Kafić Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

Ne menja moju poentu da je ustanak sam po sebi vrlo očajnička stvar obično osuđena na propast.
Ustanici kreću u rat samo u svojim gaćama bez ikakve značajnije podrške i svi ustanci bez podrške velikih sila su osuđeni na propast.
Naročito protiv velikih sila kao što su Osmanska carevina ili Austro-Ugarska.
Daleko bolje rešenje je bilo migrirati u Austro-Ugarsku i pristupiti njihovim jedinicama u Vojnoj Krajini ukoliko je neko želeo da se bori protiv Turaka.
Čak je i Prvi srpski ustanak propao iako zvanično nije ni bio protiv sultana i Porte već protiv odmetnutih dahija i imao podršku Rusije i svesrdno potpomognut oružjem i municijom iz Austro-Ugarske. Ali opet neslavno prošao gde je stradala trećina srpskog življa od turske odmazde nakon sloma ustanka.

Evo ajde ti sad pokreni ustanak na Kosovu pa da vidiš kako ćeš da se provedeš. I nemoj ni u Severnoj Mitrovici već probaj u Drenici pa da vidiš.
U Severnoj Mitrovici je do dolaska SNS bilo mnogo naših naoružanih policajaca u civilu i situacija slična kao u Vojnoj Krajini. Da ne govorim koliko su Osmanlije bile surovije od današnjih "civilizovanih" vlasti.

Prebacivati nekom što nije podigao ustanak je isto što i prebacivati mu što se nije odlučio na samoubistvo.
Da ali ustanci su dizani, kult Karadjordja je bio jak i svi su ugušeni brzo u krvoproliću.Vožd je bio jedino i okrenut ka Bosni s razlogom , jer je tamo jedino i imao mesa sa ustanike i jatake.Naravno da nije bilo logično da se ustanak digne uz granicu sa AU koja je bila prepuna turskih garnizona.Imaš primjer pop Jovičine bune gdje su svi ustanici pobijeni brutalno jer nije bilo obećane podrške sa strane, jedino se gubi trag popa koji po predanju bježi u Srbiju i gubi mu se trag vjerovatno mijenja identitet.

Poslednja izmena:
Кад кренеш са оваквим неповезаним рент чаршафима, то је обично знак да си попустио с живцима.

Ово "Опусти се болаааан" је такође нешто што пишеш самом себи, покушавајући да се смириш.

Збиља, опусти се, болон. Немој бити овај Воџак:

Pogledajte prilog 1625420
Ja sam potpuno opušten, ti si taj koji histeriše i vredja.Bosna i Hercegovina kao upravno područje prvi put se spominje nakon aneksije AU.Dakle kada kažeš bosanac na koga misliš na ovu trenutnu granicu ili staru pre dolaska Turaka?
Bosna_1390.jpg

Ti bi da se igraš istorijom paušalno ne ide to tako Nosfi.
Do Bosna je sinonim za oblast koja je većim dijelom svog života bila nastanjena Srbima.Zato sam i spomenuo Kosovski boj i lijevo krilo.Raspad kraljevine BIH je ujedno i zadnji trzaj kakve takve državnosti Srbije, to jeste smrću poslednjeg Kotromanića gasi se despotovina Srbija i upadamo u mračnjak.Istina postoji solidan procenat Srba što ne prihvata vazalan položaj i prelazi u Austrijsko govorno područje što je ok pogotovo pojas Vojna Krajina ali solidan procenat i ostaje u vazalnom položaju i ratuje za Turke.To je isto istina koju moramo prihvatiti ako želimo da pričamo o realnoj istoriji.

Poslednja izmena:
Da ali ustanci su dizani, kult Karadjordja je bio jak i svi su pogušeni brzo u krvoproliću.Vožd je bio jedino i okrenut ka Bosni s razlogom , jer je tamo jedino i imao mesa sa ustanike i jatake.Naravno da nije bilo logično da se ustanak digne uz granicu sa AU koja je bila prepuna turskih garnizona.Imaš primjer pop Jovičine bune gdje su svi ustanici pobijeni brutalno jer nije bilo obećane podrške sa strane, jedino se gubi trag popa koji po predanju bježi u Srbiju i gubi mu se trag vjerovatno mijenja identitet.
Znači seljaci sa vilama protiv janjičara sa puškama. Jedna torba baruta. A to je bilo 1834.god. Prethodnih vekova je bila sigurno mnogo gore.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Поп-Јовичина_буна

1728886511564.png

Znači seljaci sa vilama protiv janjičara sa puškama. Jedna torba baruta. A to je bilo 1834.god. Prethodnih vekova je bila sigurno mnogo gore.

Pogledajte prilog 1625446
Treba biti realan Turci bi ostali još dugo na Balkanu da nisu ostale evropske imperije pritiskale Osmanlije.Osjetila se krv i slabost osmanske imperije , počele su polako da se bude porobljene balkanske nacije.Nije tu bilo neke ljubavi od strane AU prema Srbima ali bolje slaba Srbija uz granicu nego Turci kontali su evropljani.Koliko su nas podržavali pokazalo se već 1914 kada su udarili po nama nedugo nakon što smo protjerali Turke u balkanskim ratovima.Aj jbg. to je geopolitika i naš tragičan položaj na Balkanu.

Poslednja izmena:
Treba biti realan Turci bi ostali još dugo na Balkanu da nisu ostale evropse imperije pritiskale Osmanlije.Osjetila se krv i slabost osmanske imperije , počele su polako da se bude porobljne balkanske nacije.Nije tj bilo neke ljubavi od strane AU prema Srbima ali bolje slaba Srbija uz granicu nego Turci kontali su evropljani.Koliko su nas podržavali pokazalo se već 1914 kada su udarili po nama nedugo nakon što smo protjerali Turke u balkanskim ratovima.Aj jbg. to je geopolitika i naš tragičan položaj na Balkanu.

Zapretili su nam ratom jos 1913 ako ne predamo Drac i Skadar vestackoj kvazi drzavi Albaniji

Zlotvori zapadnjacki seme im se zatrlo dabogda

Pogledajte prilog 1625446
Pa nije sličajno da u BiH ima toliko poturica.Oni nisi mogli dozvoliti da se autonomija Srba širi.Ja vjerujem da su Turci ostali još jedan vijek, BIH bi bila islamska država 90 posto jer bi ostatak hrišćana emigrirao ili u Srbiju ili u AU.

Ja sam potpuno opušten, ti si taj koji histeriše i vredja.Bosna i Hercegovina kao upravno područje prvi put se spominje nakon aneksije AU.Dakle kada kažeš bosanac na koga misliš na ovu trenutnu granicu ili staru pre dolaska Turaka?
Pogledajte prilog 1625448
Do Bosna je sinonim za oblast koja je većim dijelom svog života bila nastanjena Srbima.Zato sam i spomenuo Kosovski boj i lijevo krilo.Raspad kraljevine BIH je ujedno i zadnji trzaj kakve takve državnosti Srbije, to jeste smrću poslednjeg Kotromanića gasi se despotovina Srbija i upadamo u mračnjak.Istina postoji solidan procenat Srba što ne prihvata vazalan položaj i prelazi u Austrijsko govorno područje što je ok pogotovo pojas Vojna Krajina ali solidan procenat i ostaje u vazalnom položaju i ratuje za Turke.To je isto istina koju moramo prihvatiti ako želimo da pričamo o realnoj istoriji.
ko ti crtao ovu mapu?

jedva cekam uskrs da citam nebuloze na kvadratima o potrebi unijacenja od zutih ateista :hahaha:

Nazalost, Uskrs se ne odredjuje po solarnom kalendaru, pa ne mozemo mnogo da se zezamo tada.

Glavno zezanje je za Bozic, kada krenu da pricaju kako 'Slave Bozic 7-og januara bre!!!' :cepanje:

To je vrh, jedna od najboljih tema za zajebavanje. sa srpskim patriotama.

Нико то ти је краљевина Босна 1390, ово 1391. ;) Видим прескакале се лекције из историје.
800px-Kraljevina_Bosna_1391.png

Нема нидје Босне и Херцеговине идемо даље...
Bosnia_around_1412-sr.png
ovo crt'o bajo od maglaja, bio poznat što je uvek pobeđivao u hrkljušu

Nazalost, Uskrs se ne odredjuje po solarnom kalendaru, pa ne mozemo mnogo da se zezamo tada.

Glavno zezanje je za Bozic, kada krenu da pricaju kako 'Slave Bozic 7-og januara bre!!!' :cepanje:

To je vrh, jedna od najboljih tema za zajebavanje. sa srpskim patriotama.
Tad se i vi bioSrbi prisećate porekla, jeste, smešno je.

Njegovi tada još nisu krenuli iz Indije ka Evropi, polako čoveče.
Пре ће бити да је бјежао са часова историје.Није срамота не морамо сви познавати историју али барем неке основе није на одмет ако се већ коментарише Босна и историја српских држава раног средњег и средњег вијека.

Ако не знаш питај није проблем што не знаш историју средњег вијека.Тражити под средњи вијек историја Босне. ;)
800px-Srpske_zemlje_po%C4%8Detkom_XV_vijeka.jpg
ništa ja tebe ne razmem...jel bajo crto il ćirjaković u stanju utapanja u ozrenskoj šljivi?

Pogledajte prilog 1625448
odklud 1390 latinica na ijekavici i ovakvi nazivi?
ajte molim vas, uozbiljite se...

Jeste, potpuno je presmesno da neko ko je hriscanin, ide okolo i prica kako 'slavi Bozic 7-og janura', u pravu si.
Rifat misli da svako ko kritikuje crkvu/hrišćanstvo, da ne kažem pavlijanizam, ima stra' i paniku od istih. Ne mogu da dokučim šta ga je navelo da ima taj stav. Dobro, nisam se ni trudio, u suštini me boli qwrtz.

Back