Da li je dobrota dosadna?

Da li je biti dobar ljudima dosadno ili ne shvataju neciju dobrotu na pravi nacin ?

Biti dobar moras pravilno razumjeti.Dobrota je najbolja moguca stvar ako razumijes sta to znaci a mnogi to ne razumiju.Biti dobar samo ti moze dobro donijeti u zivotu ali mnogi ne razumiju foru samog zivota.Misle ako su dobri lose ih zivot i ljudi tretiraju i obratno a nijedno ni drugo nije tacno.Ako si dobar i zivot ce biti najbolji za tebe.Prvo definisi sta je za tebe dobrota

Biti dobar znaci biti +

..........."lepota je u davanju".

To je jedna od ekspresija dobrote ali ne i sama dobrota

Prvo moras biti posten i dobar prema Bogu i sebi a znaci moras imati disciplinu dobrote prvo a nazalost vecinski nas narod to nema,zato smo podijeljeni puni sujete, lijenosti,zavisti,nefikasnosti i nehigijene kako duhovne tako i materijalne i fizicke zato smo i siromasni i nerazvijeni,zato nam ulice ne sijaju,sela nam nisu sva uredjena itd.Narod nije dobar,jer nema disicplinu dobrote, dobrota je uvijek plus

Radim na sebi licno i razvijam disicplinu dobrote a nije lako nimalo to je proces trazi vrijeme i veliki rad na sebi i ne cekas od nikog pomoc

Nije dovoljno samo biti dobar, vec treba živeti u skladu sa dobrotom
onomad sam pred jednu kancelariju ceko na red i kada sam doso na red, ustupio sam mesto jednom matorcu, (7 i kusur banki), koji mi rece da treba samo nesto da pita......reko, mator cica pa da ne ceka.......ostao je unutra 50 minuta, ja izgubio zivce i otiso bez da zavrsim poso.
Eto, pa budi dobar.

Nije dovoljno samo biti dobar, vec treba živeti u skladu sa dobrotom

E o tome se i radi.Dobrota ima svoju disciplinu pa onda ima svoju sadrzinu a onda ima svoju ekspresiju

Dobrota je ono sto je njena disciplina i sadrzina a moc dobrote je da njom pomazes drugima o tome se i radi.Jer ekspresiju pomoci moze da ima i los covjek koji se bavi svime i svacim.Al los lik ne moze imati disciplinu i sadrzinu dobrote,zato i ne moze uvece da spava i mirno i da slobodno seta ulicom itd kao onaj dobar ali obojica imaju moc da pomognu

Dobrota kada djeluje na druge ona ih mijenja i osposobljava da budu slobodni umno,materijalno a moc je nekom dati novac.Ako neko da novac romu na ulici da li ce taj rom biti bolji covjek zbog toga, hoce li nauciti zanat,da pravi novac,da cita knjige,da li ce ga neko zaposliti zbog toga,nece niko

Davanje je ekspresija dobrote ali ne sama dobrota nikako

Back