Kafana Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

Tako i u Srbiji funkcionise.

Nazalost, parazitcine iz Carine su namirisale dodatnu zaradu.

Ne znam samo po kom osnovu uzimaju PDV ako je poklon.

Parazitski besmislicari.

У Србији краду пакете. Само нестану. У Србију више не шаљем ништа, нећу да радујем ту поштанску циганију.

Сума која ми је нејасна је "шпедиција". Која шпедиција? Где? Достава је плаћена унапред.

@peti ligament

Послао сам пар неких стварчица ДХЛ-ом старом другу мог ћалета у то орловско гнијездо, Медун, и сад чичу тркељишу да плати не само царину и пдв него и преко свега тридесетак евра за "шпедицију" и "лежарину" и не знам шта све још. И нема доставе на ноге него мора да иде доле у град, наравно, јер тако ваљда ДХЛ функционише.

Да ли постоје неки скривени протоколи монтенигерских мудраца за следећи пут? Глупо ми је да он сад на моју поклон од двеста евра мора да пљуне сто за неке непостојеће услуге.
Nevjerovatno.

Nemam iskustva sa takvim pošiljkama, sve što nabavljam stiže preko Beograda, a sve što stiže iz Beograda dobijam na ruke od brata, sestre, kuma, tetke...komšijine sestre od tetke...kuma kumovog pašenoga...

Ali eto, upravo zbog takvih procedura naše države naš talenat da švercujemo sve, od igle do lokomotive, godinama samo raste.

Nevjerovatno.

Nemam iskustva sa takvim pošiljkama, sve što nabavljam stiže preko Beograda, a sve što stiže iz Beograda dobijam na ruke od brata, sestre, kuma, tetke...komšijine sestre od tetke...kuma kumovog pašenoga...

Ali eto, upravo zbog takvih procedura naše države naš talenat da švercujemo sve, od igle do lokomotive, godinama samo raste.

Изгледа да су осмислили систем где у процес мора да се угради нека приватна фирма, тзв шпедитер. Узме ти једну нето црногорску дневницу за неку услугу која није тачно прецизирана - не порез, не царину, нешто ново, нешто дивље - али ти зато успоре доставу.

Да су ми дали могућност платио бих ја њихове лежарине и пичкарине унапред, али не може. Мораш да се повинујеш тој финој машини.

Мени забаван детаљ са париских булевара:

у бистроу седи, између осталог, група срећних средовечних Енглеза, RP акценти, једу и смеју се. Не посебно гласно, али разговарају и смеју се. Француски гости и разноразни келнери их мрачно гледају. Доживљавају јавни смех као врхунац ароганције, и смета им више од много тежих прекршаја. Пун сто врло непријатних заливских Арапа седи мало даље - врло непријатних, практично лају на послугу, али их никад не чујеш да се смеју. Њихова ароганција је обична, универзална, и прихваћена као нормална ствар.

Несигурне људе ништа не погађа више од ведрог смеха Англо-саксонаца и њихове очигледне вере у сунчану будућност.

s-l1200.webp

Да.

Знаш шта ми је пало на памет?

Једина замерка коју републиканци имају на Харис је- да се "превише смеје".

Трамп је назива "Лудом насмејаном Камалом", сенатор Кенеди се буни што се Харис смеје, и слично.

Нема ништа америчкије и слободније од Сувереног Осмеха.

Да.

Трамп је назива "Лудом насмејаном Камалом", сенатор Кенеди се буни што се Харис смеје, и слично.

Да то је тај сунчани осмех пред сваком само замисливом будућношћу који је ФДР учинио легендарним.

У лузерском мајндсету исправно је бити само намргођен. Намрштен, капираш, јер онда је он као озбиљан.

@peti ligament

Послао сам пар неких стварчица ДХЛ-ом старом другу мог ћалета у то орловско гнијездо, Медун, и сад чичу тркељишу да плати не само царину и пдв него и преко свега тридесетак евра за "шпедицију" и "лежарину" и не знам шта све још. И нема доставе на ноге него мора да иде доле у град, наравно, јер тако ваљда ДХЛ функционише.

Да ли постоје неки скривени протоколи монтенигерских мудраца за следећи пут? Глупо ми је да он сад на моју поклон од двеста евра мора да пљуне сто за неке непостојеће услуге.

DHL je zapadna lopovska firma

Da si slao obicnom postom ne bi imao nikakvih problema.

Obicno ne ocarine nista ako ocarine to bude nesto sitno.

Sa druge strane DHL, neka posiljka vredi i 3000 dinara obavezno racuna spediterske troskove koji su nekih 6000 din + troskove carinjenja.

Jednom prilikom ja kupio sat na snizenju i prodavci posalju DHL-om. Trazili mi da dostavim potvrdu placanja, fakturu , i jos neke izjave. Dostavim sve.

Ovaj mi posalje za sat od 80e troskove carinjenja od 200e . Kad sam zvao da pitam zasto kad sam dostavio sve potrebno koliko je roba placena , dobio sam odgovor da su oni gledali na internetu koliko taj sportski sat kosta i da su nasli da cena kostanja nije 80e koliko sam ja platio vec 200e. Rekao sam da se roba vrati a ja sam reklamirao da mi nije dostavljena i dobio povrat.

Nema vece bagre i lopova od nemacko-americke firme DHL.

obavesti me postar

a imam i ovako pracenje posiljke
A zasto ti ne uruci, zasto te obavesti?

U svakom slucaju, nedavno kad sam imala posiljku, mene nisu obavestili, iako su navodno pokusali da je uruce (posle 5 popodne, kad nikad inace ne urucuju posiljke, obicno zadnja bude oko 3 popodne pa i to im je cesto, kasno). Duznost je postara ako ne nadje nikog u kuci da ostavi obavestenje u sanducetu.

Да.

samo da ti pokazem kakvu klosarku podrzavas

Ovoj ne bi dao da vodi poljopivrednu zadrugu Rekovac

A kamoli toliku drzavu. Fali joj inteligencija, znanje i elementarna kultura.

Back