Da li je bolje imati 400 kvadrata u Kuli ili 50 kvadrata u Beogradu? Vol.2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaki grad ima betona, ali nisi u pravu za to zelenilo u avgustu. Ja sam između dva velika keja, ispred zgrade je puno drveća i velikog hlada, na pedesetak metara kreću parkovi...

Kako si izmedju dva velika keja?

Izmedju savskog i dunavskog keja imas cirka 11-12 km voznje ako je suditi po google maps

Nisam znao da na ledinama ima puno drveca.

A ni kejovi savski dunavski mi ne deluju bas nesto blizu istim.

- - - - - - - - - -

jel dve stoje po kvadratu?

Price: 7.500.000€ | Bedrooms:6 | Bathrooms:6 | Built:612m² | Plot:2.623m² | Pool: Private | Garden: Private | Garage: Private

Ako si odgledao snimak mogao si da vidis da ova kuca ima 26 ari placa, ima svoj privatan vrt, privatno jezero, privatan bazen palme i 612 kvadrata korisne povrsine

Ako ne racunamo toliki plac bazene jezerce i privatan vrt, cena kuce po kvadratu izadje oko 10.000e

Ono sto je sustina jeste da se sve ovo u Srbiji moze napraviti za daleko daleko manje novca.

Ne znam koliko da se izdrkavas nece da ti preskoci 1000e kvadrat.

E zamisli pa uporedi OVAJ KVALITET ZIVLJENJA u malom privatnom raju, sa kvalitetom zivljenja u betonskoj zgradi na vracaru sazidanoj na placu od privatne kuce gde blenes u susedni zid na 20 metara od tebe, gde ljudi placaju kvadrat 3000e

Neuporedivo

jako lepo igi izgleda

Ono sto je sustina jeste da se ovakve kucice za uzivanje prave iskljucivo u cistoj i netaknutoj prirodi a ne na npr na dorcolu, vracaru, savi dunavu koje su zatrovane i unistene reke.

- - - - - - - - - -

sizif koristi tehniku teleporta i na njega sve te guzve i kolapsi ne uticu....

To samo na zlogradjane koji koriste GSP i automobile.

- - - - - - - - - -

Nece ali ima sve to na 5-10 minuta kolima od mesta izgradnje. Tako da mu dodje na isto.

Da si malo bio po zapadiu video bi da ljudi ne zive preko puta hipermarketa i doma zdravlja, ali imaju sve to na nekoj normalnoj udaljenosti. Taksi radi na poziv. Ne moras da zivis pored taksi stanice autobuske stanice i doma zdravlja da bi koristio usluge istih.
Problem je sto su komunikacije loše i sto bi to predstavljalo noćnu moru u Srbiji gde bi se moralo žrtvovati jako puno vremena... Ovde gde sam ja to je uređeno jako dobro pa je potražnja za takvim mestima jako velika a i cena... Npr najskuplji komad zemlje je trenutno na nekih 20tak KM od Kopenhagena i kosta 1.5mil € veličina je 1793 m2 max iskorištenost je 25% od ukupne kvadrature i naravno uz more ali ne smeš da gradiš uz more moraš da ostaviš slobodan prolaz.. Nekih 5m plaže ..https://www.boligsiden.dk/salg/299248786

Sendt fra min BLA-L29 med Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne znam koliko da se izdrkavas nece da ti preskoci 1000e kvadrat.
čini ti se, poznajem lika koji je naj arhitekta u bg, a time i u državi
nagledao sam se ranije albuma svega što je radio
kuće koje je on radio koštale su i do 4000 maraka po kvadratu, ne računajući nikakva zemljišta i nadoknade za ovo i ono
ali njegov princip je na primer da se parket lakira 7 puta
od nameštaja preko stolarije, kvaka, šarki za nameštaj, dakle sve sve osim možda slavina i sličnih sitnica, prave njegovi majstori, čak i lampe
to ne možeš da dobiješ ni za 200 ni za 1000 ni za 2000 po kvadratu

Evo jos jedne elitne vile za teske burzuje u Spaniji u Kosta Blanki. Ono sto isto ovaj elitni objekat izdvaja od drugih je - naravno POGLED. Najskuplje kod ovakvih vila je pogled. Zato se vila nalazi na samom vrhu krsevitog brda odakle puca pogled na okolinu, more, zalazak sunca i sve ostalo sto uz to ide.

Evo gde se vila nalazi

2j5b5gi.jpg

Evo kakav pogled imas

2q32icx.jpg

Jer gospoda nece da gledaju u betonski zid od preko puta. Hoce pogled na prirodu, na sumu, brda, planine, more.....

Zato se gospoda ne trte u betonskim kavezima u centru madrida , vec zive u ovakvim seoskim naseljima i elitnim vilama u prirodi.

Sifra Rodzer Federer

@Tihi
Ne moras da zivis pored taksi stanice autobuske stanice i doma zdravlja da bi koristio usluge istih

Meni je kod kupovine stana presudno bas bilo autobuska stanica, koliko cesto idu autobusi i slicno.
Autobusom ( 5 stanica) isla sam do metro stanice i onda 15 minuta metroom do centra Frankfurta
gde sam i radila. Autom u Frankfurt ne moze da se ulazi ( moze naravno, ali je em guzva uzasna ujutru
i kasno po podne, a za prakiranje placas sigurno 1500 evra godisnje) Sta da rade ljudi koji na brdu stanuju, a imaju
decu koja idu prvo u osnovnu, a onda i u srednju skolu?

sizif koristi tehniku teleporta i na njega sve te guzve i kolapsi ne uticu....
Ne, Sizif koristi tehniku snimanja vožnje kamerom, snimanja pogleda fotoaparatom, i razne druge metode kojima se uspešno nalepi svako ko tvrdi drugačije. Ti drugi nemaju aparat i kameru da dokažu da su oni u pravu, kriza je, iebiga, tehnika skupa dođavola.

Reci mi Tiksi, ima li boljeg metoda od tog? :ceka:

@Tihi
Vlasnici ovih vila iz Spanije, ali i one prelepe kuce pored vode ne zive tu. Oni zive u nekim betonima po Njujorku,
Parizu.

aha daju ljudi sigurno 10 miliona evra za nekretninu da bi tu nocili 3 dana godisnje kako da ne....

- - - - - - - - - -

jel dve stoje po kvadratu?

beograd je pun zelenila

Ako se nasikas neke gudre jedino

zgrada-830x553.jpg

@Tihi
Vlasnici ovih vila iz Spanije, ali i one prelepe kuce pored vode ne zive tu. Oni zive u nekim betonima po Njujorku,
Parizu.

posto vidim da volis da zivis pored autobuske stanice , u beogradu su ti najblizi autobuskoj stanici ovi "prestizni" objekti

40472668.jpg

Uzivaj :lol:

- - - - - - - - - -

ne moraš meni da dokazuješ da je beograd u proseku prilično jadno mesto

nije problem sto je jadno nego sto su cene za taj jad napucane ko da u najgorem slucaju kupujes kopiju federerove vile sa ciriskoj jezera....

voziti se motorom i reći da nije gužva, tu se malo štedi na objektivnosti :)
Snimao sam ja i vožnje kolima i vožnje motorom, što se toga tiče... čisto da se vide oba slučaja. Nisam jedini, ima dosta vozača u BG koji voze redovno i kola i motor, bar među mojim društvom.
Bicikl još nisam probao da snimim, a nešto me i ne vuče. :mrgreen:

Drugo, ne kažem ja da nije gužva kad je gužva, samo kažem da nije nepodnošljivo, jer sam vozio po metropolama u kojima je gužva mnogo, mnogo gora nego u Beogradu. Vozači koji su vozili po Torontu, Čikagu, Los Anđelesu, Londonu, Parizu itd. vrlo dobro znaju šta pričam.

nemam pojma, ja kada se leti vratim kući sa novog beograda imam utisak kao da sam u drugoj državi

PA i ja kad odem kod druga na Vidikovac isto tako, ovde bude neka fina jesen, tamo sneg. Ali to ništa ne znači.

- - - - - - - - - -

ti zivis u delta citiju u podrumskom magacinskom delu? :rotf: :think:

I to je sve što umeš, tvoj maksimum? To da se smeješ ko lud na brašno, bez ijednog odgovora ili argumenta? Kapiraš li ti da si na ovom forumu lik za sprdnju?

aha daju ljudi sigurno 10 miliona evra za nekretninu da bi tu nocili 3 dana godisnje kako da ne....

- - - - - - - - - -

beograd je pun zelenila

zgrada-830x553.jpg
Cesto ne noce ni jednom godisnje. Ko su ljudi koji imau te vile po Spaniji?
Holivudski glumci, sportisti, saudijski i ruski milijarderi. Da oni mozda ne zive tamo?

Kako si izmedju dva velika keja?

Izmedju savskog i dunavskog keja imas cirka 11-12 km voznje ako je suditi po google maps

Nisam znao da na ledinama ima puno drveca.

A ni kejovi savski dunavski mi ne deluju bas nesto blizu istim.

Prvo si lupao da sam na Dorćolu, sad da sam na Ledinama, a ustvari jedina istina je dfa si gl... nemaš pojma. Hajde probaj još, lepo je doći, pročitati šta napišeš i dobro se smejati.

- - - - - - - - - -

Ne, Sizif koristi tehniku snimanja vožnje kamerom, snimanja pogleda fotoaparatom, i razne druge metode kojima se uspešno nalepi svako ko tvrdi drugačije. Ti drugi nemaju aparat i kameru da dokažu da su oni u pravu, kriza je, iebiga, tehnika skupa dođavola.

Njegov metod je da prećuti i zaobiđe, nadajući se da su forumaši glupi i da će brzo da zaborave pitanje. Za sada mu ne ide, svi mu se smeju.

- - - - - - - - - -

beograd je pun zelenila

zgrada-830x553.jpg

Kopaonik je pun zelenila, ako se naločeš rakje nabrdu.
kopaonik.jpg

- - - - - - - - - -

ne moraš meni da dokazuješ da je beograd u proseku prilično jadno mesto

Za one kojima je čaša poluprazna.

Američki milijarder Ken Grifin zaključio je ugovor o kupovini penthausa u Njujorku s pogledom na Central Park.
Grifin je za njega izdvojio 238 miliona dolara. Ovo je ujedno i najskuplji stan ikad prodat u SAD.

Stan se prostire na četiri etaže, na više od 2.000 kvadratnih metara i ima prekrasan pogled na Central Park.

Stručnjaci za nekretnine procjenjuju da će pored uloženih 238 miliona dolara vjerovatno Grifin morati potrošiti milione dolara na projektovanje, izgradnju i opremanje stana.
Najskuplji stan u SAD do sada je imao Beri Rosenstein, menadžer “Hedge fund”, koji je 2014. godine kuopio “East Hampton Estate” za 147 miliona dolara.

I Refke i ja imamo stanove slicne ovome :) Malo su manji, mnogo jeftiniji, ali je pogled lepsi.

Prvo si lupao da sam na Dorćolu, sad da sam na Ledinama, a ustvari jedina istina je dfa si gl... nemaš pojma. Hajde probaj još, lepo je doći, pročitati šta napišeš i dobro se smejati.

- - - - - - - - - -

Njegov metod je da prećuti i zaobiđe, nadajući se da su forumaši glupi i da će brzo da zaborave pitanje. Za sada mu ne ide, svi mu se smeju.

- - - - - - - - - -

Kopaonik je pun zelenila, ako se naločeš rakje nabrdu.
Pogledajte prilog 540672

- - - - - - - - - -

Za one kojima je čaša poluprazna.

Pa ti si ovde pricao da zivis na Dorcolu, 25ti maj tu si stalno, onda si sam promenio pricu da si negde ( i ako neces da kazes gde) n a novom beogradu.

Drugi kazu da zivis na Ledinama tako da ja ne znam kome da verujem.

Isto ko snosaj efendija godinama je tvrdio da zivi u Borci a sad kaze da je na novom beogradu kod Fontane. Moguce da je promenio ali znamo da gde god da zivis ne mozes biti "u blizini dva keja"

- - - - - - - - - -

Američki milijarder Ken Grifin zaključio je ugovor o kupovini penthausa u Njujorku s pogledom na Central Park.
Grifin je za njega izdvojio 238 miliona dolara. Ovo je ujedno i najskuplji stan ikad prodat u SAD.

Stan se prostire na četiri etaže, na više od 2.000 kvadratnih metara i ima prekrasan pogled na Central Park.

Stručnjaci za nekretnine procjenjuju da će pored uloženih 238 miliona dolara vjerovatno Grifin morati potrošiti milione dolara na projektovanje, izgradnju i opremanje stana.
Najskuplji stan u SAD do sada je imao Beri Rosenstein, menadžer “Hedge fund”, koji je 2014. godine kuopio “East Hampton Estate” za 147 miliona dolara.

I Refke i ja imamo stanove slicne ovome :) Malo su manji, mnogo jeftiniji, ali je pogled lepsi.

na sta gledate? Na dva drveta ispred zgrade i gomilu automobila?

- - - - - - - - - -

50 kvadrata u Beogradu kao 400 u Kuli

Stan od 50 kvadrata u centru Beograda, na Starom gradu, u proseku košta oko 84.500 evra, a za tu sumu se mogu pazariti skoro četiri nekretnine od po sto kvadrata u Kuli. Tamo je kvadrat oko 220 evra, pa ispada da se može kupiti čak sedam kvadrata za jedan u centru prestonice.

Prema podacima Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK), u opštinama i gradovima u Srbiji, najmanje košta kvadratni metar u Bačkom Petrovcu, svega 117 evra. Deluje da je povoljno kupiti nekretninu i u Bečeju, jer je kvadrat 212 evra, u Topoli 223, u Priboju 311, Šidu 313, Žablju 232 evra, a u Boru 335 evra. Toliko ih plaćaju kupci koji uzimaju stambene kredite osigurane u NKOSK.

06%20stanovi_620x0.jpg

Najjeftiniji kvadrat u centralnim beogradskim opštinama je u Rakovici, 922 evra, dok je u prigradskim opštinama najpovoljnije skućiti se u Barajevu, gde je kvadrat upola jeftiniji i košta oko 500 evra. Osim u prestonici, u svim ostalim gradovima i opštinama kvadrat je daleko ispod 1.000 evra. Jedini izuzetak je Čajetina, u kojoj je, zbog Zlatibora, kvadratni metar prošle godine bio "težak" 1.302 evra. Tako prosečna nekretnina na ovoj srpskoj planini košta više nego na Novom Beogradu.

Kaća Lazarević, iz istoimene agencije za nekretnine, smatra da je sada idealno vreme za kupovinu stana, jer, kaže, banke daju povoljne kredite sa niskim kamatama, a i stanovi su znatno jeftiniji zbog ekonomske krize.

- Osim u velikim gradovima u Srbiji, svi drugi manji gradovi imaju vrlo niske cene kvadrata, jer je i kupovna moć u njima vrlo slaba - objašnjava Lazarevićeva. - Cena kvadrata je u poslednjih pet godina niža od 20 do 30 odsto, što zavisi od lokacije, kvaliteta gradnje i strukture stana. Neki imaju stabilnu cenu već godinama, dok je određen broj stanova koji su sagrađeni pre 30 ili 40 godina niži za po 30 odsto. Cene kvadrata su već godinu dana stabilne i samo u nekim slučajevima hitne prodaje ili prodaje stana iz nasleđa, ili zbog razvoda, dešava se da cene budu niže nego tržišne. Ne postoji nijedan razlog da bi cene otišle nagore.

U Novostima ima clanak da 400 kvadrata u mestu Kula , kosta isto koliko kvadrata u Beogradu pa postavljam pitanje sta bi ste , da mozete da birate pre izabrali :

- da zivite u 400 kvadrata u Kuli ili nekom slicnom mestu
- da zivite u 50 kvadrata u Beogradu

Prosla tema je dostigla svoj limit pa zato otvaramo novu....

Link ka prethodnim temama:

https://forum.krstarica.com/showthr...00-kvadrata-u-Kuli-ili-50-kvadrata-u-Beogradu

https://forum.krstarica.com/showthr...drata-u-Kuli-ili-50-kvadrata-u-Beogradu-Vol-2

na sta gledate? Na dva drveta ispred zgrade i gomilu automobila?[/B]
Postoje tzv Penthouse stanovi, pored stana je ceo krov zgrade tvoja terasa pa gledas na planine, doline,
ja s jdene strane na Taunus, s druge pukne pogled na tornjeve Frankfurta, kad je lepo vreme mogu da gledam kako
avioni slecu i pole cu mada me to bas ne zanima, a aerodrom je 15 km udaljen od mene.
Tako i Trump u Njujorku stanuje. Refke je uvek govorio da stanuje na Novom Beogradu, Crnjicrnja je jedno
vreme bio na Dorcolu, sad je kao na Cuburi.

Postoje tzv Penthouse stanovi, pored stana je ceo krov zgrade tvoja terasa pa gledas na planine, doline,
ja s jdene strane na Taunus, s druge pukne pogled na tornjeve Frankfurta, kad je lepo vreme mogu da gledam kako
avioni slecu i pole cu mada me to bas ne zanima, a aerodrom je 15 km udaljen od mene.
Tako i Trump u Njujorku stanuje. Refke je uvek govorio da stanuje na Novom Beogradu, Crnjicrnja je jedno
vreme bio na Dorcolu, sad je kao na Cuburi.

jel moze kakva slika da vidim na sta to odprilike izgleda.

Ne mora da bude tvoja samo onako okvirno

I predjite na novu temu VOL 3 . Jer kaze moderacija da je ova dostigla limit od broja stranica i da treba da predjemo na novu .

Pa ti si ovde pricao da zivis na Dorcolu, 25ti maj tu si stalno, onda si sam promenio pricu da si negde ( i ako neces da kazes gde) n a novom beogradu.

Drugi kazu da zivis na Ledinama tako da ja ne znam kome da verujem.

Isto ko snosaj efendija godinama je tvrdio da zivi u Borci a sad kaze da je na novom beogradu kod Fontane. Moguce da je promenio ali znamo da gde god da zivis ne mozes biti "u blizini dva keja"

- - - - - - - - - -

na sta gledate? Na dva drveta ispred zgrade i gomilu automobila?

- - - - - - - - - -

https://forum.krstarica.com/showthr...drata-u-Kuli-ili-50-kvadrata-u-Beogradu-Vol-2

Jadni Tiksi, Siza ti je okacio snimke voznje motorom i autom kroz Beograd, ja sam kacio slike pogleda kroz moj prozor na nebo, Dunav i Zemunski kej pun zelenila, slike zelenila sa druge strane zgrade, slike Savskog keja punog zelenila, slike sume i livada u Kosutnjaku, i ti i dalje lajes kako je Beograd jadan.

Ne mrzis ti Beograd zbog Beograda, nego neka Beogradjanka nije htela da ima nista sa neotesanim propalim studentom prevarantom. To je.

da, svi su budale samo je sizif intelektualac

Jadni Tiksi, Siza ti je okacio snimke voznje motorom i autom kroz Beograd, ja sam kacio slike pogleda kroz moj prozor na nebo, Dunav i Zemunski kej pun zelenila, slike zelenila sa druge strane zgrade, slike Savskog keja punog zelenila, slike sume i livada u Kosutnjaku, i ti i dalje lajes kako je Beograd jadan.

Ne mrzis ti Beograd zbog Beograda, nego neka Beogradjanka nije htela da ima nista sa neotesanim propalim studentom prevarantom. To je.
ne nego čovek primećuje da uštedeti 100.000 evra keš mani nije jednostavno, pa mu je onda sumanuto da to bude cena neke Hruščovke na paliluli, gde čuješ kad ti komšija poseduje dijareju odozgo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back