Da li je bolje imati 400m2 u Kuli ili 50m2 u Beogradu? Vol.6

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sta ce ti bre alat? Odes kod kuma jednom u deset godina, pozajmis Hilti ili Bosh i izbusish
dve rupe na zidu ili gde vec.
Pre ( recimo) desetak godina u Nemackoj je bila vest da svaka izbusena rupa ( ali ona mala za ekser gde kao turas neku
sliku) kosta oko 20 evra jer svaki stanovnik ima barem tri busilice, a busi jednom u deset godina.
Da ali muškarci vole da poseduju alat.

Tako je u jednoj emisiji pitao: "Je li kupovina Ferarija nešto što ste već duže vreme hteli?"

A Dan Bilzerian dobaci: "Dečače, SVI su hteli ferari već duže vreme. Tvoje je urođeno pravo kao muškarca da želiš ferari."

Skip to 2:58

To u praksi ne znači.
Način na koji funkcioniše bankarski sistem, a s njim povezan i sistem plaćanja, najbolji je demantij za tezu o pravljenju novca ni iz čega.

aha

Novac nastaje ni iz cega . Tj nastaje tako sto drzava kupi stamparsku presu i stampa valutu gde pise "drzava garantuje da ovaj papir vredi 1000 dinara"

Koje je realno pokrice tih 1000 dinara osim tog papira na kojem je isti odstampan? Zasto imamo konstantan pad vrednosti tog dinara i svih drugih valuta.

Odgovor : zato sto sve centralne banke konstantno stampaju daleko vise novca i pustaju u opticaj nego sto bi imale realnog pokrica za tako nesto

Zato je i napusten zlatni standard

Da mogu tako da nas pljackaju kad hoce i koliko hoce.

Da je zlatni standard i dalje u opticaju to bi bilo nemoguce.

aha

Novac nastaje ni iz cega . Tj nastaje tako sto drzava kupi stamparsku presu i stampa valutu gde pise "drzava garantuje da ovaj papir vredi 1000 dinara"

Koje je realno pokrice tih 1000 dinara osim tog papira na kojem je isti odstampan? Zasto imamo konstantan pad vrednosti tog dinara i svih drugih valuta.

Odgovor : zato sto sve centralne banke konstantno stampaju daleko vise novca i pustaju u opticaj nego sto bi imale realnog pokrica za tako nesto

Zato je i napusten zlatni standard

Da mogu tako da nas pljackaju kad hoce i koliko hoce.

Da je zlatni standard i dalje u opticaju to bi bilo nemoguce.
Da, samo propuštaš 1 stvar.

A to je da za svaki evro koji se nađe u postojanju, Evrozona garantuje da će biti prihvaćen kao izmirilo poreske obaveze.

To daje vrednost evru, i zato ne može biti zamenjen Kriptoom.

Ma sta ce ti bre alat? Odes kod kuma jednom u deset godina, pozajmis Hilti ili Bosh i izbusish
dve rupe na zidu ili gde vec.
Pre ( recimo) desetak godina u Nemackoj je bila vest da svaka izbusena rupa ( ali ona mala za ekser gde kao turas neku
sliku) kosta oko 20 evra jer svaki stanovnik ima barem tri busilice, a busi jednom u deset godina.

Зато што сам ја тај кум од кога позајмљују алат. :lol:

Ali sta ce im alat? Razumem da ljudi , recimo kao Tihi, imaju neke drvece po vliji pa ga kreshu, kaleme,
maznjavaju drva, treba im ona testera Stihl, al sta i cemu sluzi alat recimo Reeferu?

Постоје ситни кварови по кући за које треба знање предшколског узраста. И наравно, алат. Друга опција је да тај минут посла кошта 60$.

znam o tome sam ti i pricao

Skines celu uzivas. Gledas kad hoces koliko hoces. Stopiras, nastavis pauziras - ti si gospodar a ne tvoj televizor

Хвала за вичер. Има га на нетфликсу али га нисам погледао док ти овде ниси поставио. Нисам читао књиге али ово је занимљивија прича од ГоТ.

znam o tome sam ti i pricao

Skines celu uzivas. Gledas kad hoces koliko hoces. Stopiras, nastavis pauziras - ti si gospodar a ne tvoj televizor
Ali isto tako platiš neki od kanala za gledanje filmova, što je čak 7-10$ i ne plašiš se policije i ne moraš da razmišljaš šta će da bude, jer nisi ništa o toj krađi rekao kad si se ispovedao. Budeš čovek, ne sitni džeparoš. Zaustaviš kad hoćeš, gledaš kad hoćeš, uživaš.

Ali isto tako platiš neki od kanala za gledanje filmova, što je čak 7-10$ i ne plašiš se policije i ne moraš da razmišljaš šta će da bude, jer nisi ništa o toj krađi rekao kad si se ispovedao. Budeš čovek, ne sitni džeparoš. Zaustaviš kad hoćeš, gledaš kad hoćeš, uživaš.
Da ali ako si uradio nešto Dojajno, onda ti nije žao ni apsane.

Nek oni meni plaćaju infostan za promenu

Kad bi videla moju terasu i šta sve imam od atala, prilično bi bila iznenađena. ;)

Да али зашто да се фолирамо да си ти неки мајстор заварилачких наука кад у ствари знаш да промениш сијалицу.

Ја немам алат осим у колима, а и тамо имам само зато што су ми га поклонили са колима.

Да али зашто да се фолирамо да си ти неки мајстор заварилачких наука кад у ствари знаш да промениш сијалицу.

Ја немам алат осим у колима, а и тамо имам само зато што су ми га поклонили са колима.
Ustvari znam itekako. Volim alat, volim da radim sa njim, kad imam vremena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back