Da li je bolje imati 400m u Kuli ili 50m u Beogradu? #17 - Kuća na moru ili jednosoban stan u Beogradu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rozeovi fanovi danas imaju dan za plakanje i kuknjavu na noleta koji kako kazu glumi povrede :hahaha:

ranije ih nerviralo kad pobedjuje, pa kako igra, sad im krivo sto igra stalno po 5 setova, a povrh svega u nemoci i besu mu osporavaju sve sto je dosad uradio jer je kako kazu glumac za oskara :lol:

kad je pit sampras ne glumio, nego glumatao da nema snage pa se oslanjao na reket jel od umora sirotan nije mogao ni da hoda, nesto ko deja savicevic povredu zadnje loze, niko mu nije osporavao, a jedan i drugi posle pobeda igrali pijani na stolovima... pa kad je u finalu ovogodisnjeg fa cupa siti pustio junajteda da nesto jadnici osvoje, ni to nije bila gluma :lol: a juce je bila gluma vrh, politicko pacerska, nemacka-ukrajina prijateljska tekma de nazzi nemci nisu teli ni da sutnu loptu u okvir gola da slucajno ne zavrsi u mrezi :rotf:

ko je igrao draw, ko ja na kvotu 4.6 danas ima lepe pare. ceo sport je danas cirkus jer bukmejkeri cesto odredjuju tok i ishod nekog susreta. ono sto ostaje je maestralna igra noleta kao sinoc kojoj nije dorastao nijedan teniski as, barem one koje sam ja pratio, a pratio jer sam skoro deset godina ozbiljno igrao tenis.

mekinro lepo reko, vido sam svasta, ali ovo nikad. a mekinro je drkadzija bas bas teski i nikog ne hvali bez razloga.
Ja sam tražio Bardu da mi prognozira ishode utakmica u grupi u kojoj se nalaze naši trupci i šporeti.
Slovenija-Danska 2
Srbija-Engleska 2
Danska-Srbija 1
Engleska-Slovenija 1
Srbija-Slovenija 1
Engleska-Danska X

Ja sam tražio Bardu da mi prognozira ishode utakmica u grupi u kojoj se nalaze naši trupci i šporeti.
Slovenija-Danska 2
Srbija-Engleska 2
Danska-Srbija 1
Engleska-Slovenija 1
Srbija-Slovenija 1
Engleska-Danska X
samo gledaj kvote, ne koristi mnogo znanje i mozak. jedina pmetna stvar je igra na broj golova a videce se posle prva dva dana kakav ce biti sampionat.

ako nekome uzmemo bodove, mozda uzmemo britsima jer dokazano ne umeju sa nama da igraju.

samo gledaj kvote, ne koristi mnogo znanje i mozak. jedina pmetna stvar je igra na broj golova a videce se posle prva dva dana kakav ce biti sampionat.

ako nekome uzmemo bodove, mozda uzmemo britsima jer dokazano ne umeju sa nama da igraju.
Ma interesovao me odgovor AI, ne kladim se nikad, balegari ne vjeruju sreći.©

Ma interesovao me odgovor AI, ne kladim se nikad, balegari ne vjeruju sreći.©
ai nikad ne uzima u obzir namestaljke bukmejkera i malo je glup za apstraktno poimanje stavri...znas kako rezonuje... napr. mbape ne igra, pitanje je dal ce francuzi da dobiju i digne kvotu :lol:

a sustina je takva da kad god procitas vest tipa napr. liverpul igra bez 5 najboljih jer su povredjeni i digne se kvota na njinu pobedu, to uvek dolazi. :lol:

sto je tim veci, poznatiji i jaci ako im iz nekog razloga dignu kvotu ljudi se useru jer gro svih koji se kockaju su teske jajare i zadrhti im ruka.

To si prebacio sa Amerike na Australiju?

То су Британци пребацили после америчке "револуције".
Ето дефинисујег примера твојег не знања и ограничености у приступу и сазнавању оножена вештачка "интелигенцијо".

rozeovi fanovi danas imaju dan za plakanje i kuknjavu na noleta koji kako kazu glumi povrede :hahaha:

ranije ih nerviralo kad pobedjuje, pa kako igra, sad im krivo sto igra stalno po 5 setova, a povrh svega u nemoci i besu mu osporavaju sve sto je dosad uradio jer je kako kazu glumac za oskara :lol:

kad je pit sampras ne glumio, nego glumatao da nema snage pa se oslanjao na reket jel od umora sirotan nije mogao ni da hoda, nesto ko deja savicevic povredu zadnje loze, niko mu nije osporavao, a jedan i drugi posle pobeda igrali pijani na stolovima... pa kad je u finalu ovogodisnjeg fa cupa siti pustio junajteda da nesto jadnici osvoje, ni to nije bila gluma :lol: a juce je bila gluma vrh, politicko pacerska, nemacka-ukrajina prijateljska tekma de nazzi nemci nisu teli ni da sutnu loptu u okvir gola da slucajno ne zavrsi u mrezi :rotf:

ko je igrao draw, ko ja na kvotu 4.6 danas ima lepe pare. ceo sport je danas cirkus jer bukmejkeri cesto odredjuju tok i ishod nekog susreta. ono sto ostaje je maestralna igra noleta kao sinoc kojoj nije dorastao nijedan teniski as, barem one koje sam ja pratio, a pratio jer sam skoro deset godina ozbiljno igrao tenis.

mekinro lepo reko, vido sam svasta, ali ovo nikad. a mekinro je drkadzija bas bas teski i nikog ne hvali bez razloga.
Od pracenja mase sportova, ostalo je da pratim samo NFL.

Plus, sada kada su Ameri legalizovali sportsko kladjenje, to NFL kladjenje je postalo najozbiljnije.

Tenis sam nekada bas puno pratio, znam istoriju istog od Bili Tildena i cuvena '4 musketara' (francuski teniseri 20-ih) naovamo, ali jednostavno, posto je sportsko novinarstvo u Srbiji dno dna, smuce ti svaki sport. Plus, ljudi u Srbiji nemaju pojma da pricaju o sportu, cast izuzecima.

Od pracenja mase sportova, ostalo je da pratim samo NFL.

Plus, sada kada su Ameri legalizovali sportsko kladjenje, to NFL kladjenje je postalo najozbiljnije.

Tenis sam nekada bas puno pratio, znam istoriju istog od Bili Tildena i cuvena '4 musketara' (francuski teniseri 20-ih) naovamo, ali jednostavno, posto je sportsko novinarstvo u Srbiji dno dna, smuce ti svaki sport. Plus, ljudi u Srbiji nemaju pojma da pricaju o sportu, cast izuzecima.
kladjenje je zanimljiva zabava...nimalo tupavo kako neki misle i nije toliko bitan novac jer jos jedino sportsko kladjenje ti da neki ukus da mozes nanjusiti iznenadjenje ili slicno. loto i drz lutrije su svuda u svetu osim u svapskoj namesteni od kako je elektronika preuzela sve.

eo ti primer...veceras igramo sa austrijancima frendli...u sklopu moje koncepcije da sve sto imamo, pruzicemo spram engleza, racunam da cemo veceras izgubiti...kvota 2,15 na austraijce. stavih svih 460 evra koje dobih od juce na njih.... dodje, dodje...ne dodje...ybg ne bi bilo prvi put.

juce su online igre na gemove noleta bile fascinantne kvote. neki su zgrnuli pravo malo bogatstvo koji tako igraju. nole je fenomen jer je kompletan i zadovoljava sve vidove. i igru i bukmejkere i pravi cirkus i svaki mec nikad ne znas sta ce biti. na to stavi ono savrseno protokolarno smisljeno izigravanje svarcenegera :lol: u sportu de su svi ko memljiva gomna i postuju jel britanski kodeks "kulture" dok ne pocnu da gube :lol: i imas zaista fascinatnu licnost. na to stavi da je okupio tenisku zajednicu profesionalaca u udruzenje protiv atp-a i imas znaci lika koji preti da narusi hijerarhiju onoga sto zapad licemerno promovise samo da bi interno zgrtao lovu na tudjem znoju.

zato su mu i namestili igranku u australiji misleci da je sisa i da ce podvuci rep.

kladjenje je zanimljiva zabava...nimalo tupavo kako neki misle i nije toliko bitan novac jer jos jedino sportsko kladjenje ti da neki ukus da mozes nanjusiti iznenadjenje ili slicno. loto i drz lutrije su svuda u svetu osim u svapskoj namesteni od kako je elektronika preuzela sve.

eo ti primer...veceras igramo sa austrijancima frendli...u sklopu moje koncepcije da sve sto imamo, pruzicemo spram engleza, racunam da cemo veceras izgubiti...kvota 2,15 na austraijce. stavih svih 460 evra koje dobih od juce na njih.... dodje, dodje...ne dodje...ybg ne bi bilo prvi put.

juce su online igre na gemove noleta bile fascinantne kvote. neki su zgrnuli pravo malo bogatstvo koji tako igraju. nole je fenomen jer je kompletan i zadovoljava sve vidove. i igru i bukmejkere i pravi cirkus i svaki mec nikad ne znas sta ce biti. na to stavi ono savrseno protokolarno smisljeno izigravanje svarcenegera :lol: u sportu de su svi ko memljiva gomna i postuju jel britanski kodeks "kulture" dok ne pocnu da gube :lol: i imas zaista fascinatnu licnost. na to stavi da je okupio tenisku zajednicu profesionalaca u udruzenje protiv atp-a i imas znaci lika koji preti da narusi hijerarhiju onoga sto zapad licemerno promovise samo da bi interno zgrtao lovu na tudjem znoju.

zato su mu i namestili igranku u australiji misleci da je sisa i da ce podvuci rep.
ATP je nastao kada je ITF (teniska verzija FIFA-e) konacno porazena i njihovoj komunjarskoj nameri da se teniseri placaju 0 dinara za svoj rad. Skoro 30 godina su bili podeljeni, i konacno su se teniseri 70ih izborili protiv te komunjarske bagre, i ATP je stvoren kao rezultat te pobede protiv kom.unjara.

Danas ne pratim, ali to sto sam nacuo je neki sindikat tenisera u okviru ATP-a, ja ne znam da li oni imaju kolektivni ugovor sa tim sindikatom kao u americkim profi ligama. Takvi ugovori se potpisuju na 5-10 godina, i tu se lepo ispregovara i dogovori sve.

Naravno, ITF i dalje ima ekskluzivno pravo na majorse, tj. ovo sto mi zovemo Grend Slemove, i tu se ATP ne pita puno.

ATP je nastao kada je ITF (teniska verzija FIFA-e) konacno porazena i njihovoj komunjarskoj nameri da se teniseri placaju 0 dinara za svoj rad. Skoro 30 godina su bili podeljeni, i konacno su se teniseri 70ih izborili protiv te komunjarske bagre, i ATP je stvoren kao rezultat te pobede protiv *********.

Danas ne pratim, ali to sto sam nacuo je neki sindikat tenisera u okviru ATP-a, ja ne znam da li oni imaju kolektivni ugovor sa tim sindikatom kao u americkim profi ligama. Takvi ugovori se potpisuju na 5-10 godina, i tu se lepo ispregovara i dogovori sve.

Naravno, ITF i dalje ima ekskluzivno pravo na majorse, tj. ovo sto mi zovemo Grend Slemove, i tu se ATP ne pita puno.
kao svako uduzenje uzima procenat od svega. a ne odvaja koliko bi trebalo. a to je lova nimalo mala.

to je glavni problem za koji se nole sa svojim sindikatom koliko toliko izborio...malo deluje rogobatno, sindikalizam u usa, al ajde :lol:

kao svako uduzenje uzima procenat od svega. a ne odvaja koliko bi trebalo. a to je lova nimalo mala.

to je glavni problem za koji se nole sa svojim sindikatom koliko toliko izborio...malo deluje rogobatno, sindikalizam u usa, al ajde :lol:
Sindikati su u USA unistili masu stvari, ali hajde necu da pocinjem komplikovaniju temu.

Za sport, zaboravio sam da li imaju kolektivni ugovor sa ATP-om, pretpostavljam da nemaju, i da bi pregovori sa tim isli bas tesko.

U USA, sve ove naj lige imaju sindikate igraca, i kada dodje godina potpisivanja tog kolektivnog ugovora, to je natezanje tesko. Od 90-ih, jednom cela NHL sezona nije odigrana jer cele godine nisu mogli da se dogovore. 1 MLB sezona nije zavrsena zbog toga, ono sto mi znamo 98-e NBA je bio skracen, a za NFL je poslednji put bilo manje utakmica zbog toga 80-ih valjda. Tj, ne manje utakmica, nego su 3-4 utakmice igrali sa nekim igracima iz beton liga :hahaha:

Ali da, kada je godina potpisivanja tih kolektivnih ugovora sa sindikatima u tim profi ligama, to je haos. U poslednje vreme se brze dogovore nego ranije, jer su u pitanju bas, bas, bas ogromne pare, i nikome se ne isplati da ne igra kada moze da zaradjuje milione.

Sad, u tenisu, to bi bio dogovor sa ATP-om, jer ITF i Grend Slemovi ionako nisu niciji, i mogu da dele pare bez problema, jer iza njih stoje drzavni paraziti.

Sve rasprave o politici i drustvu u Srbiji su:

1. Nacionalisticki populizam.

2. Levicarski populizam.

3. Ne postoji opcija 3.

Naravno, samo u narativima, jer u realnom zivotu, delima i zivotnim izborima, vecina Srba tako dobro zna da gleda svet samo i jedino iz individualnog ugla svog dupeta.

:kafa: ... грешка у неологизму другосрбијанца ...

3. Либерални популизам ....

Кад се сетим како су га видно мрзели пре 10-так год....

Сада су се мало смирили, па га мрзе само кроз медије и шкргућу зубима из публике...

Sindikati su u USA unistili masu stvari, ali hajde necu da pocinjem komplikovaniju temu.

Немој, читај Штајнбека шта се радило по УСА ... и како су људе у корпоративним кибуцима, еснафима и организацијама моткама убијани од бога - крупан капитал и батинаши

1717505702275.png

Oni koje ti zoves liberalima imaju sve moguce levicarske vrednosti koje mogu da postoje.

Doduse, u Srbiji te vrednosti imaju i ovi koji sebe nazivaju 'anti-komunisti'.

Оне које ти зовеш либералима нису либерали, већ неолиберали, као што не постоје комунисти, већ неокомунисти или нацисти, неонацисти ...

Ти си тотално испао из времена и стварности. Данас је све нео...

Културолошки си мртав и нединамичан - спреман си за музеј ... :kafa:

na hrvatsko primorje su od 70tih proslog veka pa do ratova dolazili stranci na letovanje samo i najvise onaj austrijski i nemacki socijalni nizi sloj, znaci radnici iz privrede.

dubrovnik je jedini bio izuzetak.
porec, pula i piran ponekad, jer svabe nisu volele to more kao ono u dalmaciji gde su se osecali kao kod kuce sa svim svojim bahatim bavarskim i sl. obicajima.

rovinj je bio steciste omladine iz srbije jer se tamo valjalo svasta od droga i sl. kad je nestalo sfrj i klinaca iz srbije, rovinj je prso kao letovaliste. danas se tamo samo kurce skorojevici iz srbije koji imaju vezove za jahte koje su kupili opljackanom lovom, jer su tolike dileje da ne znaju da ima lepsih mesta u svetu, ali se plase mozda kako bi na takvim prosli jer prava zap. evropa jos uvek ne prasta takve vrste privrednog kriminala.

hrvatska tolerise.. jos uvek.

Ne znam, moj tata je bio teniser, mi smo letovali na Bracu jer je on tamo ranije igrao turnire pa mu se svidelo ostrvo.
Brac je imao (ne znam da li je i dalje tako) veoma dobre sljakaste terene.
Mozda je to nizi sloj Nemaca, ne znam, ali ti tereni su bili puni.

Tata mi je svojevremeno kazao da je teniskih terena bilo svuda duz hrvatske obale, kod nas ranije nije bilo tako.
Doduse, ja sam igrala masters seriju u Budvi, Tivtu i Herceg Novom...tako da mozda citav Jadran ima te terene.
Ne znam da li da i dalje postoje, zaista.

Videla sam Brac u dokumentarcu o Divljanu. Izgledao mi je drugacije ali lepa je slika bila, u smislu rezije, Rundek onako zilav, na terasi svoje kuce peva Samo jednu ljubav imam. Sa takvim ljudima covek nikada nema probleme, ali takva je manjina u svakom drustvu.
Prosek je nevolja i na njemu treba raditi...a nas prosek je sve nizi i nizi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back