Да ли је добро рађати децу?

Кверкус

Domaćin
Poruka
3.403
Да ли човек роди дете ради детета или ради себе?

1. Ако је ради себе, онда је сасвим без смисла то радити. Играш се туђим животом.
2. Ако је ради детета, онда је још више без смисла то радити, јер правиш некога ко мора умрети. Потпуно бесмислено. Још уколико се мучи док је жив - нађи ми тога који се није мучио - онда ј још више бесмислено.

Дакле у било којој комбинацији произилази да децу не треба рађати.

Naravno radi sebe, ne mozes nesto da radis radi nekoga koga jos nema.
I te kako ima smisla, normalni roditelji se ne igraju zivotom svoje dece, vec mu pomazu najpre da prezivi, a zatim i da se snadje i da mu bude lakse u zivotu.

Zivot nije samo mucenje.
Cak i ljudi koji su imali mnogo problema u zivotu, veoma vole zivot i uzivaju u njemu.
Zdrav covek zeli da zivi, to je nagonska stvar.
Covek koji misli da je zivot pre svega neste negativno nema problem sa roditeljstvom, vec sa samim sobom i za takve je bolje da to rese, pa tek onda da radjaju jos nekog.

Ne samo da je dobro i smisleno, vec je zapravo nesto najsmislenije sto covek mozeda uradi.

Rado, radi opstanka svoje rase i nacije, Ja imam teoriju da ti nastavljaš da živiš kroz tvoje potomke. Tvoja energija se seli na potomstvo. Zato ono treba da bude zdravo, lepo i jako. Jedino ako boluješ od nasledne bolesti, tada imaš svetu dužnost i obavezu da budeš poslednji, ali i tada tvoja energija nastavlja. Ako si imao blisku braću i sestre velike su ti šanse da se kroz njihovu krvnu liniju ponovo rodiš.

1. Ако је ради себе, онда је сасвим без смисла то радити. Играш се туђим животом.
2. Ако је ради детета, онда је још више без смисла то радити, јер правиш некога ко мора умрети. Потпуно бесмислено. Још уколико се мучи док је жив - нађи ми тога који се није мучио - онда ј још више бесмислено.

Da su tvoji roditelji razmisljali kao ti , ti se nikada ne bi rodio.
1. Decu ne radjas radi sebi, nije to igracka koju si kupio. Radjas dete i od samog rodjenja ga usmeravas i ucis sta i kako treba da se radi. Znaci to nije igra nego borba.
2. Dete se radja da bi zivelo, a sve ima svoj pocetak i kraj , i uprabo ima smisla sto ima i kraj. Zivot nije mucenje nego borba i zadovoljstvo, nekada ised dole, nekada gore,alilepo je ziveti.
U obe kombinacije treba imati decu.

A, što ti tokom života milion puta zagorčaju isti, a nekima ga i skrate ?
Ni to nije zanemarljivo !

Sve češće ovo pitanje s jasnim odgovorom da decu rađamo u loš svet je glavni faktor bele kuge!
Moj odgovor je drukčiji,na tragu doktrine čiji sam i ja zagovornik -puta oboženja ljudi:Kako onda mislite,vi koji ne želite da rađate
decu da za nekoliko vekova ili milenijuma naši potomci dostignu božije osobine?!

Svakako ne mislite o tome...
Ja mislim i delam u skladu s tim.
I ovde.

uglavnom ne bi trebalo osim ako su i pametni i imaju nameru i mogucnosti da detetu priuste zdrav zivot i zbilja podrsku shodno njegovim potrebama, talentima te od njega izraste covek koji ce biti radost u svetu i neko ko ce umeti zivotu kao oazi svojih ostvarenja da se raduje.

ogroman broj ljudi radja decu s pola mozga, racunajuci da ce ih dete zabaviti i ulepsati im zivot.
ako ti zivot do trena te odluke vec nije dovoljno lep da zbilja budes srecan, bataljuj pravljenje i radjanje dece, mozes samo da ih usarapis svojim deficitima.

uglavnom ne bi trebalo osim ako su i pametni i imaju nameru i mogucnosti da detetu priuste zdrav zivot i zbilja podrsku shodno njegovim potrebama, talentima te od njega izraste covek koji ce biti radost u svetu i neko ko ce umeti zivotu kao oazi svojih ostvarenja da se raduje.

ogroman broj ljudi radja decu s pola mozga, racunajuci da ce ih dete zabaviti i ulepsati im zivot.
ako ti zivot do trena te odluke vec nije dovoljno lep da zbilja budes srecan, bataljuj pravljenje i radjanje dece, mozes samo da ih usarapis svojim deficitima.
E ,na ovakvo rezonovanje se odnosi moj post!
Kao da su Teslini i Ajnštajnovi roditelji bili Bizmarci...Naprotiv-bili deficitarno kako reče u citiranom...

"Sve češće ovo pitanje s jasnim odgovorom da decu rađamo u loš svet je glavni faktor bele kuge!
Moj odgovor je drukčiji,na tragu doktrine čiji sam i ja zagovornik -puta oboženja ljudi:Kako onda mislite,vi koji ne želite da rađate
decu da za nekoliko vekova ili milenijuma naši potomci dostignu božije osobine?!
I ovde."

E ,na ovakvo rezonovanje se odnosi moj post!
Kao da su Teslini i Ajnštajnovi roditelji bili Bizmarci...Naprotiv-bili deficitarno kako reče u citiranom...

"Sve češće ovo pitanje s jasnim odgovorom da decu rađamo u loš svet je glavni faktor bele kuge!
I ovde."

ne govorim ja da roditelji treba da budu genijalni no DOVOLJNO zdravi i odgovorni.
imamo danas vise od pola populacije medju roditeljima koji nisu sposobni da budu roditelji, koji unistise svoju decu.

- - - - - - - - - -

ogroman broj ljudi radja decu da bi njima(decom) pravio zakrpe

Ne daje ona njoj do znanja.
To mi matorani prilčamo, u sklopu današnjih kretanja na relaciji roditelji- deca.
A, svi vrlo dobro znamo čega tu sve ima....
Ne mora da joj kaze, oseti se to.

Kada neko ima takvo misljenje o deci, a pri tom je i roditelj, to onda nije stav nezavisan od sopstvenog deteta.
Kada neko ko jos nema decu tako misliu, to je nesto drugo (mada i dalje bezveze, ali ok)

Ne mora da joj kaze, oseti se to.

Kada neko ima takvo misljenje o deci, a pri tom je i roditelj, to onda nije stav nezavisan od sopstvenog deteta.
Kada neko ko jos nema decu tako misliu, to je nesto drugo (mada i dalje bezveze, ali ok)

Ima danas sve više vrlo imućnih brakova koji ne žele decu, to se zna-
U umetničkim krugovima je čest slučaj.
A, najviše dece, po pravilu, imaju oni koji ne mogu da ih hrane.
Znači, prave od njih paćenike i pre nego što su se rodili !
Može li se to opravdati ?

sve vise je upravo tako.
sto se umetnika tice , ako ih u toku studija ne omasi koje dete onda su roditelji, u protivnom, nakon studija, retki(bar likovnjaci) se odluce i za brak a nekmoli za decu

Ko ne zeli da ima decu i ne treba da ih ima, a takodje je potrebno da oni koji ih zele ispunjavaju odredjene uslove.

Medjutim, onaj ko ih vec ima, ne treba da ih tretira kao nuzno zlo, vec da se potrudi da im pruzi maksimum u svakom smislu, a upravo sam reagovala na takav primer koji si naveo
Znam zrelu žensku osobu koja kaže da su deca porez na budale !
Milion puta sam se složio sa njom.

Ima jedno, žensko, sa kojim nikada nije imala nikakvih problema !
Ali, tako misli, šta ćeš.....

Jedno je komentarisati neki slucaj (mada je ovo slucaj deteta koje ne pravi nikakve probleme!) a sasvim nesto drugo generalno zakljuciti sledece

која гомила глупости...
ал добра удица...
пецају се, на жалост.

Imas li ti dece?

Velikoj vecini roditelja ne samo da deca nisu zagorcala i skratila zivot, vec su im ga osmislili, postali glavni razlog svega sto rade!

Po tvom misljenju ne valjaju ni deca ni roditelji...

Ти си дао одговор на тему!! Или бар довео тему до катарзе. Одговор се даље - захваљујући томе - сам намеће!
ОДГОВОР: децу треба рађати ради себе (тј. децу ко је6е!). Да би теби било анимљиво у животу. Јер деца су једина која дају смисао животу (родитеља). Онда, када она буду родитељи, она ће имати децу и од њих видети свој смисао. И тако даље редом...што значи, да они који немају децу или одлуче да их немају, не дугују никоме ништа.

Јер дуг који имамо од своје деце јније у ствари дуг, већ је то одавно зарађени кредит док смо ми били деца, плаћајући задовољство живота својим родитељима.

Дакле, док сте деца, немојте загорчавати живот војим родитељима, јер ћете тако умањити сами свој кредит!

Ти си дао одговор на тему!! Или бар довео тему до катарзе. Одговор се даље - захваљујући томе - сам намеће!
ОДГОВОР: децу треба рађати ради себе (тј. децу ко је6е!). Да би теби било анимљиво у животу. Јер деца су једина која дају смисао животу (родитеља). Онда, када она буду родитељи, она ће имати децу и од њих видети свој смисао. И тако даље редом...што значи, да они који немају децу или одлуче да их немају, не дугују никоме ништа.

Јер дуг који имамо од своје деце јније у ствари дуг, већ је то одавно зарађени кредит док смо ми били деца, плаћајући задовољство живота својим родитељима.

Дакле, док сте деца, немојте загорчавати живот војим родитељима, јер ћете тако умањити сами свој кредит!
Nista nisi razumeo...

Decu ne mozes da radjas radi njih jer jos ne postoje u trenutku kada odlucisda rodis.
Da bi bilo zanimljivo u zivotu? Jako povrsno gledanje na temu.

Dug u odnosima izmedju roditelja i dece?
Besmisleno je govoriti o osecaju duga u odnosima izmedju roditelja i dece, zato sto je taj odnos na mnogo visem nivou nego odnosi za koje je taj termin primeren. Sve sto cinimo za ljude koje volimo, cinimo da bi njima bilo dobro, da bi bili srecni, a ujedno smo i mi srecni sto cinimo za njih.

Nigde nisam rekla da zivot ljudi koji nemaju decu nema smisla, ali za ogromnu vecinu onih koji imaju decu, ona predstavljaju nesto najvaznije u njihovim zivotima, zato sam i reagovala na ono sto je pisano u prethodnom postovima. Nezamislivo mi je da jedna majka koja ima cerku sakojom cak nema nikakvih problema kaze da su deca porez na budale!:eek: Ima zena pravo i tako da msili i oseca, pa i da iskazuje, samo mi je zao njene cerke.

Naravno da oni koji nemaju decu ne duguju nikome nista u tom smislu, slazem se.

Back