Da li je Bog naredio ubijanje u Starom zavetu?

Kao sto rekoh,tvom intelektualnom nivou ocito dolikuje taj stil izrazavanja,tako mi i treba kad to nisam na vreme osetio stoga si mogu reci - bon apetiti...!!!
Kakvom intelektualnom nivou odgovara ova naredba?
''Bez filozofiranja,odgovaraj jasno i kratko.''
Šta sam ja, uhapšena? Šta si ti sebi umislio pa da mi se tako obraćaš?
Tako ti i treba, naravno. Da se naučiš redu.
Ponavljam deo prvicnog primera koje si ocito propustila:

...kao sto sam ti puno puta do sada rekao,izvadi te tvoje naocare za svajcovanje kad zelis nekog komentirati jer se samo brukas badava i stvaras nepotrebne tenzije...
Tu ne piše da fitilj gori nego da je izvadio upalač iz džepa.
Prso si od muke, al šta da ti radim. :aha: To ti je zbog tako visokog
intelektualnog nivoa, da ni primer nisi uspeo da smisliš.

Kakvom intelektualnom nivou odgovara ova naredba?
''Bez filozofiranja,odgovaraj jasno i kratko.''
Šta sam ja, uhapšena? Šta si ti sebi umislio pa da mi se tako obraćaš?
Tako ti i treba, naravno. Da se naučiš redu.
Dobro ako tako kazes... :kafa:
Tu ne piše da fitilj gori nego da je izvadio upalač iz džepa.
Prso si od muke, al šta da ti radim. :aha: To ti je zbog tako visokog
intelektualnog nivoa, da ni primer nisi uspeo da smisliš.
Pa jesam li ti citirao teksta kojeg si propustila - dakle primetila si da su sekunde do tragedije,sve sto si mogla govoriti tom detetu vec je bilo receno,sada vise situacija ti jednostavno ne da priliku za dalji razgovor nego trazi konkretnu akciju...
I,sto ce biti - idu sva pet ili samo jedno ide a spasis ostala 4 ???

I primer je direktno u funkciji teme,pitaj bilo kog teologa mislim da ce ti to isto reci.

Dobro ako tako kazes... :kafa:
Da li ti je dobro ili nije, baš me briga. Kako mi se budeš obraćao, tako će ti
i biti.
Pa jesam li ti citirao teksta kojeg si propustila - dakle primetila si da su sekunde do tragedije,sve sto si mogla govoriti tom detetu vec je bilo receno,sada vise situacija ti jednostavno ne da priliku za dalji razgovor nego trazi konkretnu akciju...
I,sto ce biti - idu sva pet ili samo jedno ide a spasis ostala 4 ???

I primer je direktno u funkciji teme,pitaj bilo kog teologa mislim da ce ti to isto reci.
Kakvu konkretnu akciju? Šta ćeš da uradiš za dve sekunde?

Dobili ste pitanje,prvo mi odgovorite pa onda nastavljamo temu o Bogu.
Dakle ??
pošto si pohlepan za spasenjem duše a svoju decu voliš više od sebe ja bih ti u toj situaciji preporučio kao rešenje da izvadiš bombu iz džepa i baciš da ubiješ svih pet...onda svo petoro dece idu u raj a ti u pakao...spasao si decu a žrtvovao sebe..to bi bila uvrnuta hrišćanska verzija ljubavi

pošto si pohlepan za spasenjem duše a svoju decu voliš više od sebe ja bih ti u toj situaciji preporučio kao rešenje da izvadiš bombu iz džepa i baciš da ubiješ svih pet...onda svo petoro dece idu u raj a ti u pakao...spasao si decu a žrtvovao sebe
Izvini prijatelju,nisam ti postavio teolosko pitanje nego prakticno,iz "realnog zivota"u kojemu se mogu naci i vernici i nevernici,baci sad teologiju po strani jer ako ste se hteli drzati do nje - tema uopste ne bi bila postavljena i komentirana ovako

Ne mogu da zamislim pravog Boga koji pretenduje da je ljubav da daje ovakvve naredbe svojim vernicima..

5. Mojsijeva 20,16A u gradovima ovijeh naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u našljedstvo, ne ostavi u životu nijedne duše žive.
1. Samuilova 15,3Zato idi, i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i djecu i što je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce.
Osija 13,16Samarija će opustjeti, jer se odmetnu od Boga svojega; oni će pasti od mača, djeca će se njihova razmrskati i trudne žene njihove rasporiti.

SZ bog je ili fikcija ili zli entitet... nema veze sa pravim Bogom

Meni ne pada na pamet da "sudim" Bogu, kakva je ovo tema? :dontunderstand:

Mjesec u Atrologiji je antena, Zato se izlazi na mjesec da ih se proklinje i da im se utuve u glavu cinjenice zla koje rade i da ih se proklinje da im odzvanjaju preko Mjeseca tvoje zelje njihovog prokletstva. Dobro, neki i vjesticare po mjesecini. To nije u redu. Ali Duhove pa i Gospoda i Satanu proklinjati je u redu jer su banda, na sva zvona po Mjesecu. Neka pate. Ja bi im dosadjivao svaku noc.

Mjesec u Atrologiji je antena, Zato se izlazi na mjesec da ih se proklinje i da im se utuve u glavu cinjenice zla koje rade i da ih se proklinje da im odzvanjaju preko Mjeseca tvoje zelje njihovog prokletstva. Dobro, neki i vjesticare po mjesecini. To nije u redu. Ali Duhove pa i Gospoda i Satanu proklinjati je u redu jer su banda, na sva zvona po Mjesecu. Neka pate. Ja bi im dosadjivao svaku noc.
More mars bre budalo jedna, vi poneki vise ne znate sta ovde pisete.

Али нећу вам затајити, браћо, да очеви наши сви под облаком бише, и сви кроз море прођоше;

2. И сви се у Мојсија крстише у облаку и мору;

3. И сви једно јело духовно једоше;

4. И сви једно пиће духовно пише; јер пијаху од духовне стене која иђаше за њима: а стена беше Христос.

5. Али многи од њих не беху по Божијој вољи, јер бише побијени у пустињи.

6. А ово бише угледи нама, да ми не желимо зала, као и они што желеше.

7. Нити бивајте идолопоклоници, као неки од њих, као што стоји написано: Седоше људи да једу и да пију, и усташе да играју.

8. Нити да се курвамо, као неки од њих што се курваше, и паде их у један дан двадесет и три хиљаде.

9. Нити да кушамо Христа, као што неки од њих кушаше, и од змија изгибоше.

10. Нити да вичемо на Бога, као неки од њих што викаше, и изгибоше од крвника.

11. Ово се пак све догађаше угледи њима, а написа се за науку нама, на које последак света дође.

Back