Da li je Đilas upravo podržao Vučića po pitanju Šolc-Makronovog plana?

Ovo što sam postavio je suština svega toga. Đilas i Ćuta uopšte nemaju nameru da traže nešto sa nacionalnom opozicijom bilo gde, čak ni na lokalu a važi i obrnuto jer i oni su odgovorili na ovo da nemaju šta da traže sa gradjanistima. Dakle u budućnosti će u zavisnosti od toga šta Vučić odluči, zapad ili istok (izgleda da će zapad) sklopiti dil sa Đilasom i Ćutom oko Beograda a oni će njemu glasati za Kosovo i dati sabornost. SNS ni ne može zameniti ovakva opozicija bilo gde jer ne postoji stranka još uvek koja će poput nje sakupiti levičare i desničare. Srbija nikada više neće imati DOS i saradnju DS i DSS, to je praktično nemoguće što je objašnjeno u videu gore. Može se samo desiti da jednog dana neka nova SNS zameni ovu.
Fatalizam.
 
Da je Đilas u saradnji s Vučićem, ne kaže samo Boris Tadić. Na primer, Đilasov bivši koalicioni partner Vuk Jeremić to priča još od izbora 2022.

Jeremić: Đilas se Vučiću stavio na raspolaganje Link

Ali po pitanju Kosmeta i ti ćeš podržati sabornost u skupštini sa Moramo.
 
Boris Tadić u Tašmajdanskom parku otkriva spomenik diktatoru Heydaru Aliyevu:


Officer_Heydar_Aliyev.jpg

Heydar Aliyev, oficir KGB-a
 
Problem je što je ovaj ludak zaista našao recept da vlada doživotno.
Biće izazov ne kopirati SNS čarolije ako dodje do smene režima nekada.
My dear friend to je tekovina žute vladavine, lepo se uobičajilo da svi koji su u Skupstini budu na vlasti, i zašto bi neko to menjao kad i njemu može da se desi da blesavo ovčije stado odjuri nekom drugom? Daš svakome svoj deo, i oni će posle tebi. Ko nema svoje privatne glasove u Skupštini može samo da se sekira, i opet mu dođe isto.

Rasporedi se ti sa familijom na nekoliko lista pa postanite vladajući sloj, drugih mogućnosti u nadrealističkoj zemlji Srbiji nema.
 
"Meni bi zaista bio zločin da neko prizna nezavisnost Kosova, ali bi bio i zločin da neko našoj deci i Srbiji uskrati evropsku budućnost"
Da vidimo šta piše u tom francusko-nemačkom predlogu, ako daje evropsku budućnost Srbiji, a nema priznanja Kosova i omogućava dalju normalizaciju odnosa, ako je sve to tako, onda bismo mi bili spremni da glasamo za to, rekao je Đilas za TV Prva.

Nije suština ojačati poziciju Aleksandra Vučića u tim pregovorima, već poziciju Srbije u tim pregovorima, jer ako stane parlament, crkva, Akademija, onda onaj ko pregovara ima bolju poziciju, predočio je Đilas.

„Očekujem izbore u Beogradu ove godine, ali i na svim niovima, osim predsedničkih, jer kriza koja je pred nama iziskuje da građani na izborima kažu koju politiku podržavaju i šta žele, očekujem te izbore i verujem u njih“, rekao je Đilas.

Saradnja opozicije, posebno sličnih vrednosnih opredeljenja, normalna je, naveo je on, dodajući da jedna lista opozicije nije izgledna. Ako postoji neki zakon koji predloži vlast, a donosi boljitak Srbiji, glasaćemo za to, najavio je predsednik SSP.

Đilas je rekao da sa strankom Zdravka Ponoša postoji saradnja i komunikacija, dok sa Narodnom stranke nema saradnju, jer ona u svojih deset tačaka programa nema EU, već pisma Putinu i Si Đinpingu.

Moguća je saradnja o temama slobode medija, demokratije, naveo je on, ali ne možemo zajedno na izbore."

https://nova.rs/vesti/politika/djilas-zlocin-je-da-neko-prizna-kosovo-ocekujem-izbore-ove-godine/

--------------------------------------------------------------------------

Dakle onako prevedeno, osim ako explicitno ne piše da priznajemo Kosovo, a znamo da ne piše nego je uvijeno u oblande , SSP će podržati plan u skupštini. Ako tome dodamo SPS, manjine, Ljajića i Moramo koji sumnjam da će se protiviti za predlog bi glasalo 179 poslanika a uz DS koji se nije izjasnio ali mi deluje da neće talasati i 189 poslanika što je daleko preko 2/3 skupštine. Tu su i razni "nezavisni" ako zatreba. Čak i referendum u takvim uslovima će imati izvestan kraj. (dovoljno je 50%+1 izašlih).
Osim ako se novopečeni "vukovi" ne pobune interno a znamo da neće ili Vučić ne iskakuliše u narednih par dana da mu je preskupo (čitaj da mu FSB zavrne jaja jače nego ovi) može se reći : To ti je završeno.
Prozapadna opozicija, svakako ce podrzati, sve sto ide u korist USA i EU.
 

Back
Top