Kafana Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #18 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

T
Nije tamo je vruce i sparno

Da se uziva sada treba da se ide gde je hladnije i niska vlaznost

A na moru zbog isparavanja vode to.nije slucaj sada
Ti misliš da postoji samo more kod Herceg Novoag, ali to baš i nije tačno. :lol:
Ubvek dajem prednost moru u odnosu na bilo koju planinu, kad je reč o godišnjem odmoru. Isto kao što si i ti dao tu prednost.

Парламент заседа. Као и увек, све изгледа фантастично.

Краљ и краљица стижу да отворе заседање.

401a1674d2e095b565ac5198ae8fd4fbY29udGVudHNlYXJjaGFwaSwxNjk5NDUwOTUw-2.74481734.jpg

Делегација доњег дома стиже у дом лордова. Наредник дома носи златни топуз, симбол краљеве моћи.

GSr7ZFoW0AAAElm

Оба дома парламента су присутна. Пленарна седница је отворена.

GSr7ZFqXcAEvgUS
Da li se nekad desilo da se neki marksista poput Korbina odluči da ne ispoštuje protokol ili da pokuša da nekako ponizi Kraljevsku porodicu?
Šta se tada radi?
Da li novine pišu o tome ili postoje neke sankcije i slično?
Naročito ako zasednu na javnu funkciju...

Da li se nekad desilo da se neki marksista poput Korbina odluči da ne ispoštuje protokol ili da pokuša da nekako ponizi Kraljevsku porodicu?
Šta se tada radi?
Da li novine pišu o tome ili postoje neke sankcije i slično?
Naročito ako zasednu na javnu funkciju...

Сваки пут у задњих сто година, вероватно.

Увек има нека будала која каже нешто типа "нећу да се закунем на верност круни!" и ови му онда кажу "значи одричеш се посланичког места" и онда каже "па добро, хоћу да се закунем".

Или неће да учествују у церемонијалу јер је то све увреда јадним сиромашним гољама, хоће да говоре док није време, игноришу протокол... увек има тих неких дегенерика, али од тих њихових протеста не буде ништа.

Ma dobro je to sa temperaturom, nego na planini nema ničega što bi me držalo duže od par dana.

pa imas kafice restorane, staze sumske za setnju, manastire u okolini, spa centre, bazene, banje, imas npr sad mogucnost da beres i jedes divlje borovnice i pecurke...

Ima svasta a sta radis na moru? Przis se na suncu ko przenica i pomalo okvasis dupe. I to ti je to.

a beres i jedes divlje borovnice i pecurk

Знаш да ти ниси много паметан, боље би ти било да не береш печурке по шуми и отрујеш све те шурњаје. Од тога се умире, и то врло непријатно.

Једи чипс ПИК Чачак и то ти је то.

Знаш да ти ниси много паметан, боље би ти било да не береш печурке по шуми и отрујеш све те шурњаје. Од тога се умире, и то врло непријатно.

Једи чипс ПИК Чачак и то ти је то.

ja berem pecurke 20 godina i evo me ziv i zdrav

naravno ti bi se verovatno otrovao jer verovatno ne razlikujes kravu od medveda a kamoli vrganj od ludare

Evo mali kurs gljivarenja za tebe

Vrganj - jestiv

20180917165203_497960.jpg

Lisicarka - jestiva

1200px-Chanterelle_Cantharellus_cibarius.jpg

Ludara - otrovnica

muharadef.jpg

Zelena pupavka - otrovnica

zelena-pupavka.jpg

Ubedljivo najotrovnija je pupavka.

Ono sto je lepo za sve pocetnike u gljivarenju jeste da ne postoje pecurke koje su slicne lisicarki i vrganju a da su otrovnice tako da je sansa da se otrujes ako beres samo ove dve pecurke prakticno nikakva.

Najvise trovanja ima zelenom pupavkom jer je ljudi pomesaju sa livadskim sampinjonom

Ovo je livadski sampinjon

images

Kao sto slike pokazuju dosta je razlicit od zelene pupavke i telo i glava su beli dok kod pupavke ko sto znamo zeleni preliv .

Eto da i ti naucis nesto. Ja inace berem pecurke od malena.

Najluksuznija jela su u Francuskoj jela sa prilozima od divljih pecuraka.

Ja sam bio na Tari 3 dana,za dva obisao vecinu.
Nisi mogao sve za tako kratko vreme. Ja se kupao na zaovinskom jezeru, vozio se šarganskom osmicom, deca jahala konje, bili na nekoliko vidikovaca, bili na Tepih livadi, posetili reku Vrelo (najlraću reku), išli u manastir Rača, obišli manastirske kelije i vodopade... ima tu puno toga za obii i ivdeti ,a sve na različitim stranama.

pa imas kafice restorane, staze sumske za setnju, manastire u okolini, spa centre, bazene, banje, imas npr sad mogucnost da beres i jedes divlje borovnice i pecurke...

Ima svasta a sta radis na moru? Przis se na suncu ko przenica i pomalo okvasis dupe. I to ti je to.
Malo si se zeznuo, ja se ne pržim na suncu, ili sam u vodi ili u hladovini. Ne idem na plažu ispred hotela/apartmana, već obilazim sve u okolini. I to široj okolini. Obiđem pećine, vinarije, fabrike meda i maslinovog ulja, manastire. U toku dana, kad nismo na plaži, posete gradovima i ručak u nekom lepom restoranu, uveče šetnja obalom ili po gradu (zavisi gde odemo na letovanje). Mnogo više i sadržajnije nego na planini.

Malo si se zeznuo, ja se ne pržim na suncu, ili sam u vodi ili u hladovini. Ne idem na plažu ispred hotela/apartmana, već obilazim sve u okolini. I to široj okolini. Obiđem pećine, vinarije, fabrike meda i maslinovog ulja, manastire. U toku dana, kad nismo na plaži, posete gradovima i ručak u nekom lepom restoranu, uveče šetnja obalom ili po gradu (zavisi gde odemo na letovanje). Mnogo više i sadržajnije nego na planini.

Pa to sve isto moze i sa planine

Back