DedaStojan
Iskusan
- Poruka
- 5.425
Postoji mogucnost da u proslom ciklusu se ovo sve dogadjalo ali ponavlja se upravo da se dese promjene.
Избор постоји сам по себи, док људски фактор и не бирајући, доводи себе пред нови избор узрочно-последичне везама избораStvar je u tome da ne pravimo izbore slobodnom voljom.
Da.Verujete li u sudbinu?
Da li je sve već negde zapisano, a mi samo imamo iluziju da donosimo
životne odluke?
Isti utisak imam i ja ponekad.Postoji mogucnost da u proslom ciklusu se ovo sve dogadjalo ali ponavlja se upravo da se dese promjene.
Da, ali iz 7. puta možda ispadne kako treba.Nema buducnosti osim one koje sami stvaramo.
Nisam mislio bukvalno 7, može bilo koji broj.Nzm kako mislis 7. puta?
Odličan post, i Deda Stojan reče da je moguće da se rađamo ponovo. Ako spojim ova dva posta dolazim do zaključka da možemo da ispunimo svoju sudbinu ali teško u prvom životu.Nađoh nešto od Gurđijeva na temu...
"Sudbina stvarno postoji, ali ne za svakoga. Većina ljudi su odvojeni od
svoje sudbine i žive samo pod uticajem Zakona Slučajnosti. Sudbina je
rezultat planetarnih uticaja koji su u odgovarajućoj vezi sa tipom čovjeka.
Govorićemo o tome kasnije. U međuvremenu morate shvatiti jednu stvar.
Čovjek može da ima sudbinu koja odgovara njegovom tipu ali u praksi,
on je nikada nema. To je usljed toga što se sudbina čovjeka odnosi samo
na jedan njegov dio, tj. njegovu suštinu (istinsko Ja).
Zanimljiva misao mada mi Gurđijev nije blizak.Nađoh nešto od Gurđijeva na temu...
"Sudbina stvarno postoji, ali ne za svakoga. Većina ljudi su odvojeni od
svoje sudbine i žive samo pod uticajem Zakona Slučajnosti. Sudbina je
rezultat planetarnih uticaja koji su u odgovarajućoj vezi sa tipom čovjeka.
Govorićemo o tome kasnije. U međuvremenu morate shvatiti jednu stvar.
Čovjek može da ima sudbinu koja odgovara njegovom tipu ali u praksi,
on je nikada nema. To je usljed toga što se sudbina čovjeka odnosi samo
na jedan njegov dio, tj. njegovu suštinu (istinsko Ja).
Sve sto se nije razrješilo se ponavlja da bi se razrješilo.Isti utisak imam i ja ponekad.
Drugačije ne mogu da objasnim deja- vú recimo.
Čudno je sve to i misterija.
to nešto kao popravni ali se ne sećaš da si išao u taj razred. totalna amnezija.Nisam mislio bukvalno 7, može bilo koji broj.
Hteo sam da se nadovežem na Dedu jer ga razumem i imam isti osećaj da se rađamo ponovo i ponovo, i donećemo drugačije odluke ali tek iz trećeg, petog ili sedmog puta.
Teško da će neko da se nađe i snađe sa svojom sudbinom "iz prve".
Moguce uz to da ima koleteralnih zrtava statista koji veze nemaju s ponavljanjima.Nisam mislio bukvalno 7, može bilo koji broj.
Hteo sam da se nadovežem na Dedu jer ga razumem i imam isti osećaj da se rađamo ponovo i ponovo, i donećemo drugačije odluke ali tek iz trećeg, petog ili sedmog puta.
Teško da će neko da se nađe i snađe sa svojom sudbinom "iz prve".
Moze biti da nije popravni vec razlicite perspektive.Mozda budes jehov svjedok slijedeci zivot posto si zapeo na njih zesce a ja bradati pop koji blagosljiva tenkove i vbr ove.to nešto kao popravni ali se ne sećaš da si išao u taj razred. totalna amnezija.
ima li odmor između dva života, čisto da daneš dušom ili odma ideš na popravni?
Lepo bi to bilo, to bi znachilo da svaka pricha ima sretjan kraj, no to, koliko znamo, je samo u bajkama, a nemaju sve bajke sretjan kraj...Da li je kod Boga sve zapisano ? Da li je Bog napravio svoj plan koji sada sprovodi, i sve se desava zato sto je on tako zamislio. Korona, rat u Ukrajin, Vucic i Kosovo...sve to je deo bozijeg plana ( bez obzira sto ljudi u potpunosti ne mogu da razumeju zasto to Bog radi ).
Primer .deo bozijig plan sa Isusom je bio da ga uhvate i da ga razapnu, i da ga Bog posle spasi ?
Sve je zapsiano tj Bog je napravio svoj plan koji je smislio, i nista i niko ne moze da ga promeni ?
![]()
Lepo ga je spasio ostavivši na križu da viče zasto je ostavljen.Da li je kod Boga sve zapisano ? Da li je Bog napravio svoj plan koji sada sprovodi, i sve se desava zato sto je on tako zamislio. Korona, rat u Ukrajin, Vucic i Kosovo...sve to je deo bozijeg plana ( bez obzira sto ljudi u potpunosti ne mogu da razumeju zasto to Bog radi ).
Primer .deo bozijig plan sa Isusom je bio da ga uhvate i da ga razapnu, i da ga Bog posle spasi ?
Sve je zapsiano tj Bog je napravio svoj plan koji je smislio, i nista i niko ne moze da ga promeni ?
![]()
Da.Da li je kod Boga sve zapisano ? Da li je Bog napravio svoj plan koji sada sprovodi, i sve se desava zato sto je on tako zamislio. Korona, rat u Ukrajin, Vucic i Kosovo...sve to je deo bozijeg plana ( bez obzira sto ljudi u potpunosti ne mogu da razumeju zasto to Bog radi ).
![]()
Sve je predodređeno unapred. Slobodna volja je iluzija.Bog je sve odredio.Svako nosi svoj krst.Mislimo da smo krojaci svoje sudbine.Ali ne.Tim makazama koje kroje upravlja Bog a mi ih samo drzimo
Bog je sve odredio.Svako nosi svoj krst.Mislimo da smo krojaci svoje sudbine.Ali ne.Tim makazama koje kroje upravlja Bog a mi ih samo drzimo
Ni meni to nije jasno. Ali uvek se možemo dogovoriti da bog, pošto je navodno svemoćan, takođe može da bude i van ljudske logike. 🙂Čemu onda strašni sud i pakao?
Ako nema slobodne volje nema ni greha.