Da li je bolji IT na PMF u NS ili na PMF u KG?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180
Nisam upao nigde u prvom krugu pa mi je varijanta da pokusam sada nesto ili da pauziram godinu pa sledece da upisem nesto. Zainteresovan sam za programiranje. U KG na PMF nema mesta, ali ima na PMF u NS. Pa ako neko moze da mi kaze sta je bolje i posle kog je lakse naci posao.
Ja bih onda na tvome mestu upisao PMF u NS! Bolje nego godinu dana hvatati zjake! Možda ti se onda nakon prve godine ukaže prilika da se prebaciš na neki drugi 'bolji' studij! Na 'pravim' fakultetima nakon prve godine OTPADNE pola studenata iz prve godine!!!! Zatim, godinu dana manje/više u životu programera može da znači katastrofalne razlike! Dosta ti je samo jedan dan kašnjenja da propustiš 'životnu' priliku....

Marko1212

Obećava
Poruka
55
Ja bih onda na tvome mestu upisao PMF u NS! Bolje nego godinu dana hvatati zjake! Možda ti se onda nakon prve godine ukaže prilika da se prebaciš na neki drugi 'bolji' studij! Na 'pravim' fakultetima nakon prve godine OTPADNE pola studenata iz prve godine!!!! Zatim, godinu dana manje/više u životu programera može da znači katastrofalne razlike! Dosta ti je samo jedan dan kašnjenja da propustiš 'životnu' priliku....
A da li je PMF u NS 'pravi' fakultet? Mislim da li ima sve sto je potrebno jednom programeru? Ja razumem da cu morati sam da vezbam i napredujem, ali me zanima da li je to ozbiljan i cenjen fakultet?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180
A da li je PMF u NS 'pravi' fakultet? Mislim da li ima sve sto je potrebno jednom programeru? Ja razumem da cu morati sam da vezbam i napredujem, ali me zanima da li je to ozbiljan i cenjen fakultet?
Nisi upao na KG, nemaš više dileme! U najgorem slučaju, ako završiš prvu godinu u NS, sledeće godine svejedno možeš ponovo da se prijaviš za PRVU godinu ako ti ne priznaju PRELAZ u drugu godinu, i ako do tada shvatiš da je to bolji studij!
PS: Dok si mlad, ne shvataš značaj i pojam 'godina dana manje ili više'!