Kafana Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

"
Кад прођеш поред болнице, три пута се прекрсти :
- једном за болесне који леже у болници ;
- једном за њихове пратиоце ( ближње који су уз њих ) ;
- и једном за себе што си здрав и ниси ти у болници. "

Старац Пајсије Светогорац

IMG_20240718_101037.jpg

ja berem pecurke 20 godina i evo me ziv i zdrav

naravno ti bi se verovatno otrovao jer verovatno ne razlikujes kravu od medveda a kamoli vrganj od ludare

Evo mali kurs gljivarenja za tebe

Vrganj - jestiv

20180917165203_497960.jpg

Lisicarka - jestiva

1200px-Chanterelle_Cantharellus_cibarius.jpg

Ludara - otrovnica

muharadef.jpg
Sad beres i razumes se u pecurke?

Sta je sledeca profesija, pcelar?

Da li si ti ustvari Nenad iz Beocina na dva naloga ili njegov rodjak?

Ja sam na obronku Kopa

Josanicka Banja

Ovde milina

Padala kisa pa je bilo ipak sparno. Ne znam, zaista ni za mene nije planina leti, nekako je dosadno, izvestaceno, staracki ili jos gore, "fensi', da mi ti mladi ljudi lice na zombije ili starce, samo ne na ljude pune zivota i pokreta, kao na moru.

Pravim radni sto za radionicu. Radna ploča je od laminirane bukovine 5cm, noge su metalne, i razmišljam u koju boju ili koje boje da ih ofarbam? :think:

Zavisi za sta ti treba, najbolje je da postoji kontrast. Ako to nije vazno, onda u prirodnu svetliju boju drveta, klasika.

"
Кад прођеш поред болнице, три пута се прекрсти :
- једном за болесне који леже у болници ;
- једном за њихове пратиоце ( ближње који су уз њих ) ;
- и једном за себе што си здрав и ниси ти у болници. "

Старац Пајсије Светогорац

Празно бајање.

Нисам уобичајавао да у Београду виђам свет који се у трамвају крсти кад се провезу крај цркве. Сад их има. То су ваљда ти доведени из пасивних крајева, примитивни и магији склони. Фуј.

Opet si pijan, i to na ovu vrućinu. Nemoj pijan da bereš pečurke.
U stvari...

Ја волим шумске печурке и редовно ми из француске шаљу тегле очишћених и пржених морела - не знам како се зову на српском - заливених машћу. Деликатес.

Али то раде озбиљни људи. Има отровних печурки сличног изгледа. Препустити такве одлуке Тиксију је као препустити Јадном Ајрону да инвестира паре за тебе; потенцијално не најмудрија одлука икад. Потенцијално нешто због чега ћеш горко зажалити.

Ја волим шумске печурке и редовно ми из француске шаљу тегле очишћених и пржених морела - не знам како се зову на српском - заливених машћу. Деликатес.

Али то раде озбиљни људи. Има отровних печурки сличног изгледа. Препустити такве одлуке Тиксију је као препустити Јадном Ајрону да инвестира паре за тебе; потенцијално не најмудрија одлука икад. Потенцијално нешто због чега ћеш горко зажалити.
Imamo prijatelje, bračni par, koji se decenijama bave pečurkama tamo gde žive, na Homolju. Kad god odemo u posetu, to je mushrooms galore: pečene pečurke, grilovane pečurke, gulaš od pečurki, musaka sa pečurkama, knedle sa pečurkama, lenja pita sa pečurkama...neverovatno nešto. Trenutno istražuju mogućnost rakije od pečuraka.

Back