U dilemi sam sta je bolje upisati od ta dva? PMF U KG ili PMF U NS?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To ti je relativno? Osim kvalitete profesora i nastavnog plana i programa, velika ( najveća?) uloga je i tvoje zalaganje?U dilemi sam sta je bolje upisati od ta dva? PMF U KG ili PMF U NS?
Razumem ja to, i nadam se da na kraju krajeva nije bitno koji fakultet zavrsim da bi naucio programiranje i uspesno se bavio time. Ali na osnovu te dve stavke koje ste naveli sta mislite koji je bolji od ta dva?To ti je relativno? Osim kvalitete profesora i nastavnog plana i programa, velika ( najveća?) uloga je i tvoje zalaganje?
Nemam pojma koji je bolji! Baci ovu temu na Nauka i Obrazovanje/Obrazovanje, tamo ćeš možda naići na neke koji još studiraju na nekom od tih, ili su nedavno završili studije pa će znati više o tome?Razumem ja to, i nadam se da na kraju krajeva nije bitno koji fakultet zavrsim da bi naucio programiranje i uspesno se bavio time. Ali na osnovu te dve stavke koje ste naveli sta mislite koji je bolji od ta dva?
A jel mozete da mi odgovorite na to koliko je bitno za zaposljenje kao programer koji je fakultet zavrsen i da li je to zapravo tezak posao?Nemam pojma koji je bolji! Baci ovu temu na Nauka i Obrazovanje/Obrazovanje, tamo ćeš možda naići na neke koji još studiraju na nekom od tih, ili su nedavno završili studije pa će znati više o tome?
univerzitet u novom sadu je u 1000 najboljih svetskih univerziteta (univerzitet u beogradu je u top 500), a univerzitet u kragujevcu nije na toj listi. tako da ako si orijentisan ka tome da ides u inostranstvo mozda je novi sad bolji. a ovde mu dodje isto.U dilemi sam sta je bolje upisati od ta dva? PMF U KG ili PMF U NS?
Znaci mislite da u Srbiji mogu da nadjem posao kao programer sa PMF u KG? Mislim da li je to dobar i ozbiljan fakultet?univerzitet u novom sadu je u 1000 najboljih svetskih univerziteta (univerzitet u beogradu je u top 500), a univerzitet u kragujevcu nije na toj listi. tako da ako si orijentisan ka tome da ides u inostranstvo mozda je novi sad bolji. a ovde mu dodje isto.
za programere nije bitna diploma vec znanje, ako imas volju i zelju da ucis, puno programera i nema fakultet. fakultet jeste itekako ozbiljan.Znaci mislite da u Srbiji mogu da nadjem posao kao programer sa PMF u KG? Mislim da li je to dobar i ozbiljan fakultet?
Tako je! I ja sam svojevremeno bio programer sa 'međunarodnom' reputacijom u nekoliko država iako nisam studirao programiranje jer toga tada i nije bilo....za programere nije bitna diploma vec znanje, ako imas volju i zelju da ucis, puno programera i nema fakultet. fakultet jeste itekako ozbiljan.
naravno da mozes. ljudi vape za kvalitetnim prirodnjacima jer 90% mediokriteta upisuje drustvene nauke koje mogu da se diplomiraju na bubanje, a za prirodne nauke ipak treba logika.Znaci mislite da mogu da zavrsim pmf u kg i da nadjem posao i da imam uspesnu 'karijeru'?
U dilemi sam sta je bolje upisati od ta dva? PMF U KG ili PMF U NS?
Nisam siguran. Svakako da to zavisi pre od tebe nego od fakulteta. Treba da se raspitas da li sa tog fakultetaZnaci mislite da mogu da zavrsim pmf u kg i da nadjem posao i da imam uspesnu 'karijeru'?
Svakako da ti treba neki info sa tog fakulteta. Mozda ima nekog ko tamo studira pa da ti kaze?Gde to mogu da se raspitam
То је смер ако хоћеш да се бавиш послом астронома уз познавање програмирања. Ту ће ти добро доћи пајтон јер имаш богат избор библиотека. Требаће ти када пишеш неке своје програме за проучавање појава на небу. То је исто као астроном, само имаш бонус што можеш све то графички представити, прорачунати и сл. Није то смер класичног програмера на кога ћеш налетети у фирмама. То је јако специфично поље рада.Sad sam video da na MF u BG ima mesta na smeru astroinformatika, cini mi se da dosta lici na informatiku na njihovom faksu samo ima dodato astronomije. Kakav je to smer? Da li je pretesko programiranje na mf?
Znaci mogu da odem na pmf u kg i da ne brinem? Naravno uz ucenje i trud...То је смер ако хоћеш да се бавиш послом астронома уз познавање програмирања. Ту ће ти добро доћи пајтон јер имаш богат избор библиотека. Требаће ти када пишеш неке своје програме за проучавање појава на небу. То је исто као астроном, само имаш бонус што можеш све то графички представити, прорачунати и сл. Није то смер класичног програмера на кога ћеш налетети у фирмама. То је јако специфично поље рада.
Не остављам своје информације ван форума. Тако да сву помоћ можеш добити овде. Како од мене, тако и од других форумаша.![]()