- Poruka
- 369.146
Ne spinuj..ne pise nigde da je Kuran Biblija vec da muslimani imaju svoju "bibliju" koja se zove KuramKuran nije biblija i verujem da je uvredljivo za muslimane da tako kažeš za Kuran.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne spinuj..ne pise nigde da je Kuran Biblija vec da muslimani imaju svoju "bibliju" koja se zove KuramKuran nije biblija i verujem da je uvredljivo za muslimane da tako kažeš za Kuran.
Pa dobro, onda da Sveto Pismo zovemo Kuran iz praktičnih razloga, kad je to isto?Ne spinuj..ne pise nigde da je Kuran Biblija vec da muslimani imaju svoju "bibliju" koja se zove Kuram
znači nema veze sa biblijom?bezboznik - bez Boga
ima Biblija je merilo toga ko je vernikznači nema veze sa biblijom?
Odkud ti ovakav zakljucak,ja nisam pomenuo nit pravoslavce,nit protestanta pa ni jevcreje stoga niko od njih nema "tapiju"nad Biblijom,ona je univerzalnog znacaja,Bozje Pismo do svakog coveka na zemlji,kako god se ljudi deklarisali i koje god druge knjige koristili.Znači pravoslavci su udarili tapiju na Boga. Možda mogu da se provuku katolici ali recimo Mormoni ne mogu?
znači ako ne veruješ u bibliju onda si bezbožnik?ima Biblija je merilo toga ko je vernik
Biblija je isključivo knjiga za hrišćane. Ostale religije imaju svoje knjige koje se ne zovu biblija.Odkud ti ovakav zakljucak,ja nisam pomenuo nit pravoslavce,nit protestanta pa ni jevcreje stoga niko od njih nema "tapiju"nad Biblijom,ona je univerzalnog znacaja,Bozje Pismo do svakog coveka na zemlji,kako god se ljudi deklarisali i koje god druge knjige koristili.
Nikog ne amnestira njegova knjiga koju koristi u odnosu na standarde koje namece Biblija - ne mozes reci da si vernik a da krsis principe u Svetom Pismu a samo zato sto te standarde nema u "tvojoj knjizi".
Bez Boga si bezboznik a Biblija je Bozja rec.znači ako ne veruješ u bibliju onda si bezbožnik?
upravo i poenta temeI Kuran je božija reč. I Bagavad gita je božija reč.
Ne znam koliko može biti komplikovano da se tako nešto shvati.
Ova tema nikakvog smisla nema. To što neko smatra da je bezbožnik
onaj ko ne veruje u Bibliju je samo njegov problem. Ne postoji način
da opravda svoju isključivost.
Biblija sadrzi i druge knjige koje su deo SZ-ta a koje su fundament jevrejske religije...Biblija je isključivo knjiga za hrišćane. Ostale religije imaju svoje knjige koje se ne zovu biblija.
A onda tako temu i postaviš, pa raspravljamo o razlozima isključivosti.upravo i poenta teme
Jesi pročitala Kur'an pa da možeš potkrijepiti ovakvu tvrdnju?I Kuran je božija reč. I Bagavad gita je božija reč.
Ne znam koliko može biti komplikovano da se tako nešto shvati.
Ova tema nikakvog smisla nema. To što neko smatra da je bezbožnik
onaj ko ne veruje u Bibliju je samo njegov problem. Ne postoji način
da opravda svoju isključivost.
Nihova religijska knjiga se ne zove BiblijaBiblija sadrzi i druge knjige koje su deo SZ-ta a koje su fundament jevrejske religije...
Osim ako ne smatras da su hriscani zabranili jevrejima da koriste SZ ...?![]()
Neposredan povod je bio nečiji komentar da si bezbožnik ako ne veruješ u bibliju, otuda i takvo pitanjeA onda tako temu i postaviš, pa raspravljamo o razlozima isključivosti.
Nisu hrišćani jedini skloni tome, niti je to pravilo. Da li će neko imati
razumevanja za ostale religije zavisi od mnogo toga.
Ovo govoriš iz ugla hrišćanina naravno. Za nehrisćane ovo objektivno ne važi. Za njih je Biblija samo sveta knjiga vernika neke druge vere.Nikog ne amnestira njegova knjiga koju koristi u odnosu na standarde koje namece Biblija - ne mozes reci da si vernik a da krsis principe u Svetom Pismu a samo zato sto te standarde nema u "tvojoj knjizi"
Shvatam sta zelis da kazes, i za nekoga ce to mozda biti dobar odgovor.Dali kad odlucujers ozeniti neku devojku uzimas u obzir samo jedan aspekat njenog lika i pojave ili mozda ipak sve sto ima lepo istreses i izvagas pa tek na kraju odlucujes ?
...jel mozda kazes "ozenicu je jer ima veoma lepe oci dok me sve ostalo uopste ne zanima ?
...ili mozda ima lep osmeh ( ili samo neki konkretan atribut njenog tela) dok sve ostaslo uopste ne razmatras ...?
I ako si vec odlucio ozeniti je,sta mislis,koliko ti verna ona treba biti - koja su tvoja realna ocekivanja ?
...jel bi bio zadovoljan da tebe voli , mislim ono zaista voli ali da ujedno nesto manje voli i prvog komsiju...?
...ili ces joj mozda biti bukvalno jedini muskarac u njenon zivotu svake prestupne godine ?
Koliko ljubavi sas njene strane bi ti bilo dovoljno da je smatras da je ona zaista tvoja zena i da je zaista volis kao takvu ??
...jel bi ti bas toliko mnogo smetao neki komsija u komsiluku s kim bi tvoja zena delila slobodno vreme dok si ti opravdano otsutan ?
Ukratko - koliko vernosti je potrebno za pravu ljubav - polovinu srca,3/4 ili mozda ipak celo srce i sta to uopste znaci po pitanju medjusobne odgovornosti u braku ?
Evo nek ti ova pitanja budu uvod u odgovoru na pitanje koje si postavio i veruj mi,analogija odnosa covek/Bog sa brakom uopste nije moja inovacija vec Biblijska realnost.
Naravno ali to ne menja realnost jer se ne radi o subjektivnom gledistu vec o Biblijskom cinjenicnom stanju.Ovo govoriš iz ugla hrišćanina naravno.
Zapravo vazi...Za nehrisćane ovo objektivno ne važi.
...na tom sudu kojeg sam pomenuo,dali ce biti prihvatljiva odbrana tipa " aaaaa oprosti Isuse ali ja sam bio musliman pa su mene odmalena ucili da ne verujem tvojim recima vec onom mom proroku..." ?Za njih je Biblija samo sveta knjiga vernika neke druge vere.
To pitanje je odavno rešeno pravilnikomNeposredan povod je bio nečiji komentar da si bezbožnik ako ne veruješ u bibliju, otuda i takvo pitanje
Jel moram sve svete knjige da pročitam i da o njima razmišljam? Ne moram.Jesi pročitala Kur'an pa da možeš potkrijepiti ovakvu tvrdnju?