Kafana Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

Kada je vrućina, prirodno kupatilo za tuširanje.
IMG_20240805_195311.jpg

Добар број људи који познајем прича овако

Само што исти ти људи заборављају која је бројка 24 Слема, поред тога се читаву годину морају играти Мастерси

А гдје су нови играчи, пад форме, повреде, итд итд

Алкараз има пред собом 15 година доброг тениса ако га здравље послужи, али да је тако лако обарати рекоре....
Federer je u 4 godine svog vrhunca osvojio 11 GS titula.
Dakle on 11, ostali igrači 5, te je na kraju te 4. sezone imao ukupno 12 GS.
U tom trenutku ima 26 godina, i iz te perspektive i 30 GS ne djeluje nemoguće.

Međutim, u narednih 11 godina osvaja tih 8 preostalih GS titula, a i tu može biti zahvalan činjenici da je bio u vrhunskoj formi i sa 36/37 godina, te je tada osvojio 3 GS.

I sad odjednom imaš komad ljudi koji misle da će Alkaraz lagano igrati do 40. rođendana i usput osvajati 3.5 GS godišnje.

I sad odjednom imaš komad ljudi koji misle da će Alkaraz lagano igrati do 40. rođendana i usput osvajati 3.5 GS godišnje.

Па да, али то нису много бистри људи.

На почетку своје про каријере, Федерер је морао да се суочава са тениским патуљцима као што су Сафин, Хјуит и Родик, и тада је освојио већи део слемова. Надал од почетка мора да игра против Федерера, Ђоковић против обојице. Надал има позитиван скор против Федерера, Ђоковић против Федерера и Надала. Јасно је чије је достигнуће ту најтеже и зато највеће. То су врло висока и врло захтевна достигнућа.

"Ма то може свако" су речи идиота.

Добар број људи који познајем прича овако

Само што исти ти људи заборављају која је бројка 24 Слема, поред тога се читаву годину морају играти Мастерси

А гдје су нови играчи, пад форме, повреде, итд итд

Алкараз има пред собом 15 година доброг тениса ако га здравље послужи, али да је тако лако обарати рекоре....
koliko dugo se sad igra tenis (tj bilo koji sport) obaranje rekorda je sve lakše

:kafa: ... па није те ваљда "погодило" ...

пази што је незналица празан, а препун те празнине сујетом. :lol:
Svaki iole bolji gimnazijalac zna poreklo reči idiot, a ti se busaš kao da si otkrio Ameriku što to znaš, a posle nekoga prozivaš za "sujetu".

Malo se spusti i biće sve OK. Batali te trećesrbijanske fore.

Мени забаван детаљ са париских булевара:

у бистроу седи, између осталог, група срећних средовечних Енглеза, RP акценти, једу и смеју се. Не посебно гласно, али разговарају и смеју се. Француски гости и разноразни келнери их мрачно гледају. Доживљавају јавни смех као врхунац ароганције, и смета им више од много тежих прекршаја. Пун сто врло непријатних заливских Арапа седи мало даље - врло непријатних, практично лају на послугу, али их никад не чујеш да се смеју. Њихова ароганција је обична, универзална, и прихваћена као нормална ствар.

Несигурне људе ништа не погађа више од ведрог смеха Англо-саксонаца и њихове очигледне вере у сунчану будућност.

s-l1200.webp

@peti ligament

Послао сам пар неких стварчица ДХЛ-ом старом другу мог ћалета у то орловско гнијездо, Медун, и сад чичу тркељишу да плати не само царину и пдв него и преко свега тридесетак евра за "шпедицију" и "лежарину" и не знам шта све још. И нема доставе на ноге него мора да иде доле у град, наравно, јер тако ваљда ДХЛ функционише.

Да ли постоје неки скривени протоколи монтенигерских мудраца за следећи пут? Глупо ми је да он сад на моју поклон од двеста евра мора да пљуне сто за неке непостојеће услуге.

koliko dugo se sad igra tenis (tj bilo koji sport) obaranje rekorda je sve lakše
4 najjaca turnira u tenisu kroz istoriju tenisa nisu bila 4 majorsa.

To moze da se uzme tamo mozda od kraja 80-ih, i eventualno pocetkom 90-ih, kada Australija Open postaje top 4 po kvalitetu, ranije nisu svi najbolji teniseri dolazili da igraju to.

Tenis je ranije bio mnogo drugaciji sport, postojao je citav jedan period gde su zabranjivali profesionalcima da igraju majorse, tj. ovo sto se sada zove Grend Slemovi. Profesionalci su tada igrali svoje verzije tih turnira, ali bez Australije, znaci imali su 3 pro majorsa godisnje u tom periodu.

Dalje, format turnira uopste nije bio ovakav, najbolji teniseri su jedno vreme imali ture poput muzickih bendova, a najbolji teniski mecevi su bili susret 2 najbolja tenisera koji gostuju po gradovima. Pandan tome bi bilo da su najbolji teniski spektakli u nasem periodu bili ture koje Nadal/Federer/Djokovic rade po svetu, i igraju samo medjusobno po svetskim gradovima. U sustini, oni su to komotno mogli da rade, i da zahebu i ITF i ATP, bukvalno je samo njihova dobra volja sto su hteli da podrze tenis kao sport i razvitak isto

Podloge po kojima su igrali su bili trava, parket, drvo, neke plasticne gluposti, razne vrste betona, sto je sada najpopularnije, sljaka, zelena sljaka u Americi. US open je igran na travi, pa nekoliko godina na zelenoj sljaci,da bi presli na jedan beton, pa sada je aktuelan neki drugi beton. Dzimi Konors je npr. igrac koji je osvojio US opena na 3 razlicite podloge.

Vecina turnira van sljake se danas igra na podlozi koja je mnogo bolja za noge u odnosu na ono sto je bilo ranije. Reketi danas su neuporedivi sa onim sto se koristilo kroz istoriju, ta kolicina spina koju je moguce napraviti sa ovim reketima danas (a da imas kontrolu lopte), je sa nekim ranijim reketima bila SF veci od leteceg automobila.

Itd. itd., bezveze je i generalno uporedjivati ere u sportu, a tenis je isto posebno zajeban po tome sto se u njemu toliko toga menjalo.

Poslednja izmena:
@peti ligament

Послао сам пар неких стварчица ДХЛ-ом старом другу мог ћалета у то орловско гнијездо, Медун, и сад чичу тркељишу да плати не само царину и пдв него и преко свега тридесетак евра за "шпедицију" и "лежарину" и не знам шта све још. И нема доставе на ноге него мора да иде доле у град, наравно, јер тако ваљда ДХЛ функционише.

Да ли постоје неки скривени протоколи монтенигерских мудраца за следећи пут? Глупо ми је да он сад на моју поклон од двеста евра мора да пљуне сто за неке непостојеће услуге.
Tako i u Srbiji funkcionise.

Nazalost, parazitcine iz Carine su namirisale dodatnu zaradu.

Ne znam samo po kom osnovu uzimaju PDV ako je poklon.

Parazitski besmislicari.

Back