Z
ZAGI
Gost
Sta mislite da li je AMD bolji od PENTIUMA i obrnuto
I ako jest zasto
Ko me vi dajete glas
AMD
INTEL PENTIUM
DURON CELERON :shock:

Ko me vi dajete glas

AMD

Charlie Brown:Mislim da se AMD i Intel mogu uporediti jedino ako se uzmu u obzir sve okolnosti pod kojima ce oba ova procesora raditi.
Naime, do pre godinu dana sam bio zadovoljni korisnik platforme koja je radila na AMD K-6/II procesoru na 500 MHz. Moram da priznam da je manje probleme koje sam imao u radu sa ovim racunarom uglavnom uzrokovala maticna ploca. Zaista, iako je ovo jedan od AMD-ovih procesora koji su nastali pre velikog BOOM-a, ja imam samo reci hvale za AMD.
Sada imam racunar koji ima Intel Pentium IV procesor na 2.0 GHz, sa Northwood jezgrom i 512 cash-a. Ovaj racunar, takodje savrseno radi.
Savet: Ipak, blagu prednost dajem Intel-ovim procesorima, zbog toga sto je i sam WINDOWS op.sis. dizajniran (hteli to da priznamo ili ne) za ove procesore. U radu sa Intel-om pocetnici imaju jako malo problema. Procesori su znacajno stabilniji, manje se greju, imaju duzi vek trajanja, a i veci deo softvera je prilagodjen izvodjenju na ovim procesorima. Ipak, kada bih sada kupovao novi racunar, svakako bih uzeo AMD. Verovatno neki na 2.6 ili 2.8 GHz. Mislim da novi AMD-ovi procesori imaju oznaku BARTHON... Iznenadjujuce je da se ovi procesori, iako sa vecom frekvencijom, znacajno manje greju od AMD XP, a (verovali ili ne), njihova radna tempreratura je ispod radne temperature Intel Pentium IV procesora. Ipak, realno je ocekivati povremene "problemcice" u radu sa ovim procesorom (deo AMD-ove tradicije). E, da.... Ne znam jesam li pomenuo da je cena AMD-a znacajno niza od cene Intel-a... A, uz to, performanse su daleko, daleko ispred... Dakle - ako ste stari racunarski vuk, ili barem na putu da to postanete, moja je preporuka AMD... Ako ste tek pocetnik, uzimajte Intel-a bez brige... Ionako ce, verovatno, vas sledeci procesor biti "AMD monster"...
Veliki pozdrav svima,
Charlie Brown 8)![]()
ZAGI:Sta mislite da li je AMD bolji od PENTIUMA i obrnutoI ako jest zasto
![]()
Ko me vi dajete glas![]()
AMDINTEL PENTIUM
![]()
intel pentium
![]()
a sto citiras Kuzmanovica iz SK-a majke ti...... i ako vec citiras, zasto ne stavis od koga je citatфигхтер:go ahead, купите АМД! ја ћу увек бити ту да вам наплатим сервис, реинсталацију и надоградњу на интел. ако ништа друго - АМД је добар бизнис.
интел форевер! 8)