Kafić Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

Tihi, da li ti zaista verujes da vakcina za koronu izaziva rak?
Ja sam uvek patila jer nemam selo.
Svi su nekuda isli a mene odvedu petnaest dana na more a onda camim sama mesec i po.

Zato imam traumu...sanjam da kupim kucicu na selu. Kamenu, sa drvenim kapcima plave boje, u lavandi, sa malom kamenom fontanicom u cvecu, kucom, macom i kokoskama. Kao iz slikovnica Beatriks Poter, taj Petar Zec je ziveo moj san! Mrzim ga!

I ne mora da bude na moru...iako bih volela da je isto blizu.
Zgazio me tramvaj momentalno ako bih dosla u veliki grad ponovo. Samo do aerodroma!

Koliko ja mrzim velike gradove...u njima postajem ruzan, tmuran i bezlicni mrav.

Odlicno razmisljas.

A travu je pokosio ko?
Nemoj da se ložite na slike nego krenite na selo pa da vidite...pre pet godina sam uredio staru kuću koja je lepša od ove....ručno pečena cigla, crep, trem od drveta, studenički kamen, drveni prozori i vrata, brodski pod, sve kako Bog zapoveda...70 kvadrata, 15 ari placa, stara jabuka ispred, borovi iza kuće...prve komšije na 200 i 300 metara...raj bre...ali prvi put kad sam video travu posle dva meseca, uvatih se za glavu...aj kupim trimer, pa kad je ženi zafalilo brašno, a prodavnica tri km, pa nemaju crno, nemaju semenke, nemaju maslinovo ulje, nemaju indijski orah, aj idem u rašku 13km daleko...i tako svaki put planiram do detalja šta poneti...pukne grom nema struje, nema interneta...udari suša, pesušio bazen, nema vode...sledeći put dođem puhovi se nastanili na tavanu, ništa od spavanja i tako redom, nikad kraja...
I zato manje bajki i kućica od čokolade
Pa zar nećeš naći probleme i u gradu, koje opet nekom svojom organizacijom rešavaš?

Frapantno, čak zapanjujuće loše razumevanje napisanog.

Opteretiti nekog delom svoje ličnosti znači posmatrati ga kroz prizmu svojih potreba iako su te potrebe toj osobi sporedne ili neispunjive: očekivati od mačke da bude tvoja emocionalna podrška, recimo.

Ili od tebe da razumeš neke sasvim jednostavne koncepte, možda. Možda si ti u prenesenom značenju mačka od koje očekujem da razume kao čovek. Ko zna?

Kada bih imala macku, moja macka bi bila srecna macka.
Ona bi imala toplo mleko a ja bih imala toplo krzno.
Medjutim, nanela bih macki silnu bol jer ima cebe i klupko te nije na kisi i u kontejneru.

Verovatno je za macku bolja druga opcija, smrznuti pacov u dnu vetrovitog keja i to pod uslovom da je druga macka ne izgrebe i otme lesinu za sebe.
Realnost je zdravija, macka je uspesnija u oponasanju krupnijih rodjaka, nema masnicu na repu i ne valja se po tepihu.
I niko ne manipulise njom zarad sopstvenih interesa, slabosti i nesigurnosti.

Da sam ja macka, ipak bih birala ono toplo cebe.
Zasto?
Svako pruza drugome potrebno i niko obicno nije manipulisan.
A ovo nije lepo.

A travu je pokosio ko?
Nemoj da se ložite na slike nego krenite na selo pa da vidite...pre pet godina sam uredio staru kuću koja je lepša od ove....ručno pečena cigla, crep, trem od drveta, studenički kamen, drveni prozori i vrata, brodski pod, sve kako Bog zapoveda...70 kvadrata, 15 ari placa, stara jabuka ispred, borovi iza kuće...prve komšije na 200 i 300 metara...raj bre...ali prvi put kad sam video travu posle dva meseca, uvatih se za glavu...aj kupim trimer, pa kad je ženi zafalilo brašno, a prodavnica tri km, pa nemaju crno, nemaju semenke, nemaju maslinovo ulje, nemaju indijski orah, aj idem u rašku 13km daleko...i tako svaki put planiram do detalja šta poneti...pukne grom nema struje, nema interneta...udari suša, pesušio bazen, nema vode...sledeći put dođem puhovi se nastanili na tavanu, ništa od spavanja i tako redom, nikad kraja...

Tacno je da oko kuce na selu ima vise posla, ali ima i mnogo vise uzivanja.

Ne kupujes maslinovo ulje i indijski orah svako jutro ko jogurt i hleb.

Lepo kad dolazis iz Beograda svratis u Tempo ili Lidl u Kraljevu iskupujes sve sto ti treba i miran si narednih 15 dana.

Nekada su ljudi pred zimu kupovali i spremali sve sto im treba, ziveli mesecima zimi kad zaveju snegovi bez odlaska u trgovinu, a danas kad je sve lakse i bolje, kad svaka kuca ima dva auta, sve nam smeta i fali.

Nekad se sve radilo i kosilo rucno a danas imas masinu za sve. Npr ja kosim sve trimerom i pokosim 10 ari za dva sata maks. Ako ne volis da kosis, resenje je prosto, platis nekom u okolini da radi to mesto tebe. Resenje uvek postoji.

Trimeri nikad jeftiniji biras ga za 100e odrzavanje jeftino i lako.

A da kuca u prirodi nudi daleko veci kvalitet zivota, nudi.

Imas mogucnost da imas i psa, i macku, i kokosku, i vocnjak, i bastu. Sve osnovno sto ti treba mozes ako si malo vredan na par ari placa da uzgajis sam.

U Beogradu moras kupiti parking mesto jer nemas gde auto i platiti ga 15-20.000 evra a na 15 ari placa imas 10 parking mesta besplatno.

Jeste malo zamorno kositi 15 ari placa, moje dvoriste je veliko isto al resenje postoji.

Posadis vocke stavis oko njih agrotekstil i tu nema vise kosenja. Agrotekstil daje dvostruku korist, em biljka zbog eliminisanja konkurencije korovskih biljaka napreduje dva puta bolje, em nema vise kosenja.

Ja sam posadio ispod kuce vinograd na 6-7 ari, sad kosim 3 ara i to pokosim za cas trimerom a vinograd mi daje grozdje od kojeg pravim vino. Sta ce mi travnjak od 12-13 ari?

Evo kamo to izgleda sa terase. Od ovih 300 loza ja sam nabrao 700 kg grozdja sto ce mi dati oko 500 boca vina.

IMG-57f351d093b6424b46c8240107aa12c2-V.jpg

Poslednja izmena:
A travu je pokosio ko?

Ovo sa vodom je lako resivo.

Ukopaj bajo cisternu 3000-5000l inimas vode za pola godine. Ili izbusis arterijski bunar. Stavis predfilter mehanicki i hemijaki i imas cist vodu. Moja voda je izvorska isto.

Cisterna za vodu 5000l 600e i problem resen

https://jomaplast.rs/proizvod/cisterna-za-vodu-5000l/

Pa u čemu je razlika po čemu je bolji sistem domokrate-repiblikanci a znaš da je čisto lobiranje biti kandidat za američkog predsjednika od recimo ruskog sistema?Jel ti misliš da je Rusima Putin nametnut i da nema podršku 80 posto Rusije?Ne ulazimo sada u to da li je on dobar ili loš gledajući mišljenje nas sa strane.
Uostalom evo sada je SNS u Srbiji jak, nekada je DS bio u istoj poziciji pa pre njih socijalisti-jul ali već danas sutra doće neko novi i šta sada i to je dio demokratskog procesa zar ne?
Da li u Americi, ili Izraelu, ili Nemačkoj predsednik radi ovo što radi žvalavi ludak?

Da li u Americi, ili Izraelu, ili Nemačkoj predsednik radi ovo što radi žvalavi ludak?
Shvati moć Vučića leži u jačini sns.Zato on može laprdati i patetisati 24 sata po medijima i glumiti nadčovjeka.Medjutim izvršnu vlast odraduje Vlada=SNS.Zašto on tako nastupa zapitaj se?Pa zato što se ključna populacija koja glasa za SNS loži na tu priču i kult ličnosti o svemoćnom Aleku.Problem nije u njemu, on samo radi ono što se očekuje od njega-glumi svoju ulogu jer političari kod nas tako rade, problem je u onoj ključnoj populaciji ljudi koji glasaju i kojoj se on obraća.

Dakle uopšte nije bitno da li ti i ja kao pojedinci njega volimo ili ne volimo, nazovemo ***** ili žvalavi.Nebitno je.Da li nam smeta njegovo obraćanje, probaj nekada da se udubiš u njegovo izlaganje po sat, dva, koliko god bilo iritantno, uvjek ali uvjek se obraća onima od kojih zavisi.I oni to gutaju, očigledno da gutaju jer Alek opstaje godinama jačinom SNS-a to znači glasovima tih istih kojima se obraća.

Shvati moć Vučića leži u jačini sns.Zato on može laprdati i patetisati 24 sata po medijima i glumiti nadčovjeka.Medjutim izvršnu vlast odraduje Vlada=SNS.Zašto on tako nastupa zapitaj se?Pa zato što se ključna populacija koja glasa za SNS loži na tu priču i kult ličnosti o svemoćnom Aleku.Problem nije u njemu, on samo radi ono što se očekuje od njega-glumi svoju ulogu jer političari kod nas tako rade, problem je u onoj ključnoj populaciji ljudi koji glasaju i kojoj se on obraća.
Bez Vučića, sns nema nikakvu moć ni značaj. Pogledaj intervjue sa njegovim maloumnicima kad idu na mitinge; pogledaj ankete kad ih pitaju koje je stranke Vučić predsednik; nemaju pojma.
Zato su toliko bogoradili i kukali kad je opozicija tražila da se iz naziva liste sns izbaci nepomenikovo ime i prezime. Jer da su to uradili, propali bi.

Dakle uopšte nije bitno da li ti i ja kao pojedinci njega volimo ili ne volimo, nazovemo ***** ili žvalavi.Nebitno je.Da li nam smeta njegovo obraćanje, probaj nekada da se udubiš u njegovo izlaganje po sat, dva, koliko god bilo iritantno, uvjek ali uvjek se obraća onima od kojih zavisi.I oni to gutaju, očigledno da gutaju jer Alek opstaje godinama jačinom SNS-a to znači glasovima tih istih kojima se obraća.
Starija populacija, njegovi maloumni penzosi, glasa za njega jer u njemu vidi novog Tita i/ili Miloševića. On sve zna, sve ume, sve rešava, svima pomaže. On je na jebsimater sa Putinom("onda sam mu ja rekao, slušaj, Vladimire..."), a istovremeno stiže i da otvori put od 2 km od Biđovaca do Cincura. Tuttofare.
A drugi, ćiftinski deo njegove popularnosti je kao što reče jedna od njegovih nakaza ispred mesne zajednice, "nama dava i našu decu dava, dok dava će ga glasamo".

Damage, Inc.

Tacno je da oko kuce na selu ima vise posla, ali ima i mnogo vise uzivanja.

Ne kupujes maslinovo ulje i indijski orah svako jutro ko jogurt i hleb.

Lepo kad dolazis iz Beograda svratis u Tempo ili Lidl u Kraljevu iskupujes sve sto ti treba i miran si narednih 15 dana.

Nekada su ljudi pred zimu kupovali i spremali sve sto im treba, ziveli mesecima zimi kad zaveju snegovi bez odlaska u trgovinu, a danas kad je sve lakse i bolje, kad svaka kuca ima dva auta, sve nam smeta i fali.

Nekad se sve radilo i kosilo rucno a danas imas masinu za sve. Npr ja kosim sve trimerom i pokosim 10 ari za dva sata maks. Ako ne volis da kosis, resenje je prosto, platis nekom u okolini da radi to mesto tebe. Resenje uvek postoji.

Trimeri nikad jeftiniji biras ga za 100e odrzavanje jeftino i lako.

A da kuca u prirodi nudi daleko veci kvalitet zivota, nudi.

Imas mogucnost da imas i psa, i macku, i kokosku, i vocnjak, i bastu. Sve osnovno sto ti treba mozes ako si malo vredan na par ari placa da uzgajis sam.

U Beogradu moras kupiti parking mesto jer nemas gde auto i platiti ga 15-20.000 evra a na 15 ari placa imas 10 parking mesta besplatno.

Jeste malo zamorno kositi 15 ari placa, moje dvoriste je veliko isto al resenje postoji.

Posadis vocke stavis oko njih agrotekstil i tu nema vise kosenja. Agrotekstil daje dvostruku korist, em biljka zbog eliminisanja konkurencije korovskih biljaka napreduje dva puta bolje, em nema vise kosenja.

Ja sam posadio ispod kuce vinograd na 6-7 ari, sad kosim 3 ara i to pokosim za cas trimerom a vinograd mi daje grozdje od kojeg pravim vino. Sta ce mi travnjak od 12-13 ari?

Evo kamo to izgleda sa terase. Od ovih 300 loza ja sam nabrao 700 kg grozdja sto ce mi dati oko 500 boca vina.

IMG-57f351d093b6424b46c8240107aa12c2-V.jpg
Ja ne živim tamo, dolazim par puta godišnje i tih par puta polovinu vremena sređujem, a drugu polovinu pokušavam da uživam ako nema nekih problema...evo sad sam stigao da idem na goliju, da posetim crnu reku, stigoh i do novog pazara itd
Hoću da kažem na selu su vazduh i priroda u gradu je mnogo lakše i komfonije...ja imam i jedno i drugo, ali selo nije bajka, treba nešto i raditi...i da, našao sam čoveka koji mi kosi od ovog leta...plaćam, ali je sjajno kad dođem na gotovo

Ovo sa vodom je lako resivo.

Ukopaj bajo cisternu 3000-5000l inimas vode za pola godine. Ili izbusis arterijski bunar. Stavis predfilter mehanicki i hemijaki i imas cist vodu. Moja voda je izvorska isto.

Cisterna za vodu 5000l 600e i problem resen

https://jomaplast.rs/proizvod/cisterna-za-vodu-5000l/
Planiram bunar kad odem u peMziju i kad budem tamo češće...video sam te cisterne u as produktu u raški

Back