Da li je bolje da obučem duge rukave ili ponesem sprej za insekte kad ulazim u šupu?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
79.179
Juče uđem u šupu, ono paučina sve prekrila. Ja to naravno ignorišem, razgrćem onu paučinu golim rukama i radim šta sam trebao da radim. Naravno u majici i šorcu.

Posle kad sam krenuo da se tuširam, nešto me svrbi tu pod miškom na ruci. Vidim, ujeo me pauk.

Dakle, da li sam ja trebao da se zaštitim pre nego sam ušao u šupu ili sam trebao to sve prvo da pobijem?

Juče uđem u šupu, ono paučina sve prekrila. Ja to naravno ignorišem, razgrćem onu paučinu golim rukama i radim šta sam trebao da radim. Naravno u majici i šorcu.

Posle kad sam krenuo da se tuširam, nešto me svrbi tu pod miškom na ruci. Vidim, ujeo me pauk.

Dakle, da li sam ja trebao da se zaštitim pre nego sam ušao u šupu ili sam trebao to sve prvo da pobijem?

1. ne slazem se sa 'pobivanjem' - pauKci najbolji kucni ljubimci a ti bi da pustas tu neke otrove, ionako je sve otrovno a ti bi jos. Strasno je kad cujem ovako da ljudi ne volu prirodu. I ja bi te ujeo.

2. Ljudi su izmislili pajalice i metle. Malo poteras paukove, oni odu (malo u medjuvremenu ljuljaju mrezu jer misle da je pajalica neki ulov) ali posle ipak odu. Opajes lepo prostor, uzmes/stavis zasta si dosao. I kad odes, pustis ih da se vrate i naprave nove sveze mreze. Ponasaj se kao elementarna nepogoda.

Tu u mojoj šupi žive crne udovice

1727896147591.png

ako te ujede GMO pauk pretvorićeš se u spajdermena :p

(malo u medjuvremenu ljuljaju mrezu jer misle da je pajalica neki ulov)
Ako nešto veće dolazi u susret pauku instinktivno ljuljaju mrežu da bi delovali veći.
Ima i paukova čiju mrežu ne možeš tek tako da skloniš a na našu sreću ne žive ovde.

Ipak, kod nas živi vrlo zeznut pauk po pitanju halucinogenog nervnog otrova koji pravi dvonedeljnu nepodnošljivo bolnu agoniju gde je klinički nadzor obavezan a morfijum ne pomaže - CRNA UDOVICA

U suśtini to je defanzivan pauk i uglavnom će se sklanjati ali neće ni mirno čekati ako si u neposrednoj blizini....

Imao je autor teme @Sensei više sreće nego pameti

Ako nešto veće dolazi u susret pauku instinktivno ljuljaju mrežu da bi delovali veći.
Ima i paukova čiju mrežu ne možeš tek tako da skloniš a na našu sreću ne žive ovde.

Ipak, kod nas živi vrlo zeznut pauk po pitanju halucinogenog nervnog otrova koji pravi dvonedeljnu bolnu agoniju gde je klinički nadzor obavezan a morfijum ne pomaže - CRNA UDOVICA

U suśtini to je defanzivan pauk i uglavnom će se sklanjati ali neće ni mirno čekati ako si u neposrednoj blizini....

Imao je autor teme @Sensei više sreće nego pameti

nikad u zivotu nisam video tu paukicu.
A paukova inace uvek imam u vikendici. I malo se razmasu kad ne stignem da odem neko vreme. Ne smetaju mi. Neka ih. Znam da nije otrovna sredina.

nikad u zivotu nisam video tu paukicu.
A paukova inace uvek imam u vikendici. I malo se razmasu kad ne stignem da odem neko vreme. Ne smetaju mi. Neka ih. Znam da nije otrovna sredina.
Predrasuda je da je ujed obavezno smrtonosan.
Možda kod ljudi sa težim obolenjima srca ili sl.
Čak i da ti dodje na ruku - opet te neće ujesti.
Naravno, malo ko bi bio pribran sa paukom takve reputacije.
I onda bi drugom rukom hteli "da počiste" i onda se baš tada ugriz i dešava - kada je gotovo zgnječen...
Najčešće se ovo dešava u garažama gde ovaj pauk voli da se sakrije u čizme, cipele...
A ako ih nismo istresli nego odmah obuli prvo ćemo osetiti kako nešto migolji tražeći mesto za sebe ali ako ga noga pritisne da nema kud...

Predrasuda je da je ujed obavezno smrtonosan.
Možda kod ljudi sa težim obolenjima srca ili sl.
Čak i da ti dodje na ruku - opet te neće ujesti.
Naravno, malo ko bi bio pribran sa paukom takve reputacije.
I onda bi drugom rukom hteli "da počiste" i onda se baš tada ugriz i dešava - kada je gotovo zgnječen...
Najčešće se ovo dešava u garažama gde ovaj pauk voli da se sakrije u čizme, cipele...
A ako ih nismo istresli nego odmah obuli prvo ćemo osetiti kako nešto migolji tražeći mesto za sebe ali ako ga noga pritisne da nema kud...

Zanimljivo!

Prilicno sam dobar sa pcelama, bumbarima i osama. Ovo za cipele/cizme nisam znao - dobar savet. Moracu malo da porazmislim o tome.

Back