Stojkov Menidjer
Legenda
- Poruka
- 60.273
Kako moliću?Možda zato što tamo nije kapitalizam nego srbizam, šta ti misliš?
Pa nije li tamo kročila Engleska/Francuska noga?
Uredjena svet takoreći...

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Kako moliću?Možda zato što tamo nije kapitalizam nego srbizam, šta ti misliš?
Ја бих рекао добра инвестиција, не бих ја радио то што радим да не примјетим грешку сигурно си мислио 84x500=42000.Moja drugarica je pre 7 godina kupila garsonjeru u prizemlju, na uglu Njegoševe i Molerove od 26 kvadrata za 52000 evra i uložila 4000 u renoviranje. Izdaje je za 500 evra. 72 meseca x 500 evra=42000 evra. Pritom ne živi od toga. Radi kao hostesa u Hiltonu i ima odličnu platu. Glede toga dva pitanja:
1.Koliko tebi treba da zaradiš 42000 evra gajenjem oraja, pastrmki, zercova, malina, ili čega već?
2. Ko je pametniji, ona koja je kupila garsonjeru u centru Beograda ili ti koji nisi?
84 meseca je koji mesec iznad 2 godineЈа бих рекао добра инвестиција, не бих ја радио то што радим да не примјетим грешку сигурно си мислио 84x500=42000.
Дакле за мање од 2 године инвестиција се потпуно вратила и онда иде чиста зарада.
Poslovni prostor vrvtaj koji plaća garsonjeru u prizemlju od 26kvm 500e mesečno je neki papan....
Je li ovo izvor registrovan u APR?
a da , ako je neki zubar i sl. za dan-dva zaradi tu kiriju.Poslovni prostor vrv
Nisam ja gasio temu. Aktivno sam pisao.Заболе ме, ако не знам чији су медији, свако може да лупета, као овде на пропалој Крстарици...![]()
--
Успео си да угасиш тему ?!?![]()
Ма не , ако је вратила већ 42000 евра за 84 мјесеца кирије, остало је 10 хиљада евра да врати укупну инвестицију а то је нешто мање од 2 године кирије.84 meseca je koji mesec iznad 2 godine
Sve ispod 20 godina povrata cene nekretnine kroz rentu je dobro.Ма не , ако је вратила већ 42000 евра за 84 мјесеца кирије, остало је 10 хиљада евра да врати укупну инвестицију а то је нешто мање од 2 године кирије.
Све после је чиста зарад плус минус армотизација, инфлација.Није лоше с обзиром на чињеницу да је мртви капитал у питању.
Јбг. ко је имао њух али и довољно пара крајем 90-их после бомбардовања СРЈ када је тржиште практично пукло да купи било шта у Београду, данас му се вратило вишеструко.Али тада је мален проценат људи имао пара за такве инвестиције.Sve ispod 20 godina povrata cene nekretnine kroz rentu je dobro.
Sve ispod 15 je "kupuj!"
Sve ispod 12 je "kupuj odmah!"
Sve ispod 10 je "Batali i Goliju i Odvraćenicu!"
Zanimljivo koliko se previđa fenomen zvani prelazak na evro.Јбг. ко је имао њух али и довољно пара крајем 90-их после бомбардовања СРЈ када је тржиште практично пукло да купи било шта у Београду, данас му се вратило вишеструко.Али тада је мален проценат људи имао пара за такве инвестиције.
Сада вјероватно и није вријеме за такве инвестиције јер постоји шанса да цијене по квадрату почну и падати јер су сада у некаквој ненормалној, ја бих рекао неприродној експанзији.
Имаш податак конкретно на примјеру држава које су то већ одрадиле или формула за све, чини ми да примјер регије рецимо Хрватска и Црна Гора нису баш сјајан примјер јер су имале велики уплив страних девиза и пре преласка на евро, просто туристичке државе.Zanimljivo koliko se previđa fenomen zvani prelazak na evro.
Tada su posednici gotovine izgubili oko 40% vrednosti.
A posednici nekretnina dobili 100%.
Jednokratni događaj.
Ne govorim o kasnijem, već o inicijalnom uvođenju evra, kako EURO zoni, tako i evroizovanim ekonomijama poput naše.Имаш податак конкретно на примјеру држава које су то већ одрадиле или формула за све, чини ми да примјер регије рецимо Хрватска и Црна Гора нису баш сјајан примјер јер су имале велики уплив страних девиза и пре преласка на евро, просто туристичке државе.
Sećam se da postoje neka pravila Upravljačkog računovodstva gde se prave modeli i metode upravo za ovakve odluke.Sve ispod 20 godina povrata cene nekretnine kroz rentu je dobro.
Sve ispod 15 je "kupuj!"
Sve ispod 12 je "kupuj odmah!"
Sve ispod 10 je "Ma, batali Odvraćenicu!"
Jeste dobro upravljačko, ali nemaš puno univerzalno primenljivih pravila, jer se "optimalni" bilans razlikuje od industrije do industrije, veličine firme, izvora, milion kriterijuma.Sećam se da postoje neka pravila Upravljačkog računovodstva gde se prave modeli i metode upravo za ovakve odluke.
Na primer vrednost voznog parka firme mora biti manji od 5% ili tako nešto.
ROI i ostali pokazatelji produktivnosti i rentabilnosti.
Zanimljivo je Upravljačko računovodstvo.
Некад давно Енергопројект је био гигант јбга… у сваком смислу.Sećam se da postoje neka pravila Upravljačkog računovodstva gde se prave modeli i metode upravo za ovakve odluke.
Na primer vrednost voznog parka firme mora biti manji od 5% ili tako nešto.
ROI i ostali pokazatelji produktivnosti i rentabilnosti.
Zanimljivo je Upravljačko računovodstvo.
Ono kad se menjale marke za evro.Јбг. ко је имао њух али и довољно пара крајем 90-их после бомбардовања СРЈ када је тржиште практично пукло да купи било шта у Београду, данас му се вратило вишеструко.Али тада је мален проценат људи имао пара за такве инвестиције.
Сада вјероватно и није вријеме за такве инвестиције јер постоји шанса да цијене по квадрату почну и падати јер су сада у некаквој ненормалној, ја бих рекао неприродној експанзији.