Da li je Đilas upravo podržao Vučića po pitanju Šolc-Makronovog plana?

stugots

Čovek
Poruka
36.715
Znam ja njihove motive ali ne vidim benefite za nas u toj trgovini. Nije tražio nikakakv ubrzan proces a koliko se sećam taj plan je predviđao da će razmotriti za deset godina gde smo,pa onda videti šta će dalje. Što se mene tiče upravo zbog situacije sa Putinom i presedana na koji se poziva trebalo je tražiti neki opipljiv ustupak, makar u vidu pridruženog članstva tj pristupu fondovima i nekim garantovanim datumima. Velike šanse su da bi pristali naročito jer bi ih Ameri pritisli oko toga pošto njih generalno nije briga hoće li EU imati 12 ili 42 člana. Ali im je itekako stalo da se taj kosovski presedan izbriše.
Ja se bojim da je on isposlovao jedino da ga ne diraju još neko vreme, da izigrava mučenika, da može da izigrava rusofila zbog popularnosti i ovde vedri i oblači kao i dosad. Zar zaista misliš da će iko i razmatrati Srbiju sa Vučićem kao punopravnog člana?
Znamo svi da ga nije mnogo briga za članstvo u EU, štaviše najbolje za njega je da budemo na večnom putu i da može da se mrsi u EU fondovima. Istovremeno boji se posledica ako formalno odustane jer zna kako i odakle se Srbija finansira i u kojem je položaju. Ali da toliko loše odigra nisam ni sanjao. Pa ona podela sa Tačijem što mu je Merkelka sabotirala je bila povoljnija po Srbiju.
Ne treba sabotirati, u krajnjem slučaju i ne mogu ništa tu....ali ni uhvatiti se u kolo sa njim i pomagati u pravljenju od njega "mučenika".

Pazi, Vučić je u gadnom sosu. Ako se ne prikloni NATO-u, biće smenjen. Ako mu se prikloni, rizik od trovanja polonijumom se drastično povećava.

On će obigravati i odugovlačiti koliko god može, ali neki izbor mora da napravi.

U svakom slučaju, mi normalni smo na dobitku.
 

S1MCRO

Elita
Poruka
15.713
Mučna nam je situacija, a AV ne ume (tj iz urođenog muljatorstva ne želi, hoće da sve i opcije drži otvorenim), da prosto odbije da uopšte razgovara sa Kurtijem, ili o tzv Kosovu, a t pogotovu o tzv “tehničkim pitanjima”, šta da se uopšte priča kad neće da ispune ni najmanje sitnice koje nisu baš nikakvo popuštanje Zapada prema Srbima.

Veoma je moguće da se ovaj momak plaši neke situacije koju bi Zapad iskoristio da dalje demorališe Srbe, nisu svi kao ti i ja, mnogi bi se isprepadali da samo zaprete, pa bi posle ćutali i režimu mnogo gorem od žutih. Možda prosto čovek želi da se izbegne potezanje tog pitanja sad kad nam je situacija preslaba? Nadajmo se da nisu svi na prodaju, inače…
Na koga misliš? Ne živim u Srbiji više od 10 godina, a znam lično ljude koji su nekad bili kod žutih a sad kod AV, niko ih nije nikad terao, to samo trči, hoće da se istaknu.

Naročito primerci iz tzv “javne uprave”, to vredi videti.
main-qimg-f3eb452ce8182c4f78d209b1e7c05e7b-lq
 

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
42.750
Pazi, Vučić je u gadnom sosu. Ako se ne prikloni NATO-u, biće smenjen. Ako mu se prikloni, rizik od trovanja polonijumom se drastično povećava.

On će obigravati i odugovlačiti koliko god može, ali neki izbor mora da napravi.

U svakom slučaju, mi normalni smo na dobitku.
a ko ce da ga smeni ,Bosko Obradovic ? Nego ti care daj odgovor na pitanje koje si ignorisao,sta ce se za Srbiju u pozitivnom smislu promeniti u slucaju da Srbija sutra prizna Kosovo i razmenimo ambasadore ? Dobicemo ekspresno clanstvo u EU,dvadeset milijardi evra na racun davanja vlasnicke knjige ?Gukni, nemoj da se stidis
 
Poruka
6.415
Ali to je generalno tako u Srbiji ..svako gleda zapravo samo svoje.
Drugi grad , opština zabole ih...

to je fazon poljoprivrednika mladjeg kamenog doba, doseljenika iz Male azije i Afrike.
oni su u fazonu moje i samo moje, jer su odvajkda se bavili poljoprivredom i imali su
svoj malo posed na kome su morali svake godine da proizvedu dovoljno žita za vladara.
I za onog pored ih je čestito boleo racku.
Opet sa druge strane, lovci sakupljači su u fazonu, sve je naše, svi smo mi mi, i tako to....
ja sam ovo drugo.
kako I2/I1 preovladjuju u severnim zemljama + N grupa, finci, isto lovci, tamo
preovladjuje i solidarnost medj ljudima.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860
a ko ce da ga smeni ,Bosko Obradovic ?
Ma kakav Boško. Mogu vam puč u stranci napraviti tako što bi se prvo objavile neke o kompromitirajućujih snimaka koje vašeg predsednika dovode u vezu s organizovanim kriminalom, te ga tako naterati da podnese ostavku s isprikom da je bolestan. A onda bi na vanrednim predsedničkim izborima pobedio najeuropljanin Ivica Dačić. Ali što bi to radili, pa Vučić je sve ispunio.

Dobicemo ekspresno clanstvo u EU
To bi bio spas za Srbiju.
 

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
42.750
Ma kakav Boško. Mogu vam puč u stranci napraviti tako što bi se prvo objavile neke o kompromitirajućujih snimaka koje vašeg predsednika dovode u vezu s organizovanim kriminalom, te ga tako naterati da podnese ostavku s isprikom da je bolestan. A onda bi na vanrednim predsedničkim izborima pobedio najeuropljanin Ivica Dačić. Ali što bi to radili, pa Vučić je sve ispunio.


To bi bio spas za Srbiju.
kome to vam bukova glavo?Ako Vucic i progura ovo to nece biti zbog ulaska u EU nego zbog garancije da ce biti premijer jos deset godina poput Mila Dj.
Ne razumem da vam nije jasno da Srbija ne dobija apsolutno nista sa bilo kakvim dogovorom sa EU po pitanju Kosova
 

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.328
"Meni bi zaista bio zločin da neko prizna nezavisnost Kosova, ali bi bio i zločin da neko našoj deci i Srbiji uskrati evropsku budućnost"
Da vidimo šta piše u tom francusko-nemačkom predlogu, ako daje evropsku budućnost Srbiji, a nema priznanja Kosova i omogućava dalju normalizaciju odnosa, ako je sve to tako, onda bismo mi bili spremni da glasamo za to, rekao je Đilas za TV Prva.

Nije suština ojačati poziciju Aleksandra Vučića u tim pregovorima, već poziciju Srbije u tim pregovorima, jer ako stane parlament, crkva, Akademija, onda onaj ko pregovara ima bolju poziciju, predočio je Đilas.

„Očekujem izbore u Beogradu ove godine, ali i na svim niovima, osim predsedničkih, jer kriza koja je pred nama iziskuje da građani na izborima kažu koju politiku podržavaju i šta žele, očekujem te izbore i verujem u njih“, rekao je Đilas.

Saradnja opozicije, posebno sličnih vrednosnih opredeljenja, normalna je, naveo je on, dodajući da jedna lista opozicije nije izgledna. Ako postoji neki zakon koji predloži vlast, a donosi boljitak Srbiji, glasaćemo za to, najavio je predsednik SSP.

Đilas je rekao da sa strankom Zdravka Ponoša postoji saradnja i komunikacija, dok sa Narodnom stranke nema saradnju, jer ona u svojih deset tačaka programa nema EU, već pisma Putinu i Si Đinpingu.

Moguća je saradnja o temama slobode medija, demokratije, naveo je on, ali ne možemo zajedno na izbore."

https://nova.rs/vesti/politika/djilas-zlocin-je-da-neko-prizna-kosovo-ocekujem-izbore-ove-godine/

--------------------------------------------------------------------------

Dakle onako prevedeno, osim ako explicitno ne piše da priznajemo Kosovo, a znamo da ne piše nego je uvijeno u oblande , SSP će podržati plan u skupštini. Ako tome dodamo SPS, manjine, Ljajića i Moramo koji sumnjam da će se protiviti za predlog bi glasalo 179 poslanika a uz DS koji se nije izjasnio ali mi deluje da neće talasati i 189 poslanika što je daleko preko 2/3 skupštine. Tu su i razni "nezavisni" ako zatreba. Čak i referendum u takvim uslovima će imati izvestan kraj. (dovoljno je 50%+1 izašlih).
Osim ako se novopečeni "vukovi" ne pobune interno a znamo da neće ili Vučić ne iskakuliše u narednih par dana da mu je preskupo (čitaj da mu FSB zavrne jaja jače nego ovi) može se reći : To ti je završeno.
Ovaj jos glumi neku opoziciju.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860

Lutovac (DS): Neću se odazvati ako Vučić pozove na konsultacije o francusko-nemačkom predlogu


Lutovac (DS): Neću se odazvati ako Vučić pozove na konsultacije o francusko-nemačkom predlogu

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da ta stranka nikakav poziv nije dobila za bilo kakav sastanak na temu francusko nemačkog predloga za rešavanje problema Kosova i Metohije, ali da se ne bi odazvao ni ukoliko bi takav poziv stigao.

Lutovac je za agenciju Beta izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić konsultacije sa opozicionim strankama povodom francusko nemačkog predloga najavio u obraćanju građanima Srbije, "sa ciljem da testira javno mnjenje i političke aktere, pa ako vidi da će odziv biti mali neće ni uputiti zvaničan poziv".

"Ako poziv ipak stigne do nas neću ići na taj sastanak, jer je cilj tog sastanka isključivo da se u javnosti stvori utisak kako se Vučić konsultuje o važnim državnim pitanjima sa drugim političkim akterima, a to jednostavno nije tako. On se ne konsultuje ni sa kim, samo mu je potrebno da stvori takav utisak zbog suočavanja sa nepopularnim odlukama", rekao je Lutovac.

Dodao je da Vučić "sve to radi isključivo radi opstanka na vlasti".

"Drugi razlog je taj što bi mi trebalo da razgovaramo o predlogu u čijoj izradi on nije ni učestvovao, kako je sam rekao, nego mu je taj predlog uručen kao gotov proizvod. Ako je to tako, onda on nije odgovarajući sagovornik, nego oni koji su taj predlog sačinili", zaključio je Lutovac.
 

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860

Vučić se odaziva na poziv desnice da se u Skupštini raspravlja o francusko-nemačkom planu, poslaničke grupe odbile konsultacije?


Vučić se odaziva na poziv desnice da se u Skupštini raspravlja o francusko-nemačkom planu, poslaničke grupe odbile konsultacije? 1


Poslaničke grupe NADA, Srpska stranka Zavetnici i Dveri – Patriotski blok najavile su da će podneti zahtev predsedniku Skupštine da bez odlaganja sazove vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran tzv. francusko-nemački predlog za KiM, dok portal Nova.rs saznaje da će se predsednik Aleksandar Vučić verovatno pojaviti na toj sednici jer su poslaničke grupe odbile odvojene konsultacije.

Predloženi plan predstavlja otvoreni ultimatum i nastavak brutalnih političkih pritisaka na Srbiju sa ciljem da se naša država trajno odrekne KiM i legalizuje jednostranu secesiju južne pokrajine, kaže se u saopštenju ovih stranaka.
Ističe se da je u ovim trenucima neophodno da se povede najšira moguća rasprava u institucijama i da Narodna skupština kao najviše predstavničko telo građana zauzme jasan stav o neprihvatljivosti potpisivanja bilo kakvih sporazuma koji za krajnju posledicu imaju priznanje tzv. Republike Kosovo i njeno članstvo u međunarodnim organizacijama.

Podseća se i da Zapad nema mandat da jednostrano menja pregovarački format za KiM, jer je to pitanje u isključivoj nadležnosti Saveta bezbednosti UN, bez čije odluke nije moguće ukidati okvir za pregovore koji je definisan njegovom Rezolucijom 1244.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći će uskoro u Skupštinu gde će razgovarati sa narodnim poslanicima o Kosovu i Metohiji i francusko-nemačkog predlogu, potvrđeno je portalu Nova.rs.

Kako navode izvori Nova.rs, imajući u vidu da pojedine poslaničke grupe ne prihvataju konsultacije sa njim, ali i kako bi u javnosti pokušao da opravda odluku o implementaciji francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu, Vučić će doći na sednicu Skupštine.
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999

Lutovac (DS): Neću se odazvati ako Vučić pozove na konsultacije o francusko-nemačkom predlogu


Lutovac (DS): Neću se odazvati ako Vučić pozove na konsultacije o francusko-nemačkom predlogu

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da ta stranka nikakav poziv nije dobila za bilo kakav sastanak na temu francusko nemačkog predloga za rešavanje problema Kosova i Metohije, ali da se ne bi odazvao ni ukoliko bi takav poziv stigao.

Lutovac je za agenciju Beta izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić konsultacije sa opozicionim strankama povodom francusko nemačkog predloga najavio u obraćanju građanima Srbije, "sa ciljem da testira javno mnjenje i političke aktere, pa ako vidi da će odziv biti mali neće ni uputiti zvaničan poziv".

"Ako poziv ipak stigne do nas neću ići na taj sastanak, jer je cilj tog sastanka isključivo da se u javnosti stvori utisak kako se Vučić konsultuje o važnim državnim pitanjima sa drugim političkim akterima, a to jednostavno nije tako. On se ne konsultuje ni sa kim, samo mu je potrebno da stvori takav utisak zbog suočavanja sa nepopularnim odlukama", rekao je Lutovac.

Dodao je da Vučić "sve to radi isključivo radi opstanka na vlasti".

"Drugi razlog je taj što bi mi trebalo da razgovaramo o predlogu u čijoj izradi on nije ni učestvovao, kako je sam rekao, nego mu je taj predlog uručen kao gotov proizvod. Ako je to tako, onda on nije odgovarajući sagovornik, nego oni koji su taj predlog sačinili", zaključio je Lutovac.
Eto vidiš

Postavljaju nogu režimu srama
 

radeta62

Buduća legenda
Poruka
41.955
Vlast i opozicija u Srbiji je jedno te isto svi oni su pokvarena roba.Smrde i zaudaraju,pokvareni su do jaja.Nisu oni tu zbog Srbije i srpske drzave njenih interesa boljeg zivota gradjana vec zbog sebe da se obogate.Vlast se hvali prosecnom platom i penzijom neka se majmuni pohvale kolika je najmanja plata i penzija.Hoce boli ih qulazz znaju da bi ih narod dodatno zamrzeo a mnoge i obesio.
 

GeorgeV

Buduća legenda
Poruka
30.537
kome to vam bukova glavo?Ako Vucic i progura ovo to nece biti zbog ulaska u EU nego zbog garancije da ce biti premijer jos deset godina poput Mila Dj.
Ne razumem da vam nije jasno da Srbija ne dobija apsolutno nista sa bilo kakvim dogovorom sa EU po pitanju Kosova

Kolega, nemojte biti uskogrudi.

Pa ne napadaju Srbiju zbog Vučića, već Vučića zbog Srbije!!!!!!

Daklem, ako Vučić dobije još godina na vlasti, to je prvo za dobro Srbije...a tek na daaaaalekom drugom m(j)estu će koristiti i...Vučiću... :hahaha:
 

sumnjivo lice

Buduća legenda
Poruka
42.750
Kolega, nemojte biti uskogrudi.

Pa ne napadaju Srbiju zbog Vučića, već Vučića zbog Srbije!!!!!!

Daklem, ako Vučić dobije još godina na vlasti, to je prvo za dobro Srbije...a tek na daaaaalekom drugom m(j)estu će koristiti i...Vučiću... :hahaha:
ej,ali pazi crnjaka,zaista ne znam ko bi mogao kao figura da zameni tog balanseru, niti koje bi to pol.partije mogle da preuzmu vlasta a da nije SNS pod novim imenom :(
 

Top