Da li je Bog prvo stvorio čoveka ili životinju?

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.116
26 Bog je zatim rekao: „Načinimo+ čoveka po svojoj slici,+ da bude sličan nama,+ i neka vlada nad morskim ribama, nad stvorenjima koja lete po nebu, nad domaćim životinjama, nad svom zemljom i nad svim životinjama koje se miču po zemlji.“+ 27 Tada je Bog stvorio čoveka po svojoj slici, stvorio ga je po Božjoj slici – stvorio je muškarca i ženu
ali ne kaže o kakvoj slici se radi.
u daljem tekstu bog kaže "eto (po tom navodnom padu) sad čovek postade kao i MI, znajući šta je dobro a šta je zlo", što znači da ih zmija nije lagala kad je rekla nećete vi umreti nego ćete biti kao bogovi.
i naravno autor da bi približio čitaocu materijalistički boga on ga kroz celu bibliju opisuje sa karakterom čoveka. te kaje se, plače, gnevi, ljuti, voli, žrtvuje, ima svoje pulene itd itd.

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
ali ne kaže o kakvoj slici se radi.
u daljem tekstu bog kaže "eto (po tom navodnom padu) sad čovek postade kao i MI, znajući šta je dobro a šta je zlo", što znači da ih zmija nije lagala kad je rekla nećete vi umreti nego ćete biti kao bogovi.
i naravno autor da bi približio čitaocu materijalistički boga on ga kroz celu bibliju opisuje sa karakterom čoveka. te kaje se, plače, gnevi, ljuti, voli, žrtvuje, ima svoje pulene itd itd.
Zmija je rekla da ce znati sta je dobro i zlo kao sto bogivi zbönaju a ne da ce postati bogovi.
To si ti cak presao i zmiji.
Neverovatno?
A postati kao jedan od nas znaci zbati sta je dobo i zlo ne postati bog.
Citaj tekst kao sto jeste a ne kako zelis da bude.
Zar uzuvas da verujes u stvari koje izmislis?
Ne razumem.

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.116
Zmija je rekla da ce znati sta je dobro i zlo kao sto bogivi zbönaju a ne da ce postati bogovi.
To si ti cak presao i zmiji.
Neverovatno?
neverovatan je animozitet koji gajiš prema meni.
4. А змија рече жени: Нећете ви умрети;

5. Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати шта је добро шта ли зло.

22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
neverovatan je animozitet koji gajiš prema meni.
4. А змија рече жени: Нећете ви умрети;

5. Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати шта је добро шта ли зло.

22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи
Naveo si pravoslavno izmenjeni tekst koji je namerno pogresno preveden zbog dokazivanja besmrtböne duse koja je po vama navodno bozanska.
Sve vise licite Kuli stratari.

Tekst kaze ovako:
1. Mojsijeva 3,5Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro što li zlo.
Znace kao bogovi dobro i zlo a ne postati bogovi.

Ateista5

Ističe se
Poruka
2.658
Zavisi od toga šta si im preneo u nasleđe. Svesno, nesvesno..
Uzmimo ovo kao tacno radi price.
Znaci to sto sam im preneo vise nije moje - po tebi. Jer kazes da nista njihovo nema u meni.
Ja ne osecam da sam ista izgubio.
To sto je u mojoj deci, a sto sam im preneo, jos uvek je i u meni.Znaci deo njih je u meni.
E sad postoji varijanta da nista njihovo nije u meni. Moze biti da je neko drugi........

Сале

Legenda
Moderator
Poruka
64.116
Naveo si pravoslavno izmenjeni tekst koji je namerno pogresno preveden zbog dokazivanja besmrtböne duse koja je po vama navodno bozanska.
Sve vise licite Kuli stratari.

Tekst kaze ovako:
1. Mojsijeva 3,5Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro što li zlo.
Znace kao bogovi dobro i zlo a ne postati bogovi.
ti pokvareni pravoslavci što varaju jadne subotare :D

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
do sad je nadjen samo jedan fosil zmaja star oko 180 miliona godina tako da je pitanje da li je to i zmaj ili nesto sta lici na njega
sa druge strane, nalaze fosile dinosaurusa stalno.
Pa zmaj je i tadasnje ime i za dinosaurusa.
Dinosaurus je novijeg porekla.
Biblija dinosaurusa naziva behemot ili levijatan.

Isaija 27,1Tada će Gospod pokarati mačem svojim ljutijem i velikim i jakim levijatana, prugu zmiju, i levijatana, krivuljastu zmiju, i ubiće zmaja koji je u moru.

Behemot.
4.Job 40,10Prispodobi sa sobom behemota , što sam ga stvorio! Hrani se biljem kao goveče.
Job 40,11U bedrima njegovim, gledaj, koja snaga, koja sila u mišicama tijela njegova!
Job 40,12Kao stablo od cedra nateže rep svoj; žile bedara njegovih gusto su isprepletene;
Job 40,13Kosti su mu kao cijevi bakarne, zglobovi kao motke gvozdene.
Jov 40,14On remekdjelo stvaranja Božjega; stvoritelj njegov dade mu oruzje.

Job 40,15Premda mu gore nude hranu, i tamo se igraju životinje poljske,
Job 40,16On leži mirno u močvarnoj šikari skriven u trsci i glibu.
Job 40,17Grmlje močvarno pokriva ga sjenom, šikara vrbova stoji na vodi unaokolo.
Job 40,18 Gle, ustavlja rijeku da ne teče, uzda se da će ispiti Jordan gubicom svojom
Job 40,19Tko ga može protjerati na oči njegove, nozdrve zamkom probosti?
Job 40,20Hvataš li udicom behemota; podvežeš li mu jezik vrpcom?Job 40,21Provučeš li mu trsku kroz nozdrve? Provrtaš li mu čeljusti kukom?Job 40,22Hoće li ti se mnogo moliti, hoće li ti lijepe riječi zboriti?
Job 40,23Sklapa li ugovor s tobom, da ga uzmeš u službu zauvijek?
Job 40,24Možeš li se s njim kao s pticom igrati, privezati ga za djevojke svoje?
Job 40,25Hoće li se za njega cjenkati ribari; dijele li ga među sobom trgovci?Job 40,26Možeš li mu kožu isprobadati šiljkom i glavu ostima?
Job 40,27Stavi samo na njega ruku: ali se spremi na borbu; nećeš to učiniti opet.
Job 40,28Jest, izgubljena je svaka nada, kad ga samo ugleda čovjek, pada.

Glasnik.

Buduća legenda
Poruka
34.495
Job 3,8Prokleli je oni štono dan proklinju i Levijatana probudit` su kadri!
Job 40,25Zar loviš Levijatana udicom? Zar ćeš mu jezik zažvalit` užetom?
Psalam 74,14Ti si Levijatanu glave zdrobio, dao ga za hranu nemanima morskim.
Psalam 104,26Onud prolaze nemani, Levijatan kojeg stvori da se igra u njemu.

Dinosaurusi nikako nisu stari milijardama godina.
Oni su nekada ziveli sa covekom.

Mashinger

Aktivan član
Poruka
1.352
Da li je Bog prvo stvorio čoveka ili životinju? Koliko vidim postoje kontradiktni podaci u Bibliji.
IMG_20221224_230040.jpg

Ево за све оне што нису прочитали,све лепо пише.