Da li je Bog u nama ili izvan nas?

RIA77

Poznat
Poruka
9.035
PA odgovoran je za ubistva ljudi teski grjesnik Pavle.
Nije mogao preci Kneza zraka radi tih teskih greha kad je ima uznesenje prema nebu.
Knez ga zbacio.
Није га збацио.
Ne klapa ta vasa vjera kako su izfantazirali na tim vaseljenama.
Зар ти ниси причао о томе како треба поштовати туђу веру ? Значи ово је поштовање како се ти понашаш ?

Scott Isle

Veoma poznat
Poruka
13.109
Sveti duh ne znaci nepogresivost.
To je prejudicirano.
Sveti duh je vatra koja ne izgara ,nada koja ne umire ..
Sveti Duh je posebno bice, Bozji Duh, i lebdi nad povrsinom vode u knjizi Postanka. Dakle nije svugdje, na primjer nije u Vodi. Takodje nije ni u zemlji ni na zemlji, na primjer kod Isusovog krestenja, nije ni u Isusu ni u Jovanu Krstitelju, nego je na nebu.
I Sveti Duh je standard, mjerilo, perfektan.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.721
Sveti Duh je posebno bice, Bozji Duh, i lebdi nad povrsinom vode u knjizi Postanka. Dakle nije svugdje, na primjer nije u Vodi. Takodje nije ni u zemlji ni na zemlji, na primjer kod Isusovog krestenja, nije ni u Isusu ni u Jovanu Krstitelju, nego je na nebu.
Znas kako Sveti Duh postoji samo u tekstu Biblije i nigde vise i taj Bog. Mozemo sad da kontemliramo o tome,
ali definitivno Isus je bio samo covek, a SZ je knjiga legendi...

Scott Isle

Veoma poznat
Poruka
13.109
Znas kako Sveti Duh postoji samo u tekstu Biblije i nigde vise i taj Bog. Mozemo sad da kontemliramo o tome,
ali definitivno Isus je bio samo covek, a SZ je knjiga legendi...

Postoje duhovi, nefizicka nevidljiva bica, i jedan od njih je Sveti Bozji Duh.
I da, to je pitanje, ako je Sveti Duh na nebu, sta je onda u Isusu? I normalno, odgovor je da ima dusu ko i svaki covjek. Dakle preko duse je povezan sa Svetim Duhom, kao i svi mi.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.721
Postoje duhovi, nefizicka nevidljiva bica, i jedan od njih je Sveti Bozji Duh.
I da, to je pitanje, ako je Sveti Duh na nebu, sta je onda u Isusu? I normalno, odgovor je da ima dusu ko i svaki covjek. Dakle preko duse je povezan sa Svetim Duhom, kao i svi mi.
Pa ne znam bas, dal je Sveti, rekao bih da je to potenciranje.... rekao bih pre da nasa inteligencija potice od univerzuma, tj Boga, ajd nek bude Sveti
Duh ako hoces. To sto mozemo da mislimo, delamo i da resavamo probleme, zahvaljujem Njemu...

Scott Isle

Veoma poznat
Poruka
13.109
Pa ne znam bas, dal je Sveti, rekao bih da je to potenciranje.... rekao bih pre da nasa inteligencija potice od univerzuma, tj Boga, ajd nek bude Sveti Duh ako hoces. To sto mozemo da mislimo, delamo i da resavamo probleme, zahvaljujem Njemu...

Ne bi ja izjednacavao univerzum sa Bogom, jer to ne znamo. U Bibliji su Bog i univerzum zasebni. Postoje elementi zasebni od Boga. A dusa je od Boga, udahnuta, zivotni duh.

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
I aspekta Biblije. Ljudi ne bi bili gresni kad bi Sveti Duh zivio u njima. Duhovi su posebna bica u Bibliji, pa i Sveti Duh je poseban, recimo nije cak ni u Isusu nego je na nebu kad je Isus kod Jovana Krstitelja. Opsjedanje ljudi duhovima nije dozvoljeno, recimo Isus istjeruje duhove iz nekih opsjednutih. I tako dalje. Covjek i Duh nisu isto. Niti je Bozji Duh isto sto i neki drugi duhovi u svjetu elohima, posebni su.
Ali mozes da se povezes vjerom i normama sa Svetim Duhim i da se istreniras da zivis po Svetom Duhu, ali nije u tebi, ne zivi u tebi. Generalno, Sveti Duh je na nebu, na primjer u Postanku i na Isusovom krstenju.
To sto ti pricas nije hriscanstvo i biblija.
Sve naopako pricas.
Kroz Duha svetoga prihvatamo Hrista i prestajemo da gresimo.
Postajemo bivsi gresnici.
Zivimo u veri.
Ne postoji drugi put.
Duh sveti je Bog, trece lice bozanstva.
I on je sada na zemlji.
Kada se on povuce onda je kraj.
I nema vise kajanja.
Vreme Bozje milosti je tada proslo.
Jovan 14,16I ja ću umoliti oca, i daće vam drugoga utješitelja da bude s vama vavijek:
Jovan 14,17Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer ga ne vidi niti ga poznaje; a vi ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Ne mozes ga ti primiti kada ni ne znas nista o njemu.
Mozes ako budes spreman da ucis.
A to vidim nisi.
Svet ne poznaje DS.
Niti zeli.
2. Korincanima 6,16Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.
2. Korincanima 6,17Zato iziđite između njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se do nečistote, i ja ću vas primiti,

P

Pojela maca

Gost
Pa nisam, ja sam krsten i drzim se Svetog Duha. Postoje i drugi duhovi, ali ja se drzim Svetog Duha i drugi duhovi mi ne trebaju ni da me opsjedaju. Imam dusu od Boga, to je sve sto mi treba, moja dusa i Sveti Duh.
цео ваш дух и душа и тело да се сачува без кривице за долазак Господа нашег Исуса Христа.

Eto biblija kaze da imas duh ali dok ne poverujes u hrista duhom a ne umom nece duh da zasvetli.

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.425
Ruah Elohima nad vodama je vatra i ta ista vatra salazi na zatucane fanatike Judejce u djelima apostolskim.
Nicega mjerilo osim neunistive nade,oganj koji ne izgara.
Ne razumjes ti tradiciju.