14:18, Is.N. 23:7, Is.N. 24:19, 2 Car. 17:35, Nem. 1:2, Jov 5:4, Jov 10:14, Psal. 79:8, Isa. 14:20, Isa. 44:15, Jer. 2:9, Jezek. 18:19

9 Koji grade rezane likove, svi su ništa, i mile stvari njihove ne pomažu ništa, i one su im svjedoci da ne vide i ne razumiju, da bi se posramili.
5 Moj. 4:28, Psal. 115:4, Psal. 115:8, Isa. 41:24, Isa. 41:29, Isa. 42:17

10 Ko gradi boga i lije lik, nije ni na kaku korist.
Isa. 40:20, Jer. 10:5, Avak. 2:18
Hvala ovom Forumašu... koji više nje ni aktivan. Nadam se da je dobro.
Rođena sam sa ovom veroispovešću. Da je Bog hteo da srećem Šivu, Amona itd., ne bih bila ovde.
Ionako mi je bio dug put do prihvatanja toga kakvom me je, gde, i kad dao. :)

Hrisxanstvo je religija otkrivenja.Nastalo iz fakta otkrivenja bozijeg.Ne polaxi od covekove religioznosti urodjene ili razviheneBog se otkrio javio u licu isusa hrista.Hriscanstvo i dryge religije ko nebo.i zemlja.
Kakve to veze ima kakva je koja religija. Najbitnije je da ljudi veruju u te bogove. Samim tim, oni postoje. Isto kao i hrišćanstvo.
Osim ako nećeš da kažeš da nijedan od tih bogova ne postoji. Samo tvoj.

Ne mogu ništa da tvrdim i propovedam, nije mi dato.
Mogu da mislim i živim kako je Bog zapovedio... ili bolje rečeno, preporučio.
Draže mi je citrati Forumaša nego nešto dugo sa neta:

Hvala ovom Forumašu... koji više nje ni aktivan. Nadam se da je dobro.
Rođena sam sa ovom veroispovešću. Da je Bog hteo da srećem Šivu, Amona itd., ne bih bila ovde.
Ionako mi je bio dug put do prihvatanja toga kakvom me je, gde, i kad dao. :)
Ali drugi sreću Amona i Šivu.
A ne sreću tvog boga.

Pa... po Njegovom dopuštenju se nadam da hoće.
Ne znam kako da se ophodim prema tom iskazu.
Moj dragi sveštenik često objavljuje apel za sve: ''Pozdrav, braćo, vernici, i sa vama koji to niste, a za koje bih voleo da postanete.''
A da li misliš da ćeš i ti, po dopuštenju drugih bogova, moći da ih sretneš?

Ja samo kulturno pitam da li vi, vernici, tvrdite da drugi bogovi, osim vašeg, ne postoje.
Za sad nema odgovora...
Žao mi je ako povredim nečija osećanja, ali bar u mom svetu, osim Boga, ne postoje drugi bogovi.
A da li misliš da ćeš i ti, po dopuštenju drugih bogova, moći da ih sretneš?
Pa... mogla sam, hipotetički, dok sam se još tražila u raznim duhovnim praksama, vrlo kratko svuda, ali me nijedna nije takla dovoljno da bih htela da srećem... šta god te stvari bile, za mene nisu nikakvi bogovi, neka mi se oprosti eventualno neznanje, ne želim da ljudi pomisle da dolazim na ratnoj nozi pa da se tu nešto napadamo.
Zahvalna sam Bogu da mi je poslao ljude preko kojih sam mogla da osetim i prihvatila to gde pripadam.. a pripadam tu gde me je Bog i dao.

Žao mi je ako povredim nečija osećanja, ali bar u mom svetu, osim Boga, ne postoje drugi bogovi.

Pa... mogla sam, hipotetički, dok sam se još tražila u raznim duhovnim praksama, vrlo kratko svuda, ali me nijedna nije takla dovoljno da bih htela da srećem... šta god te stvari bile, za mene nisu nikakvi bogovi, neka mi se oprosti eventualno neznanje, ne želim da ljudi pomisle da dolazim na ratnoj nozi pa da se tu nešto napadamo.
Zahvalna sam Bogu da mi je poslao ljude preko kojih sam mogla da osetim i prihvatila to gde pripadam.. a pripadam tu gde me je Bog i dao.
Mislio sam na svet u kome svi živimo.
Da li u tom svetu ima drugih bogova osim tvog, ili nema?

Mislio sam na svet u kome svi živimo.
Da li u tom svetu ima drugih bogova osim tvog, ili nema?
Nije mi potreban drugi otkako sa shvatila da se u Ovom sve nalazi, dešava i rešava. Latice ili trnje... prema laticama sam sumnjičavija, razume se.
Simbol vere (molitva);
Kraj.

Svako je slobodan da sebi izabere sve, Bog nikoga nije vezao, ali je dao preporuke.
Danas, bar, možeš da menjaš ime, izgled, pol, nacionalnu pripadnost, veru... ma, sve.
Nisam videla da se usrećio neko ko je svoju veru prodao za večeru, a poznavala sam prelepe Milice i Marije koje se sad zovu Aida ili Alma, primera radi.
Poštovanje, ali...
Neki red mora da se zna.

Nije mi potreban drugi otkako sa shvatila da se u Ovom sve nalazi, dešava i rešava. Latice ili trnje... prema laticama sam sumnjičavija, razume se.
Simbol vere (molitva);
Kraj.

Svako je slobodan da sebi izabere sve, Bog nikoga nije vezao, ali je dao preporuke.
Danas, bar, možeš da menjaš ime, izgled, pol, nacionalnu pripadnost, veru... ma, sve.
Nisam videla da se usrećio neko ko je svoju veru prodao za večeru, a poznavala sam prelepe Milice i Marije koje se sad zovu Aida ili Alma, primera radi.
Poštovanje, ali...
Neki red mora da se zna.
A ti si s bogom pio kavu pa ti rekao.
Je li sveti Sava ?

A ti si s bogom pio kavu pa ti rekao.
Je li sveti Sava ?
Samo verujuća.
Ustvari, verujuća koja se ustoličila na toj poziciji tako da, uz Njegovo dopuštenje i pomoć, takvom treba i da proživm život, i u tom osećanju napustim ovaj svet.
Mislim da čak ni onaj više nema računa da se zabavlja mnome.
Kažeš, pila kafu...
Ne, svet čitav je postao mesto vredno moje večne ljubavi otkako verujem i znam da ga je stvorio Bog. Zaista, to jeste svet sa neograničenim potencijalima da postane raj.
Zeza tastatura.... Uvek nešto zeza... ali ko stvarno želi, nađe način.

Naravno da je svima potreban dokaz da Bog postoji.
Одакле теби право да говориш у име других као да знаш шта им је потребно или није? Милионима људи широм света никакви докази о постојању Бога нису потребни нити их траже.

Sve sto je stvoreno svedoci o postojanju Tvorca - Boga.
Samo nase postojanje, postojanje univerzuma.
Bozja rec Biblija.
Sto je dokazano.
Чиме је доказано, часном речју? Треба бити екстремно наиван па Библију сматрати некаквим доказом. Да је то доказ, онда би сви знали да Бог постоји и не би морали да верују да постоји.

Ne kažem da nije nego pitam, kako znaš da je baš bog u pitanju? Možda su vanzemaljci?a

Pa i Bog je vanzemaljac ! I on ima svog Boga !
Potrajalo bi poprilično dok ti ja objasnim kako to sve shvatam ...

U svakom slučaju verujem u Tvorca, ne verujem u evoluciju, sem u smislu da i iza nje stoji On.

O religijama mislim isto što i o fan klubovima.

Poštujem hrišćanstvo jer ono traje već 2000 godina.
Pravoslavlje je moja tradicija koja me ne uči ničem lošem, a drži me na okupu sa svojim narodom, prema tome to se voli i neguje.

I NE MENJA !!!

Pa i Bog je vanzemaljac ! I on ima svog Boga !
Potrajalo bi poprilično dok ti ja objasnim kako to sve shvatam ...

U svakom slučaju verujem u Tvorca, ne verujem u evoluciju, sem u smislu da i iza nje stoji On.

O religijama mislim isto što i o fan klubovima.

Poštujem hrišćanstvo jer ono traje već 2000 godina.
Pravoslavlje je moja tradicija koja me ne uči ničem lošem, a drži me na okupu sa svojim narodom, prema tome to se voli i neguje.

I NE MENJA !!!
Jasno 🙂
Nadam se da poštuješ i druge religije.

Pošto me nešto mrzi da pišem ogromne postove za koje sam sasvim siguran da nikoga neće zanimati i koji će, poznajući kako ide rasprava ovde, biti istrolovani u najkraćem mogućem roku, mali savet za učesnike teme: ako hoćete da pričate o hrišćanskom bogu, malo proučite prvo šta hrišćanstvo (tačnije, klasični teizam kome pripadaju hrišćanstvo, islam i judaizam) stvarno tvrdi da Bog jeste. A ne šta se obično fantazira pod tim pojmom. I onda šta bi mogli biti „dokazi“ za njegovo postojanje. Kao i šta je tokom istorije nuđeno kao „dokaz“ (hint: ovi dokazi nemaju nikakve veze sa Biblijom, a namerno sam reč stavio pod navodnike jer se ne radi o onome što većina danas smatra i misli pod tim pojmom). Kao i šta su prirodne nauke, kako su nastale i čime se bave.

A možete slobodno da nastavite u istom stilu još 100 strana, kako 'oćete 🙂 Nego eto, reko mali savet da vam uštedim vreme

Subjektivan dokaz je različit od objektivnog. Ne vodi ka istini nego ka zadovoljenju ličnih želja.
Ko dozivi subjektivni dokaz, za ono kako je opisano, mora da postane novi Mojsije ili Isus...
Bog ne moze da prodje neopazeno.... dakle, ako ne mozes to drugima da dokazes,
obicno natprirodnim sposobnostima, ili tako necim, ostaje samo rec, kojoj niko
ne veruje...

Pošto me nešto mrzi da pišem ogromne postove za koje sam sasvim siguran da nikoga neće zanimati i koji će, poznajući kako ide rasprava ovde, biti istrolovani u najkraćem mogućem roku, mali savet za učesnike teme: ako hoćete da pričate o hrišćanskom bogu, malo proučite prvo šta hrišćanstvo (tačnije, klasični teizam kome pripadaju hrišćanstvo, islam i judaizam) stvarno tvrdi da Bog jeste. A ne šta se obično fantazira pod tim pojmom. I onda šta bi mogli biti „dokazi“ za njegovo postojanje. Kao i šta je tokom istorije nuđeno kao „dokaz“ (hint: ovi dokazi nemaju nikakve veze sa Biblijom, a namerno sam reč stavio pod navodnike jer se ne radi o onome što većina danas smatra i misli pod tim pojmom). Kao i šta su prirodne nauke, kako su nastale i čime se bave.

A možete slobodno da nastavite u istom stilu još 100 strana, kako 'oćete 🙂 Nego eto, reko mali savet da vam uštedim vreme
Šta ti smatraš pod tim pojmom? I šta za tebe znači to da Bog jeste?

Back