snoshaj efendija
Elita
- Poruka
- 19.456
Bas me zanima..
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
posto cetnici nisu trebali sanitet (ranjenika nisu imali, izuzev u nemackij, talijanskim i ustaskim bolnicama),
vesna pesic, ruth mitchell.................... sve su bile "propagandne" , nesto kao teatarske cetnikinje, i sve su nekako bile povezane sa radom u GESTAPO glumackoj agenciji
od devedesetih postoji ogromna inflacija zena na ravnoj gori, koje do sada nisu imale neko opipljivu ulogu , izuzev tipa "mata-hari" ( za koju se zna sta je bila...)
mozemo videti da se radi rekreaciji parizanki ( kao i mi smo imali zene, bez obzira sto pravoslavna crkva i uobicajeni seoski pogled na moral, ne bi bas tako lako presao preko toga). uostalom , mihailovic tvrdi da su sve partiznake ***** , pa ne znam kakav epitet ce biti za "cetnikinje" (predobre , fine zenice ....)
posto cetnici nisu trebali sanitet (ranjenika nisu imali, izuzev u nemackij, talijanskim i ustaskim bolnicama), onda ove izmisljene dame su verovatrno pripremale satobrijan za dve do cetiri osobe, ili razvlacile testo. o seksu tesko da s emoze govoriti u cetnickim redovima, ipak se radi o sterilnim tipovima, koji samo ljube ruke damama i udaraju petama i kazu kistihand milostiva.......
Прво није Весна, већ Вера Пешић и није била четнички већ комунистички агент убачен у Гестапо да са једне стране пријављује четнике, а са друге открива планове Немаца... Довољно колико не знашvesna pesic, ruth mitchell.................... sve su bile "propagandne" , nesto kao teatarske cetnikinje, i sve su nekako bile povezane sa radom u GESTAPO glumackoj agenciji
od devedesetih postoji ogromna inflacija zena na ravnoj gori, koje do sada nisu imale neko opipljivu ulogu , izuzev tipa "mata-hari" ( za koju se zna sta je bila...)
mozemo videti da se radi rekreaciji parizanki ( kao i mi smo imali zene, bez obzira sto pravoslavna crkva i uobicajeni seoski pogled na moral, ne bi bas tako lako presao preko toga). uostalom , mihailovic tvrdi da su sve partiznake ***** , pa ne znam kakav epitet ce biti za "cetnikinje" (predobre , fine zenice ....)
posto cetnici nisu trebali sanitet (ranjenika nisu imali, izuzev u nemackij, talijanskim i ustaskim bolnicama), onda ove izmisljene dame su verovatrno pripremale satobrijan za dve do cetiri osobe, ili razvlacile testo. o seksu tesko da s emoze govoriti u cetnickim redovima, ipak se radi o sterilnim tipovima, koji samo ljube ruke damama i udaraju petama i kazu kistihand milostiva.......
Bas me zanima..
Stvarno, nigde nikakvih podataka o cetnickom sanitetu.
I logistika im je bila ako ne od Nedica onda od Talijana i Nemaca.
Било је али мислим да су углавном коришћене као агенти или снабдевачи, а нешто не бих рекао да су и у борби.
Прво није Весна, већ Вера Пешић и није била четнички већ комунистички агент убачен у Гестапо да са једне стране пријављује четнике, а са друге открива планове Немаца... Довољно колико не знаш
Прочитај књигу и активности војне тајне службе Југославије пре рата, писао је њен шеф меродавнијег од њега нема.Нажалост не
Много више, према неким изворима чак 10% војске су чиниле жене, што никад није примећено у историји. (Под војском мислим само на борбени део трупа, ако додамо још и секретарице и болничарке итд. можда је проценат и већи).
Примедба: нема доказа да је штитила четнике пред Немцима и Бугарима, али је тачно да је била Ђурићева љубавница због чега је он и пребегао комунистима. Наиме, управо она је извршила толики утицај на њега да је он потпуно забушавао у раду против комуниста и омогућио им да од шаке одреда направе 5 дивизија. Такође, постоје сумње да је управо она под именом Боба(или Беба, постоје 2 варијанте) Станишић издала и предала Немцима Калабићевог оца Милана, наводно јер је ископао неки нацрт V-2 ракете, а стварно зато што је штитио четнике од Немаца и био сарадник четника. Такође сам нашао податак и да је била љубавница генерала Бадера. Иначе стојим иза овога што сам написао, да је била комунисткиња убачена у Гестапо.
Много више, према неким изворима чак 10% војске су чиниле жене, што никад није примећено у историји. (Под војском мислим само на борбени део трупа, ако додамо још и секретарице и болничарке итд. можда је проценат и већи).
Većina žena u partizanima su bile prijateljice noći.Jeste, ali je više žena bilo u partizanima.