Kafić Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

Imamo prijatelje, bračni par, koji se decenijama bave pečurkama tamo gde žive, na Homolju. Kad god odemo u posetu, to je mushrooms galore: pečene pečurke, grilovane pečurke, gulaš od pečurki, musaka sa pečurkama, knedle sa pečurkama, lenja pita sa pečurkama...neverovatno nešto. Trenutno istražuju mogućnost rakije od pečuraka.

Severni obronci Golije i Kopaonika vrve od pecuraka.

Narocito kada su kisne godine.

Ja sam stari pecurkar.

Svaka je pecurka jestiva. Neke makar jednom a druge i vise od jednog puta. Kako koja.

Nema mesta sekiraciji. z:D

Да, то је истина. Читао сам да је... ко би знао како се зове на српском, destroying angel, прилично укусан.

440px-Amanita_virosa-04.jpg

Да, то је истина. Читао сам да је... ко би знао како се зове на српском, destroying angel, прилично укусан.

440px-Amanita_virosa-04.jpg

zelena pupavka

Pecurka iz roda Amanita

Sa druge strane ima izuzetna pecurka iz istog reda otrovnica zove se jajcara

Nju berem isto vrhunska je

Slicna otrovnica je ludara. Razlike su sto na jajcari nema belih pega dok na ludari ima

zelena pupavka

Pecurka iz roda Amanita

Sa druge strane ima izuzetna pecurka iz istog reda otrovnica zove se jajcara

Nju berem isto vrhunska je

Slicna otrovnica je ludara. Razlike su sto na jajcari nema belih pega dok na ludari ima
Sad si nasao onu knjigu iz biologije iz osnovne pa kao razumes se...

Ako tražiš zlo, nemaš potrebe da ideš dalje od bgd na vodi, i ekskluzivnih bašti ekskluzivnih restorana, gde se komeša, što reče Kusturica, toksično živo blato u kojem se dave Srbin i Srpkinja.
ne izlazis ti kasno nocu po splavovima da vidis sta je zlo... kad klinke od 13-14 godina izlaze obucene ko q pripravnice.
najvece zlo je srozavanje svih moralnih vrednosti a na tome su zajednickk radili zutii ovi idioti danas.

Pretpostavljam da je u pitanju ljubaznost, mozda cak i povrsno drugarstvo.
Neki ljudi su nam naprosto miliji od drugih. Muskarci ili zene, zar je uopste vazno?

Medjutim, ti si kazao nesto drugo i sveo njihov odnos na njenu reakciju koja u sebi nosi nesto...neprimereno.
Zena kojom su ispirali usta mesecima, koja ima malu decu i koja strahuje za zdravlje kao i bilo koji obican covek, sigurno nije iskala flert pred milijardama ljudi.
Mozda je dodirnula druga jer joj je bila potrebna podrska tog dana buduci da je taj dan i njoj bio znacajan.

Inace se toj zeni sudi previse ostro.
Ne znam zasto...na um mi pada jedino zavist upravo zbog toga sto je zatvorena, nije narodna ili je nedovoljno narodna, kako god.
opet me nis skontala... ja gotivim kejt.

Не, али близу.
aje paljba, dosta mi snob provincije sa nasledjenim parama ko zan kako stečenim...

Tako kenjali "od kako smo stigli mi samo humus"

"Humus je zdravlje"

"Humus za viši nivo"

"Humus za provincijsku gospodu"

Vidim ja u MAXE-tu ima taj humus...
nešto 150 gr 350 i nešto dinara
te oavakav te onakav...

A ONO BLENDIRANA LEBLEBIJA SA GLUPOSTIMA

alooooo

350-380 rsd za 150gr leblebije???

https://cemarket.rs/proizvodi/leblebija-sirova-1kg/

aje paljba, dosta mi snob provincije sa nasledjenim parama ko zan kako stečenim...

Tako kenjali "od kako smo stigli mi samo humus"

"Humus je zdravlje"

"Humus za viši nivo"

"Humus za provincijsku gospodu"

Vidim ja u MAXE-tu ima taj humus...
nešto 150 gr 350 i nešto dinara
te oavakav te onakav...

A ONO BLENDIRANA LEBLEBIJA SA GLUPOSTIMA

alooooo

350-380 rsd za 150gr leblebije???

https://cemarket.rs/proizvodi/leblebija-sirova-1kg/

Јадни Ајроне, знаш да не носим ситниш.

Данас чак ни картице не раде, тако да дибидус немам могућности да дајем милостињу :(

Ovaj od škole ima 16Km
Ima ih i po Beogradu

Medjutim ako zaebemo TAXI-ste koji pričali junačke priče ali odbijali da voze do kovid centra makar to bila i provera ipak ostaju "visokoobrazovane Džegike" koje "prkosile Vuqleru nenođenjem maske" pa ih u Francuskoj savataju tri žandarma ko teroristu pa ture 2-3 maske istovremeno da ih ne deportuju tako pismene.

Ne, ne ovo je istina, tamo najzaostaliji narod boravi....naravno to nije slucaj sa celom istocnom Srbijom, ali tako sam nesto i ja cula i to odavno bas za taj kraj oko Homoljskih planina i oko Negotina..Bolje zaobilaziti.
nije toliko problem zaostalost, imas u juznoj srbiji u kursumljijskom srezu istu pricu kada vidis da su od 1945. do danas ceo taj kraj, dal zbog istorijata cetnickog pokreta, dal zbog geopolitike qomunjare drzali ciljno zaostalim...i kasnije sve vlasti redom, pisao da mi je trebao kadar drvenog pluga koji nisam nasao u arhivskim materijalima, a nasao sam drveni plug gde neki seljaci dan danas njime obradjuju zemlju bas u tom kraju... kao i dosta kuca od blata koje jos stoje da ne pisem o mnogim drugim stvarima.

u homolju je skroz druga prica, a nas narod kad nesto kaze kao poslovicu a sto si ti lepo primetila, onda iza toga stoji itekako velika mudrost zasto je se treba drzati. mogu i o ozbiljnom vesticarenju, o mrtvackoj vodi-najbenignijoj stvari, o sastavu pijace vode, o rodoskrvnim odnosima, kao i o prirodnim lepotama naravno....takvih mesta ima u svakoj drzavi na svetu, u britaniji napr. pogotovo gde su zlo pripisali nekoj vajnoj levoj mitologiji a sto veze sa vezom nema.

postoje mesta koja su jednostavno zla i tamo se, nije bas pametno mnogo zadrzavati sto ne znaci da ce nekome nesto da se desi, vec sto neko ko je osetljiviji moze da odlepi nacisto.

ne izlazis ti kasno nocu po splavovima da vidis sta je zlo... kad klinke od 13-14 godina izlaze obucene ko q pripravnice.
najvece zlo je srozavanje svih moralnih vrednosti a na tome su zajednickk radili zutii ovi idioti danas.
Nocni klubovi po Srbiji su prepuni krimosa koji muvaju klinke dajuci im besplatni kokain, da.

Dalje, krimosi smisleno regrutuju klinke prostitutke, da navlace klince na heroin, da.

Ali ne postoji neki centar koji smisljeno srozava moral Marlone.

Ljudi, seljacka i gradska deca, sami to biraju, slobodni izbori.

Ono gde je problem je sto u etatizmu, Drzava ti kaze da ce da ti ublazi, ili izbrise posledice nekih tvojih losih izbora.

Pa kada Drzava moze da ti ukine te posledice, onda ce ljudi, deca, jos vise da biraju te glupave i idiotske izbore.

Nocni klubovi po Srbiji su prepuni krimosa koji muvaju klinke dajuci im besplatni kokain, da.

Dalje, krimosi smisleno regrutuju klinke prostitutke, da navlace klince na heroin, da.

Ono gde je problem je sto u etatizmu, Drzava ti kaze da ce da ti ublazi, ili izbrise posledice nekih tvojih losih izbora.

Pa kada Drzava moze da ti ukine te posledice, onda ce ljudi, deca, jos vise da biraju te glupave i idiotske izbore.
Kako ti znaš šta se dešava u klubovima kad ih nema u tvom selu? :mrgreen:

Ajde da je rekao covek - mene u poslednje vreme interesuju pecurke. Poceo sam da citam, da se raspitujem, da berem. Napravio sam svoje prvo jelo, dobro je ispalo, planiram da nastavim. Ispunjava me taj hobi...

NEGO ON JE ODJEDNOM STARI PECURKAR!!!

Ja sam stari motociklista jer vas smaram ovde sa motorima od kako sam otvorio nalog i nastavicu da vas smaram sa time s vremena na vreme.

Nije sramota nesto poceti.

postoji druze i te kako da postoji.

ako ti drzava svesno opstruira elementarne vrednosti i etno kulturu, unisti je bukvalno, zamenjujuci je pritom drugom a pozivajucu se sve vreme na moral i zapadni modernizam, to je zlocin. to ne radi nijedna drzava cak ni najdemokratskija na planeti jer postoje stvari koje niko ne dira bez obzira na sve drustveno skandalozne promene kao ovo vezano za polni identitet. niko ne pljuje po svojim svetlim istorijskim stvarima, po narodu, po svom jeziku, po svojoj umetnosti, po svojoj crkvi, kao sto rade ovi i oni pre satanisti jer su oni bukvalno to i toga se ne stide. na to dodas medijsko ispiranje svesti ili nesvesti kako os, koje je nezamislivo bilo gde kao kod nas, jer cak i kad su nacional socijalisti dosli na vlast u svapskoj makljali su se po ulicama sa onima koji su bili protiv, onda imas na delu naciju debila i decu istih debila, ako su ta deca normalna onda zele sto pre da odu u 3 lepe samo da ne gledaju sta se sve ovde vrednuje i da ne postanu kopije idiota od roditelja....i imas drugu decu od tih idiota, decu onih koja ostaju a koja su kao opisana, deca od kojih su roditelji digli ruke i oni gledajuci njih misle da je to ono sto je in, a drzava ih svesno blagoslilja da se tako ponasaju i da te vrednosti jedino postuju.

zato je sve ovo danas...i skole i policija i jadar i bg na vodi i licemerje na svakom koraku...da bi izgradio nesto normalno nema druge nego da krenes od pocetka, ko sto rekoh svaki update windowsa je nova cigla na losoj klimavoj strukturi...znaci nov os i ispocetka... bez svih od 1945. do danas koji su imali bilo kakav upliv na vlast.

Back