Druženje Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

Imamo prijatelje, bračni par, koji se decenijama bave pečurkama tamo gde žive, na Homolju. Kad god odemo u posetu, to je mushrooms galore: pečene pečurke, grilovane pečurke, gulaš od pečurki, musaka sa pečurkama, knedle sa pečurkama, lenja pita sa pečurkama...neverovatno nešto. Trenutno istražuju mogućnost rakije od pečuraka.
😱

Imamo prijatelje, bračni par, koji se decenijama bave pečurkama tamo gde žive, na Homolju. Kad god odemo u posetu, to je mushrooms galore: pečene pečurke, grilovane pečurke, gulaš od pečurki, musaka sa pečurkama, knedle sa pečurkama, lenja pita sa pečurkama...neverovatno nešto. Trenutno istražuju mogućnost rakije od pečuraka.

И верујем да је врло укусно. Вредно труда.

Али као и све друго, мораш кључне одлуке да препустиш неком ко није ШЛБ.

IMG_20240718_175440.jpg

divan kraj u 3 lepe :lol:

jes pio njinu vodu od koje imas deo stanovnistva sto su ko oni iz deliverenca :rotf:

prvi put kad sam tamo bio vido lika sa 3 oka....dva mu na mestu a trece vrljavo iznad obrve...

divan kraj u 3 lepe :lol:

jes pio njinu vodu od koje imas deo stanovnistva sto su ko oni iz deliverenca :rotf:

prvi put kad sam tamo bio vido lika sa 3 oka....dva mu na mestu a trece vrljavo iznad obrve...
Važi, gospodine "pametni ljudi su kupili stanove u bgd na vodi i sad uživaju", sve ti verujem.

613b435b1f02c.jpg

613f00ce6b39f.jpg

Uh, nešto mi ne djeluje primamljivo.

У принципу, све печурке су донекле отровне. Читао сам да много кувара пржење печурки у ресторанима препушта неком млађем у кухињи. Неће да се надишу хидразина, свако вече, а пара је релативно загађена хидразином.

Можда је најпаметније не концентрисати сок печурке.

У принципу, све печурке су донекле отровне. Читао сам да много кувара пржење печурки у ресторанима препушта неком млађем у кухињи. Неће да се надишу хидразина, свако вече, а пара је релативно загађена хидразином.

Можда је најпаметније не концентрисати сок печурке.
Naravno, ne rakija samo od pečuraka; kao baza se koristi prirodna domaća rakija, od kajsije ili dunje, može i prepečenica, a onda se doda ekstrakt određenih vrsta pečuraka. Recimo, čovek proizvodi rakiju od crnih i belih tartufa; na Agronomskom fakultetu počinju eksperimentisanje i sa bezalkoholnim pivom od pečuraka.

Naravno, ne rakija samo od pečuraka; kao baza se koristi prirodna domaća rakija, od kajsije ili dunje, može i prepečenica, a onda se doda ekstrakt određenih vrsta pečuraka. Recimo, čovek proizvodi rakiju od crnih i belih tartufa; na Agronomskom fakultetu počinju eksperimentisanje i sa bezalkoholnim pivom od pečuraka.

Можда би била интересантна комбинација са халуциногеним печуркама.

Не за мене, наравно, мени је ракија апсолутно одвратна а псилоцибин исцрпљујући; али хиљаду људи, хиљаду ћуди.

Можда би била интересантна комбинација са халуциногеним печуркама.

Не за мене, наравно, мени је ракија апсолутно одвратна а псилоцибин исцрпљујући; али хиљаду људи, хиљаду ћуди.
Koristio sam neke halucinogene pečurke na Homolju, uz stručno vođstvo. Veoma zanimljivo iskustvo.

Važi, gospodine "pametni ljudi su kupili stanove u bgd na vodi i sad uživaju", sve ti verujem.

Pogledajte prilog 1581626
Pogledajte prilog 1581627
pametni ljudi koji imaju novac, kupuju sve sto mogu po povoljnoj ceni a sto moze kasnije skuplje da se proda..ako to nis naucio sa zapada u kog se kunes, ybg nema ti pomoci.

niko ne govori o lepoti homoljskih planina, ja reko o posledicama zatrovanih voda jos u vreme komunizma koje su iznedrile takve atavizme kod ljudi koji su postojali samo tamo od cele sfrj. kako je danas ne znam a i ne zanima me, jer u kraj oko kuceva i sire gde obitavaju najgore zene koje se bave najopasnijim vesticarenjem sam jednom bio i reko sebi nikad vise.

mogu o tome elaborat da napisem, ali ti veruj i dalje da ja lupetam.

Back