Da li je bog imao ženu?

Ne, nego oni koji su je menjali za sopstvene potrebe.
free-sexy-smileys-938.gif

Ovako nekako...

Novi zavet, Prva poslanica Jovanova, 5:7-8

7. Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti Duh; i ovo troje je jedno.
8. I troje je što svjedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

Prevod Lujo Bakotić, Emilijan Čarnić i Novi Svet:

7. I troje je što svjedoči na zemlji:
8. duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

Ovo je lako proveriti.

U čemu je štos? Razumeš li? Ako ne, odgovoriću ti: u manipulaciji i prepisivanju kroz vekove.

I ne zna se ko je veći paćenik: onaj ko je ovo prepravljao, ili oni što se ne bune već se ponašaju kao ovce.

ma znam ja sta ti pricas...imas ti originalne spise...nego nevazno to, i oni su mogli prepravljeni i sl....a eto i ja sam citao tih par razlicitih prevoda...i sada bilo je tu milion razlicitosti, ali sustina je uvijek bila ista i oni vazni detalji...ni u jednoj se ne pominje bozija zena...

e sada sto je u jednoj ona zvijer brontosaurus a u drugom slon sa ogromnim repom :eek:, ili dok je pak u jednom prevodu veliki levijatan a u drugoj krokodil koji bljuje vatru :eek:...to je nevazno, to jesu greske, al....

Dobro je da znaš. Ja ne pripadam nijednoj crkvi, ne verujem u boga jer znam da postoji bog, i baš me briga za spise koje jedni mučenici prepravljaju a drugi slepo veruju. Sve knjige napisali su ljudi. A ljudi su rak rana ove planete.

Čovek je u suštini jedno jadno i gladno biće. Jadno, jer je večito gladno. Nema te hrane koja bi njega mogla zasititi. Često pomislim da on održava ritual od tri obroka na dan ne da bi se prehranio već da bi svom bljutavom životu dao nekakav, bilo kakav ukus. Preko usta, tri puta na dan. Kao antibiotik. Da bi ga lakše podneo... Životinja jede da bi se prehranila, da bi održala vitalne funkcije, a čovek pre svega jede zbog ukusa. Večito nešto gricka i kljucka. Ne bi li bezukusnoj egzistenciji dodao malo slasti... To je prehrambena industrija odavno shvatila. Zato je i uspela da mu utrapi svakojako đubre švercujućći ga kao hranu. U svojoj potrebi za slašću, zadovoljstvom, srećom, čovek je sebe doterao do nepodnošljivog stadijuma prežderavanja. Ali se još uvek nije zasitio. I neće, jer duša mu je ostala gladna... A duši treba neka druga hrana. To mučenik nikako da shvati. Duša jeca u telima, zaboravljena...

Nema Boga.. A ako ima onda jesi prozivod incesta jer je tvog bog jedan obican sadista pa je pobio sve ljude i onda naredio da se razmnozavaju incestom...

Verske knjige nije pisao Bog nego Sotona jer je cilj - da se ljudi pomlate medjusobno
Počevši od popa iz jedne parohije koji pravi razdor ogovaranejm kolega iz druge parohije
A narod prost pa prihvati
pa se u prvo vreme ispod oka gledaju
a onda, kako vreme prolazi ...
... jer Bog je stvorio ljude a Sotona hoće da uništi njegovu kreaciju sa raznim varijantama u istoj knjizi

Back