Da li je Bog naredio ubijanje u Starom zavetu?

Tebi bi bilo OK da ti deca stradaju zbog besnog Boga, lošeg majstora. Meni vala ne bi.
Plitko razmišljanje.
Ako veruješ da Boga nema, da je ovaj život jedan i da će tvoja deca kada jednom umru nestati , kao da nikada nisu postojala onda ok.. to je tvoje verovanje tj neverovanje..
Ali ja tebe pitam: koji je onda smisao svega?
Rodiš se, živiš, umreš i to je to? Pa jbt što se ne rokneš odma ako zaista misliš da je tako? Kako uspevaš da živiš sa tim ako veruješ da jednog dana tvoje dece jednostavno više neće biti?

Оспоравам тумачење Библије по коме се Бог представља као убица и
уништитељ. Бог је Љубав, неусловљена љубав. Он је Творац, родитељ.
Никада он своју децу не би повредио.
То што се сами повређујемо и међусобно, није по његовој вољи, већ
по нашој самовољи.
Tvoj bog koga si utripovala mozda je takav ali ovaj koji se legitimisao narodu nije takav I jagnje je a i lav.

Plitko razmišljanje.
Ako veruješ da Boga nema, da je ovaj život jedan i da će tvoja deca kada jednom umru nestati , kao da nikada nisu postojala onda ok.. to je tvoje verovanje tj neverovanje..
Ali ja tebe pitam: koji je onda smisao svega?
Rodiš se, živiš, umreš i to je to? Pa jbt što se ne rokneš odma ako zaista misliš da je tako? Kako uspevaš da živiš sa tim ako veruješ da jednog dana tvoje dece jednostavno više neće biti?
Plitko ili ne- to nam je što nam je.
Ali svakako ne pristajem da se divim takvom Bogu. On za mene takav besan, nepravedan, sujetan- ne postoji.
Živim jer je lepo voleti, raditi, radovati se, zanimljivo je posmatrati svet, učestvovati u svemu tome.

Definitivno jesi ako ne progledaš.
Evo
. А страшљивима и невернима и поганима и крвницима, и курварима, и врачарима, и идолопоклоницима, и свима лажама, њима је део у језеру што гори огњем и сумпором; које је смрт друга.

Ali svakako ne pristajem da se divim takvom Bogu. On za mene takav besan, nepravedan, sujetan- ne postoji.
Živim jer je lepo voleti, raditi, radovati se, zanimljivo je posmatrati svet, učestvovati u svemu tome.
To ti je što ti je a ne to nam je što nam je.
Uživaj u ovo malo života.
Nadam se da će ti deca biti vernici i da će uživati u večnom životu koji dolazi posle ovog ne samo u ovom koji prođe za tren

Evo
. А страшљивима и невернима и поганима и крвницима, и курварима, и врачарима, и идолопоклоницима, и свима лажама, њима је део у језеру што гори огњем и сумпором; које је смрт друга.
Ne razumem komentar.. haotičan i besmislen

A jel se možeš diviti Bogu koji polaže život najbrutalnijom smrću za spasenje ljudi? Bogu koji čini sve da se svi ljudi spasu? Jer to je hrišćanski Bog.

To ti je što ti je a ne to nam je što nam je.
Ja to iz svoje perspektive. Ne mogu da ti poželim ugodan boravak na onom svetu, ako ni za sebe ne očekujem.
Uživaj u ovo malo života.
A što tako. Ako ti ideš u večni život, eto i mene, što sam ja gora.
Nadam se da će ti deca biti vernici i da će uživati u večnom životu koji dolazi posle ovog ne samo u ovom koji prođe za tren
Hvala. Ti deci bar daješ šansu, imaš veći osećaj za pravdu od Boga.

Ja to iz svoje perspektive. Ne mogu da ti poželim ugodan boravak na onom svetu, ako ni za sebe ne očekujem.

A što tako. Ako ti ideš u večni život, eto i mene, što sam ja gora.

Hvala. Ti deci bar daješ šansu, imaš veći osećaj za pravdu od Boga.
Ideš ali na drugo mesto jbg.. nije isto za vernike i nevernike..
Ipak, nadam se da ćeš progledati
Pozdrav

Back