- Poruka
- 4.184
Kao odgovor na mnogo tema u Bosni i eventualnoj nezavisnosti Republike Srpske, pokrećem i ja još jednu sa veoma jednostavnom anketom...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
U podrinju reče... E, pa kao neko ko "vuče korene" odatle, dozvoli da te uputim: Zvornik je bio najizmešaniji grad, a odnos je bio 50:50... Dakle, Muslimani nisu imali većinu... A da se Srbija odseče od RS jednostavno ne ide...Ovakva Bosna sigurno se ne moze odrzati pa je stoga preporucljivo da se sazove nova konferencija o Bosni i novo precrtavanje granica sada po trojnom etnickom principu.
Republika Srpska je suvise velika i ona bi trebala da preda Bosnjacima podrinje jer su tu muslimani oduvijek zivjeli a da Bosnjaci Srbima predaju Grmec, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo.
Takodjer Srbi trebaju vratiti muslimanima Prijedor u kome su oni bili oduvijek vecina.
U Posavini su Bosnjaci bili vecina pa stoga se moze sklopiti nekin dogovor da se Bosnjacima preda Istocna Hercegovina u zamjenu za Doboj, Bosanski Samac i Brcko.
Dogovor ako ima volje se moze dovesti do zadovoljavajuce razine na obje strane.
Sarajevo, Pale i ostralo Podrinje bi trebalo da pripadne Bosnjacima.
Ma jookDa li je Bosna i Hercegovina u fazi raspadanja?
Ovakva Bosna sigurno se ne moze odrzati pa je stoga preporucljivo da se sazove nova konferencija o Bosni i novo precrtavanje granica sada po trojnom etnickom principu.
Republika Srpska je suvise velika i ona bi trebala da preda Bosnjacima podrinje jer su tu muslimani oduvijek zivjeli a da Bosnjaci Srbima predaju Grmec, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo.
Takodjer Srbi trebaju vratiti muslimanima Prijedor u kome su oni bili oduvijek vecina.
U Posavini su Bosnjaci bili vecina pa stoga se moze sklopiti nekin dogovor da se Bosnjacima preda Istocna Hercegovina u zamjenu za Doboj, Bosanski Samac i Brcko.
Dogovor ako ima volje se moze dovesti do zadovoljavajuce razine na obje strane.
Sarajevo, Pale i ostralo Podrinje bi trebalo da pripadne Bosnjacima.
Ja mislim da se mora dozvoliti Bosnjackom narodu da ima svoju nacionalnu drzavu i da to Europa i svijet shvati da su tu zivjeli muslimani koji su bili zrtvenici rata 1992-1995.
A što i da se ne raspadne ?Mene to nekako ne bi dirnulo ...
Samo bi mi malo bilo neprijatno
![]()
Da, bilo bi ti neprijatno, mnogo posla, hiljade tema i sl. Stoga, imam predlog: ako se ovo pitanje stvarno nešto aktuelizuje (hipotetički govoreno) zašto lepo ne zaključaš sve teme, uključujući i ovu, napraviš jednu, napraviš da bude lepljiva i "mirna Bosna"A što i da se ne raspadne ?Mene to nekako ne bi dirnulo ...
Samo bi mi malo bilo neprijatno
![]()
Ja mislim da se mora dozvoliti Bosnjackom narodu da ima svoju nacionalnu drzavu i da to Europa i svijet shvati da su tu zivjeli muslimani koji su bili zrtvenici rata 1992-1995.
Ja mislim da bi BoTa mobilizovao jedino na muslimanskoj strani, jer mu tako traži EU...a ako izbije rat pa te Boris Tadic mobilise![]()
Ja mislim da bi BoTa mobilizovao jedino na muslimanskoj strani, jer mu tako traži EU...![]()
Šalu na stranu: pritisak javnosti bi bio toliko veliki, da čak ni te budale ne bi imale izbora, nego da priznaju RS. Pa vidi rezultate ankete i sve ti je jasno šta misli Srbija... Izbile bi velike demonstracije kad bi pokušali da vrdaju.upravu si![]()
Samo da rata ne bude, vidiš kakvi su tamošnji Srbi, krenuli bi odmah da pružaju otpor...Opstat ce BiH u komadu onoliko dugo koliko preteci prsti NATO-a budu iznad nje.
a ako izbije rat pa te Boris Tadic mobilise![]()
Pa prosto ko pasulj: treba njih predstaviti kao agresore...nego da vidimo kako ce Bosnjaci prihvatiti raspad,hoceli biti ista reakcija kao kod Srba kad je kosovo proglasilo nezavisnost ,malo se galamilo,malo mitingovalo,i za 3 dana sve zaboravilo ili mislite da ce biti ostrije
ja mislim da ce biti daleko ostrije,cak mislim da ce preko nekih uporista u RS pokusati izavati sukobe,ali tu policija treba mudro da postupi da neudje u otvboren sukob jer bi to mogli proglasiti kao povod za napad na RS,bice galame ,demostracija,itd znaci jedino treba biti oprezan sa njihovim uporistima u RS to su uglavnom povratnicka naselja naprimer Kozarac,janja....itd koga zanima moze pogledati na forumu sarajevo x tamo vec uveliko kuju planove za agresiju na RS
Samo da rata ne bude, vidiš kakvi su tamošnji Srbi, krenuli bi odmah da pružaju otpor...
Samo ću da kažem: "Nadajmo se"... EU i SAD imaju sada svojih problema, neće se preterano petljati po Bosni...Ja mislim da su svi u niskom startu i cekaju kad ce EU i USA da kazu "E dosta mi je vise - odoh!"
Samo ću da kažem: "Nadajmo se"... EU i SAD imaju sada svojih problema, neće se preterano petljati po Bosni...