Da li je bolje biti ljubavnica, fantazija ili zena?

Zašto se završava i takav * liberalan * odnos , ukoliko je sve dozvoljeno?
Uh, ja sam pristala na monogamiju zato što nikada nisam i slutim da nikad neću toliko pametnu, uvrnutu, seksi osobu upoznati. Dakle, bila sam sa 28 godina i dalje nesigurna u svoje mogućnosti.
Ali uvek naiđe neko novi, uzbudljiv na kratko vreme. Ako ne dogovoriš monogamiju, skroz je okej da sebi napraviš osvežavajuću voćnu salatu.

Bog zna ko je kome tiha patnja.

To vazi za osetljivije ljude koji su obrni, okreni u manjini.
Najcesci je ipak slucaj da taj lik ne voli ni zenu, ni ljubavnicu a ni fantaziju jer naprosto ne ume da voli.
Možda.
Svašta ljudi tvrde.
Stari grci su tvrdili da žene nisu spobne da osete Agape.
Mogu da osete samo erotsku ljubav ili onu u kojoj cene vrednost nekoga, ali nikako bezuslovnu, onu bez ikakvog razloga.
Možda su podrazumevalo da i majčinstvo ima razlog, i da majke ne vole svu decu kao svoje?
Ljubav je naša proekcija, na osnovu poena koje ne neko dobio kod nas na osnovu naših kriterijuma ili dela. Jednom kada smo ocenjeni naše ocenjivanje i bodovanje se ne zadržava....
Ljubav je uglavnom romantizovana, da bi sami sebi izgledali vrliji, jer smo sposobni za istu.
Dok smo u stvari sudije i volimo, sve dok nam to tas na našoj vagi govori.

Uh, ja sam pristala na monogamiju zato što nikada nisam i slutim da nikad neću toliko pametnu, uvrnutu, seksi osobu upoznati. Dakle, bila sam sa 28 godina i dalje nesigurna u svoje mogućnosti.
Ali uvek naiđe neko novi, uzbudljiv na kratko vreme. Ako ne dogovoriš monogamiju, skroz je okej da sebi napraviš osvežavajuću voćnu salatu.
Ako je toliko seksi, uzbudljiv i uvrnut zašto je na kratko vreme?

Zbog čega ti je potreban neko sa strane ako ti se stvarno dopada neko sa kim si ?
Nije potreban, nego se nekada namesti.. Mada meni se to nije dešavalo, ali dozvoljavam da može da se desi.
Naravno da se nismo vezali , kako smo se vezali tako se i možemo razvezati - sve je legitimno. Što bi se neko zakljinjao na bilo šta? Ja ne znam za sedam dana kako ću se osećati, ali...
Ipak kada se ulazi u brak nije to nije nešto što za par dana možeš da se razvežeš.. ne zaklinješ se ali postaviš pitanje šta ako u raznim situacijama. Ako se to ne dogovori biće nesporazuma. Kad kažem brak ne mislim bukv na venčanje, nego zajednički život.
Meni je potpuno čudno da je on u startu izjavio kako nisi dovoljna, nešto u tom fazonu kako sam razumela. Ne zvuči mi uopšte kao neko oslobađanje sebe , već kao nesigurnost, kao neko primoravanje na nešto.
Ama neeee... Realno, kao ateista i neko ko ne očekuje život after, želi da maksimalno uživa u životu i svime što mu život pruža. Većini muškaraca zaista nije ideal da ceo život tucaju samo jednu ženu.

Recimo kod nekih ljudi je bitnije to da budu dugogodišnji partneri u životu. To je na višoj lestvici od te seksualne isključivosti. Sex se može imati i kao avantura, ali naći pouzdanu osobu sa kojom gradiš život ili samo imaš dugogodišnje dobre odnose, to nimalo nije lako. Podrazumeva se da se pale jedno na drugo inače ne bi ni došli dotle da pričaju o zajedničkom životu.

Zavisi sta je mislio pod "neces niti jedina", ako je da nece biti foreverafter prica za to svako inteligentan danas pretpostavlja da verovatno nece. Ako je otvoreni brak, pa ne bi ga ni predlagao da te ne poznaje.

Nisam ja tad bila u tom fazonu. Niti sam ikada posebno konzumirala tu svoju slobodu, ili on njegovu. Važan je osećaj da je imaš.
Uvek ide ono "sve mi je slobodno, ali nije sve na korist"

..da..a meni zvuci kao -aj dobro, bicu sa tobom kad si vec toliko zapela al treba da ti bude jasno da cim se pojavi sledeca ti si ispala iz igre...

Pa bukvalno potpuno obrnuto !
Znači, želim da mi ti budeš dugogodišnji partner koji neće tu biti ili otići zbog nekog seksa, mog ili njegovog, već da imamo dublju konekciju.
Kako ispala? Iz čega ispala? to što će se neko kresnuti sa nekim ne znači da je to nešto ozbiljno. Ako bude pričamo o tome.

Koncept odnosa je toliko različit da koliko vidim neki od vas uopšte ne razumete o čemu pišem.
Nisu to neki neozbiljni ljudi koji će kada vide novu cupi odmah otići za njom a ti ispadneš.. to bi bili neki nezreli i neozbiljni likovi.

ovo rigidno postavljanje granica mi nikada nije bio zanimljiv teren za igru
dosadno je i predvidivo. i diskutabilno u smislu vlasništva nad drugim ljudskim bićem

dinamika nekog odnosa me raduje kao …

citiraću jednog prijatelja koji mi je dao najbolji savet na svetu baš ovih dana.

….identifikujes se i uzivas dok traje
znaci kao medved koji naidje na neke bobice tumarajuci sumom
on ih nije trazio
niti kada ih je nasao je gledao koliko ih jos ima levo ili desno
niti je odma skontao da ih nema u nedogled i poceo da ih stedi i racionalizuje
i tako dalje
ukrstili su mu se putevi sa bobicama
on je pojeo onoliko koliko mu treba
i nastavio dalje
presije bez
to je ozbiljna nauka kojom covek ovlada tek kad je zreo

:heart: divan savet , životni, realan.
potvrdio mi je ono u šta i sama verujem

kada čitam šta se piše o ljubavnicama toliko je zlobe i nepoštovanja utkano u kontekst
kao da je to najgore ljudsko smeće.
ljubavnice pretenduju da preotmu nečiji identitet život decu kuću….one su pošast bez pravog statusa
a čini mi se da su samo mede koje uživaju u šumskim bobicama i ne gnjave o zajedničkom projektu
i zato su toliko fatalne.

Back