Da li je bolje imati 400m2 u Kuli ili 50m2 u Beogradu? #14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bojim se da si stavio "crne naocare" i da zato u svemu vidis problem, pa i u decjoj igri.

Sigurno da ima primera, ali ovaj nije taj.
Da, ovo je divan primjer koji me vraća u djetinjstvo, kada sam sa AK47 u rukama pitao slučajne prolaznike da li se kaže nezavisna ili neovisna Hrvatska.

Iskreno, ko se toga nije igrao, nije ni imao djetinjstvo.

Da, baš je lepa igra, ako govoriš ruski, ubijemo te.

Ti nisi normalna, ali zaista.
Hajde mi se lepo skini s vrata jer ili ne razumes, ili se pravis da ne razumes o cemu pisem samo da bi iz sujete i bezobrazluka uvredio. Takvi mi ne trebaju u okruzenju i iskreno ih se gadim kao njagorih komunista koji izvrcu tudje reci da bi ih nepravedno a po zadatku optuzili.
Da, ovo je divan primjer koji me vraća u djetinjstvo, kada sam sa AK47 u rukama pitao slučajne prolaznike da li se kaže nezavisna ili neovisna Hrvatska.

Iskreno, ko se toga nije igrao, nije ni imao djetinjstvo.
Pa tvoja poenta je bila da se tamo preti placanjem glavom ako ne govoris ukrajinski. Sada vidimo da to nije slucaj, nego nekakva (i sama se ne slazem da je dobra iz drugih razloga), igra dece u kojoj se svi smeju.

Promasio si dakle poentu potpuno, priznao to ili ne sa ovim.

Evo ova baba sto ljubi Vucica srcem i dusom kaze ima penziju 12.000 dinara....

Toliko o tome @Sizif i @Alter_Ego_ kako nema ljudi sa penzijama od 100 evra.

Može li jedna konverzija kW u MH 💰

20220420_171731.jpg

Pa tvoja poenta je bila da se tamo preti placanjem glavom ako ne govoris ukrajinski. Sada vidimo da to nije slucaj, nego nekakva (i sama se ne slazem da je dobra iz drugih razloga), igra dece u kojoj se svi smeju.

Promasio sei dakle poentu potpuno, priznao to ili ne sa ovim.
Očigledno da nisi upoznata sa tim da riječ koju izgovaraju predstavlja riječ koju mnogi kojima je ruski maternji jezik ne znaju da izgovore na pravi način, i da su je neki već platili glavom.

Činjenica da je ta vrsta testiranja toliko opštepoznata, da se čak i djeca igraju te "igre", ne samo da ne umanjuje strahotu, naprotiv.

E sad, to što je tebi prihvatljivo da neki čovjek bude ubijen jer ne zna da izgovori test riječ na pravi način, to je već druga stvar.

Očigledno da nisi upoznata sa tim da riječ koju izgovaraju predstavlja riječ koju mnogi kojima je ruski maternji jezik ne znaju da izgovore na pravi način, i da su je neki već platili glavom.

Činjenica da je ta vrsta testiranja toliko opštepoznata, da se čak i djeca igraju te "igre", ne samo da ne umanjuje strahotu, naprotiv.

E sad, to što je tebi prihvatljivo da neki čovjek bude ubijen jer ne zna da izgovori test riječ na pravi način, to je već druga stvar.
Na osnovu cega si ovo zadnje zakljucio?

Zatim, zasto onda bolje nisi stavio taj neki video, tekst, ili bilo koji izvor gde je covek platio glavom, ako je tako? Da, nije mi poznato, ali ovaj ovako otrgnut video iz konteksta to ne pokazuje. Ako vec nesto postavljas, onda objasni celu situaciju ovako kako si tek sada naknadno opisao. Ako je to sala na taj racun, onda to jeste strahota, ali zato postoji kontekst, a ne istrgnuta propaganda.

Zato su Rusi trebali to u UN da podignu na najvisi nivo kao sto sam vec napisala, a ne da ovako sporadicno zbunjuju ljude koji o tome nista ne znaju.

Zatim, zasto onda bolje nisi stavio taj neki video, tekst, ili bilo koji izvor gde je covek platio glavom, ako je tako? Da, nije mi poznato, ali ovaj ovako otrgnut video iz konteksta to ne pokazuje. Ako vec nesto postavljas, onda objasni celu situaciju ovako kako si tek sada naknadno opisao. Ako je to sala na taj racun, onda to jeste strahota, ali zato postoji kontekst, a ne istrgnuta propaganda.

Zato su Rusi trebali to u UN da podignu na najvisi nivo kao sto sam vec pisala, a ne da ovako sporadicno zbuinjuju ljude koji o tome nista ne znaju.
Da li ti razumeš šta pišeš?

Seventy-five years ago, the border between Haiti and the Dominican Republic was the scene of a mass slaughter that has long burned in Haitians' collective memory but was either unknown or forgotten in the wider world.
It earned the name the Parsley Massacre because Dominican soldiers carried a sprig of parsley and would ask people suspected of being Haitian to pronounce the Spanish word for it: "perejil".
Those whose first language was Haitian Creole found it difficult to say it correctly, a mistake that could cost them their lives.

Seventy-five years ago, the border between Haiti and the Dominican Republic was the scene of a mass slaughter that has long burned in Haitians' collective memory but was either unknown or forgotten in the wider world.
It earned the name the Parsley Massacre because Dominican soldiers carried a sprig of parsley and would ask people suspected of being Haitian to pronounce the Spanish word for it: "perejil".
Those whose first language was Haitian Creole found it difficult to say it correctly, a mistake that could cost them their lives.
I ovoga smo se igrali kao klinci, dobro si me podsjetio.

Eh, mladosti.

I ovoga smo se igrali kao klinci, dobro si me podsjetio.

Eh, mladosti.
Pa nije, ali drugacije je kad se ovako kaze i objasni cega sve ima i sta je pozadina toga, nego kad se samo stavi snimak neke dece koja se smeju sa odraslima o nekom izgovoru ( na stranu sto ni ne znas njihov jezik/jezike).

Ipak, dobro bi bilo da i za to postoji verodostojan link, izvor jer se radi o ozbiljnom stvarima i optuzbama.

Zato su Rusi trebali to u UN da podignu na najvisi nivo kao sto sam vec napisala, a ne da ovako sporadicno zbunjuju ljude koji o tome nista ne znaju.
Nije realno očekivati da pišem kilometarske tekstove oko nečega što je, ako ne opštepoznato, a ono makar solidno poznato.

Video ne da nije istrgnut iz konteksta, već uz propratni tekst bukvalno objašnjava ono o čemu pišemo ovdje.

Da li ti u to vjeruješ, ili ne, tvoja stvar.

Nije realno očekivati da pišem kilometarske tekstove oko nečega što je, ako ne opštepoznato, a ono makar solidno poznato.

Video ne da nije istrgnut iz konteksta, već uz propratni tekst bukvalno objašnjava ono o čemu pišemo ovdje.

Da li ti u to vjeruješ, ili ne, tvoja stvar.
A ti mislis da po difoltu svako mora da zna ruski ili ukrajinski jezik, te da razume o cemu pricaju?

Zasto si onda pozvao na uvod da obratimo paznju, a ne i na sam razgovor. Hoces da budes i tajanstven, i da sve razumemo, pa ne moze.

A ti mislis da po difoltu svako mora da zna ruski ili ukrajinski jezik, te da razume o cemu pricaju?

Zasto si onda pozvao na uvod da obratimo paznju, a ne i na sam razgovor. Hoces da budes i tajanstven, i da sve razumemo, pa ne moze.
Ni ja ne znam ni ruski (ajde, njega nešto malo i znam), a ni ukrajinski, ali valjda se ima dovoljno materijala da se zaključi o čemu se radi.
Govoriš srpski, nešto valjda možeš i sama zaključiti.

Nego, da ne dužimo previše, pošto nisi upoznata sa ruskim, ukrajinskim, evo jedan snimak sa engleskim titlom, ali opet ostaje pitanje iz tajanstvenog uvoda za sveopšte razumijevanje, da li vjeruješ prevodu? :eek:

Ni ja ne znam ni ruski (ajde, njega nešto malo i znam), a ni ukrajinski, ali valjda se ima dovoljno materijala da se zaključi o čemu se radi.
Govoriš srpski, nešto valjda možeš i sama zaključiti.

Nego, da ne dužimo previše, pošto nisi upoznata sa ruskim, ukrajinskim, evo jedan snimak sa engleskim titlom, ali opet ostaje pitanje iz tajanstvenog uvoda za sveopšte razumijevanje, da li vjeruješ prevodu? :eek:

Ne verujem ni prevodu, ne verujem nicem osim pisane reci (ko, sta, odakle, kad....i to od strane ozbiljnih izvora), ovako istrgnuto kroz video nije mi prihvatljivo jer moze da bude i namesteno.

P.S. I ja razumem ruski donekle, ali na onom snimku nisam razumela o cemu pricaju iako sam ga vise puta gledala.

Pa prosecan stranac tesko da moze da uvidi razliku sem vere.
Pa ono, to je i najvaznije.

Jezik tamo u stopu prati i veru i nacionalnu i politicku pripadnost.

Jezici u Ukrajini.jpg
Ovo je jezik, a nadalje su karte politicke podele, nacionalnog, i verskog izjasnjavanja, maltene potpuno iste. Ukrajinska nacija do pre 100 godina nije postojala, tacnije, jeste ali nije bila ovolika i nije imala izlaz na more. I opet je potekla 95% od Rusa.

Ne znam....mozda je najbolje da se mirno razdvoje, rat je tragican za oba, bukvalno ispada da je bratoubilacki. O tome je i Solzenjicin svojevremeno pisao, da je zato potreban veliki oprez tamo i da postoji potreba da se ljudi lokalno i po manjim regionima izjasnjavaju gde ce i sta ce.
01_Ukrajina_politicka_podjela.jpg02_Ukrajina_jezik_vjera.png03_Ukrajina_politicka_crkvena_podjela.jpg

Crna Gora formirala Direktorat za blokčejn i kriptovalute​

Podgorica -- Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić objavio je na Tviteru da je formiran Direktorat za blokčejn i kriptovalute.V

Тихи.....​

Број инситуција се убрзано увећава, а старе се не поправљају (запуштене)

Ја не знам само каква то будућност може да нас очекује ?!!?...:kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back