Kafić Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

da znas istoriju znao bi.

da znas istoriju asasina znao bi.

da znas ista o tajnim drustvima van te trule jeftine literature, znao bi.

da si citao klatno znao bi.

da si gledao bilo koji film, debilni, propagandni, ili ozbiljan, o ubicama znao bi.

da si srbin znao bi da je hrabrost i da su muda do zemlje uci u turski cador i uraditi muratu sepuku.

da si trezven kao sto nisi, znao bi sta je hrabrost a sta kukavicluk.

al ti to ne znas. ich od toga. drz se objektiva, oni ce ti mnogo pomoci kad dodje do stani pani.

i sta su ostvarili, sto su poubijali toliko civila i razhebali deo infrastrukture koju je i onaj drljavi sloba vratio u funkciju preko noci? ostvarili su samo pokazivanje sile i nista vise....po tebi je to merilo, bas kao kod maloumnog djike sto je bilo dok je gledao u nebo i zamolnicom zapomagao bombarderima jos jos jos, busi busi busi.... i to uradili krseci sve elemente medjunarodnog prava.

reko ja, ovde srba ima na prste mozes nabrojati ko je.
Dobro.™

Хусеин капетан... дичио се... како смрди цео тај Балкан, Боже мој. Што мање тога. Што мање. У ствари ни најмање.

Ја сам имао леп дан. Ујутро смо Валери и ја одшетали до једне од католичких цркви и слушали plain-chant, као што би рекли Французи. Plainsong. Agnus Dei, овог јутра. Dona nobis pacem, певао је главни вокал, један стварно врло стар монах, и било је потресно лепо. Сузе међу вернима.

Онда сам са америчким колегом прошетао до нашег уобичајеног бара да пратимо пренос нове епохе америчког свемирског лета. Било је узбудљиво и хипер-успешно! Нешто до сад невиђено, лансер је ухваћен у лету. Невероватне сцене. Човек иде даље.

Другари. Пробудите се из ваших ружних снова. Балкан је само ружан сан. Само један врло ружан сан.
Da, tamo negde daleko, neko ide dalje.
https://vrelegume.rs/toyota-prenosne-vodonik-patrone-salju-elektricne-automobile-u-drugi-plan/

@Reefer resio sam da objektivno testiram vina iz Lidla ova bolje ocenjena na vivino.

Dobra su ona crvena dva sto sam kupio skroz , ali ova bela sto sam uzeo zadnja ne valjaju za nista. Prejake kiseline, nebalansirana, neprijatna.

Jedno je nemacki sivi burgundac a drugo italijansko belo . Na vivino su im dali dobre ocene ali su za mene totalno razocarenje.

Ne naravno, Italija je oblast u Rusiji
Још није, али- Боже здравља! :lol:
Видиш како Русија прети експанзијом; тесна им државица, а од увек маштају о изласку на топла мора!:mrgreen:

Још није, али- Боже здравља! :lol:
Видиш како Русија прети експанзијом; тесна им државица, а од увек маштају о изласку на топла мора!:mrgreen:
Samo da Putin izađe iz dnjeparskog blata, i opa! Ciao amici!

caletu lose odradili bubreg, pa mora sad opet u bolnicu na 2 nedelje. Ne moze covek da ga se resi i da oce. Zaista ne bi bio problem brinuti se o njemu da se on recimo brinuo o meni kao o svojoj braci. On je svoju bracu skolovao, obojica u Austriji i mene zajebava. A oni kao nece da kominiciraju sa njim kao zbog moje keve. Kako su striktni. A krezonja ih je bukvalno skolovao. Ja kazem ides kod njih, daleko je lepse da njih zajebavas nego mene.

U prvom na Kosovu polju biseru!!!Lijevo krilo...:lol: Koliko si samo plitak jbt.Hoćeš da pitam svog prijatelja Vukovića gdje su se njegovi borili protiv Turaka?Kao što sam rekao slobodno se javi kada te put nanese garantujem ti vrhunsku zabavu samo nemoj o ustaškoj nejači i baliluku sve ostalo može.

То, али, није било питање.

Причало се о бунама и устанцима против Турака,

и теза је била да Босанци нису подигли ниједну буну или устанак против истих.

То је тачно- нису.

То су једноставне историјске чињенице. Не знам зашто не можеш да их прихватиш.

Мислим, знам.

Postavio sam ti link nekoliko stranica ranije ali ne želiš da čitaš.Uvjek je tako kada ti nije po volji kao klinjo se postaviš i onda se čudiš što te zezam.Opusti se ovo je forum imamo mišljenja i to je ok.Daleko si od tvrdog više si mi bio sprdnja vjeruj mi neka kombinacija pomahnitalog komšije sa apdejtom loše kopije Dzeg.Komšija je u principu klovn foruma.Ĉisto ako nisi znao sada znaš.;)
Gadosti na tvoj račun navedi primjer, šta citiranje tvojih lomova.Ti si bio cvjećka, eto vrati se pročitaj pažljivo moje postove gdje pišem o temi koju smo pokrenuli pročitaj svoje.Šumska, manji bih entitet, veprobot, hamas, hezbolah i uvjek završi sa Putinom.Jbte Putin šta si zatrokirao kakve ja imam veze sa Putinom?

Кад кренеш са оваквим неповезаним рент чаршафима, то је обично знак да си попустио с живцима.

Ово "Опусти се болаааан" је такође нешто што пишеш самом себи, покушавајући да се смириш.

Збиља, опусти се, болон. Немој бити овај Воџак:

1728880153037.jpeg

da znas istoriju znao bi.

da znas istoriju asasina znao bi.

da znas ista o tajnim drustvima van te trule jeftine literature, znao bi.

da si citao klatno znao bi.

da si gledao bilo koji film, debilni, propagandni, ili ozbiljan, o ubicama znao bi.

da si srbin znao bi da je hrabrost i da su muda do zemlje uci u turski cador i uraditi muratu sepuku.

da si trezven kao sto nisi, znao bi sta je hrabrost a sta kukavicluk.

al ti to ne znas. ich od toga. drz se objektiva, oni ce ti mnogo pomoci kad dodje do stani pani.

i sta su ostvarili, sto su poubijali toliko civila i razhebali deo infrastrukture koju je i onaj drljavi sloba vratio u funkciju preko noci? ostvarili su samo pokazivanje sile i nista vise....po tebi je to merilo, bas kao kod maloumnog djike sto je bilo dok je gledao u nebo i zamolnicom zapomagao bombarderima jos jos jos, busi busi busi.... i to uradili krseci sve elemente medjunarodnog prava.

reko ja, ovde srba ima na prste mozes nabrojati ko je.
Jedno je uci u sator kao Milos Obilic, u bici, a sasvim drugo biti "krtica" na sta ti ustvari mislis. Biti asasin, ili bar ovo kako opisujes takve ljude, meni je odvratna i sama ta idaja, i vrlo kukavicka. To su zapravo spijuni i prevaranti, a od toga nista gore i podlije.

Inace ne znam ko tebe tera da pises odredjeni broj postova i odes? Pustas neke "grobljanjske" muzike i samo zbunjujes ljude. A eto, ti si jedini koji jos uvek spomene Eremitu. Pa sedi, ko te bije po usima da ides?

Danas je veliki pravoslavni praznik - Pokrov Presvete Bogorodice! Posebno je posvećen porodiljama i majkama: Veruje se da žene treba ovo da urade​

Objavljeno 14.10.2024. 6:56h
Reaguj

bogo.jpg

Printscreen

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Pokrova Presvete Bogorodice kao pomen na crkveni događaj kada se Bogorodica tokom bogosluženja javila narodu okupljenom na molitvi.

Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljicu i zaštitnicu hrišćana, koja svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima.Bezbroj puta pomagala je pojedincima i narodima u ratu i miru, i svuda u nevoljama. Događaj koji crkva praznuje dogodio se 14. oktobra 911. godine, u vreme cara Lava Mudroga (Filosofa).

Bilo je svenoćno bdenje u Bogorodičinoj crkvi Vlaherne u Carigradu. Crkva je bila puna naroda, a negde u pozadini stajao je sveti Andrej Jurodivi sa svojim učenikom Epifanijem. U četiri sata posle ponoći, ugledao je sveti Andrej Presvetu Bogorodicu sa rasprostrtim omoforom (pokrovom) iznad naroda, kao da tom odećom pokriva narod. Bila je odevena u zlatokrasnu porfiru i blistala okružena apostolima, svetiteljima, mučenicima i devicama.

Uskoci su bili u Dalmaciji, ne u Bosni i Bosanskoj Krajini.

Loš pokušaj.
Ne menja moju poentu da je ustanak sam po sebi vrlo očajnička stvar obično osuđena na propast.
Ustanici kreću u rat samo u svojim gaćama bez ikakve značajnije podrške i svi ustanci bez podrške velikih sila su osuđeni na propast.
Naročito protiv velikih sila kao što su Osmanska carevina ili Austro-Ugarska.
Daleko bolje rešenje je bilo migrirati u Austro-Ugarsku i pristupiti njihovim jedinicama u Vojnoj Krajini ukoliko je neko želeo da se bori protiv Turaka.
Čak je i Prvi srpski ustanak propao iako zvanično nije ni bio protiv sultana i Porte već protiv odmetnutih dahija i imao podršku Rusije i svesrdno potpomognut oružjem i municijom iz Austro-Ugarske. Ali opet neslavno prošao gde je stradala trećina srpskog življa od turske odmazde nakon sloma ustanka.

Evo ajde ti sad pokreni ustanak na Kosovu pa da vidiš kako ćeš da se provedeš. I nemoj ni u Severnoj Mitrovici već probaj u Drenici pa da vidiš.
U Severnoj Mitrovici je do dolaska SNS bilo mnogo naših naoružanih policajaca u civilu i situacija slična kao u Vojnoj Krajini. Da ne govorim koliko su Osmanlije bile surovije od današnjih "civilizovanih" vlasti.

Prebacivati nekom što nije podigao ustanak je isto što i prebacivati mu što se nije odlučio na samoubistvo.

Back