Tacno je da oko kuce na selu ima vise posla, ali ima i mnogo vise uzivanja.
Ne kupujes maslinovo ulje i indijski orah svako jutro ko jogurt i hleb.
Lepo kad dolazis iz Beograda svratis u Tempo ili Lidl u Kraljevu iskupujes sve sto ti treba i miran si narednih 15 dana.
Nekada su ljudi pred zimu kupovali i spremali sve sto im treba, ziveli mesecima zimi kad zaveju snegovi bez odlaska u trgovinu, a danas kad je sve lakse i bolje, kad svaka kuca ima dva auta, sve nam smeta i fali.
Nekad se sve radilo i kosilo rucno a danas imas masinu za sve. Npr ja kosim sve trimerom i pokosim 10 ari za dva sata maks. Ako ne volis da kosis, resenje je prosto, platis nekom u okolini da radi to mesto tebe. Resenje uvek postoji.
Trimeri nikad jeftiniji biras ga za 100e odrzavanje jeftino i lako.
A da kuca u prirodi nudi daleko veci kvalitet zivota, nudi.
Imas mogucnost da imas i psa, i macku, i kokosku, i vocnjak, i bastu. Sve osnovno sto ti treba mozes ako si malo vredan na par ari placa da uzgajis sam.
U Beogradu moras kupiti parking mesto jer nemas gde auto i platiti ga 15-20.000 evra a na 15 ari placa imas 10 parking mesta besplatno.
Jeste malo zamorno kositi 15 ari placa, moje dvoriste je veliko isto al resenje postoji.
Posadis vocke stavis oko njih agrotekstil i tu nema vise kosenja. Agrotekstil daje dvostruku korist, em biljka zbog eliminisanja konkurencije korovskih biljaka napreduje dva puta bolje, em nema vise kosenja.
Ja sam posadio ispod kuce vinograd na 6-7 ari, sad kosim 3 ara i to pokosim za cas trimerom a vinograd mi daje grozdje od kojeg pravim vino. Sta ce mi travnjak od 12-13 ari?
Evo kamo to izgleda sa terase. Od ovih 300 loza ja sam nabrao 700 kg grozdja sto ce mi dati oko 500 boca vina.