Htedoh reći da ti samo veruješ da nikoga ne amnestira to što su vernici neke druge vere. Nije to objektivno tačno.Naravno ali to ne menja realnost jer se ne radi o subjektivnom gledistu vec o Biblijskom cinjenicnom stanju.
Zapravo vazi...
Jedna mala ilustracija kroz jedno pitanje: sta mislis,ukoliko recimo nekad u buducnosti nevernicu dobiju nepobitan dokaz o postojanju Boga tako sto ce svojim ocima videti Isusa Hristra kada bude dosao u slavi svojoj da da platu svakom coveku po delima njegovim a to je vreme kada se vise nista ne mlze menjati,nema vise pokajanja i nema mogucnosti za novih odluka u zivotu zaista postoji - dali ce se po istim kriterijama suditi svima ili ce se mozda hriscani meriti jednom "vagom",muslimani drugom,jevreji trecom,nevernici cetvrtom i td ???
...na tom sudu kojeg sam pomenuo,dali ce biti prihvatljiva odbrana tipa " aaaaa oprosti Isuse ali ja sam bio musliman pa su mene odmalena ucili da ne verujem tvojim recima vec onom mom proroku..." ?
...ili mozda nevernici s odgovorom " aaaa pa ja nisam znao da ti uopste postojis,da sam znao ja bih ziveo sasvim drugacije,ma drzao bih sve sto si trazio ali eto - nisam znao "???
A i svet bi bio lepše mesto da vernici jedne vere ne ubeđuju vernike druge vere da će naje*ati ako se ne priklone "pravoj veri".