Da li je bezbožnik svako ko ne veruje u bibliju?

Znači pravoslavci su udarili tapiju na Boga. Možda mogu da se provuku katolici ali recimo Mormoni ne mogu?
Odkud ti ovakav zakljucak,ja nisam pomenuo nit pravoslavce,nit protestanta pa ni jevcreje stoga niko od njih nema "tapiju"nad Biblijom,ona je univerzalnog znacaja,Bozje Pismo do svakog coveka na zemlji,kako god se ljudi deklarisali i koje god druge knjige koristili.
Nikog ne amnestira njegova knjiga koju koristi u odnosu na standarde koje namece Biblija - ne mozes reci da si vernik a da krsis principe u Svetom Pismu a samo zato sto te standarde nema u "tvojoj knjizi".

Odkud ti ovakav zakljucak,ja nisam pomenuo nit pravoslavce,nit protestanta pa ni jevcreje stoga niko od njih nema "tapiju"nad Biblijom,ona je univerzalnog znacaja,Bozje Pismo do svakog coveka na zemlji,kako god se ljudi deklarisali i koje god druge knjige koristili.
Nikog ne amnestira njegova knjiga koju koristi u odnosu na standarde koje namece Biblija - ne mozes reci da si vernik a da krsis principe u Svetom Pismu a samo zato sto te standarde nema u "tvojoj knjizi".
Biblija je isključivo knjiga za hrišćane. Ostale religije imaju svoje knjige koje se ne zovu biblija.

I Kuran je božija reč. I Bagavad gita je božija reč.

Ne znam koliko može biti komplikovano da se tako nešto shvati.
Ova tema nikakvog smisla nema. To što neko smatra da je bezbožnik
onaj ko ne veruje u Bibliju je samo njegov problem. Ne postoji način
da opravda svoju isključivost.
Jesi pročitala Kur'an pa da možeš potkrijepiti ovakvu tvrdnju?

Nikog ne amnestira njegova knjiga koju koristi u odnosu na standarde koje namece Biblija - ne mozes reci da si vernik a da krsis principe u Svetom Pismu a samo zato sto te standarde nema u "tvojoj knjizi"
Ovo govoriš iz ugla hrišćanina naravno. Za nehrisćane ovo objektivno ne važi. Za njih je Biblija samo sveta knjiga vernika neke druge vere.

Dali kad odlucujers ozeniti neku devojku uzimas u obzir samo jedan aspekat njenog lika i pojave ili mozda ipak sve sto ima lepo istreses i izvagas pa tek na kraju odlucujes ?
...jel mozda kazes "ozenicu je jer ima veoma lepe oci dok me sve ostalo uopste ne zanima ?
...ili mozda ima lep osmeh ( ili samo neki konkretan atribut njenog tela) dok sve ostaslo uopste ne razmatras ...?

I ako si vec odlucio ozeniti je,sta mislis,koliko ti verna ona treba biti - koja su tvoja realna ocekivanja ?
...jel bi bio zadovoljan da tebe voli , mislim ono zaista voli ali da ujedno nesto manje voli i prvog komsiju...?
...ili ces joj mozda biti bukvalno jedini muskarac u njenon zivotu svake prestupne godine ?
Koliko ljubavi sas njene strane bi ti bilo dovoljno da je smatras da je ona zaista tvoja zena i da je zaista volis kao takvu ??
...jel bi ti bas toliko mnogo smetao neki komsija u komsiluku s kim bi tvoja zena delila slobodno vreme dok si ti opravdano otsutan ?

Ukratko - koliko vernosti je potrebno za pravu ljubav - polovinu srca,3/4 ili mozda ipak celo srce i sta to uopste znaci po pitanju medjusobne odgovornosti u braku ?

Evo nek ti ova pitanja budu uvod u odgovoru na pitanje koje si postavio i veruj mi,analogija odnosa covek/Bog sa brakom uopste nije moja inovacija vec Biblijska realnost.
Shvatam sta zelis da kazes, i za nekoga ce to mozda biti dobar odgovor.
Postoji ogromna razlika izmedju jednog i drugog, iz jako mnogo razloga. Ne bih sad da se upustam u analizu tipa zasto i kako, ali taj odgovor, bar meni nije zadovoljavajuci.
U svakom slucaju, hvala ti na trudu da mi prikazes svoj pogled na ovo pitanje.

Ovo govoriš iz ugla hrišćanina naravno.
Naravno ali to ne menja realnost jer se ne radi o subjektivnom gledistu vec o Biblijskom cinjenicnom stanju.
Za nehrisćane ovo objektivno ne važi.
Zapravo vazi...
Jedna mala ilustracija kroz jedno pitanje: sta mislis,ukoliko recimo nekad u buducnosti nevernicu dobiju nepobitan dokaz o postojanju Boga tako sto ce svojim ocima videti Isusa Hristra kada bude dosao u slavi svojoj da da platu svakom coveku po delima njegovim a to je vreme kada se vise nista ne mlze menjati,nema vise pokajanja i nema mogucnosti za novih odluka u zivotu zaista postoji - dali ce se po istim kriterijama suditi svima ili ce se mozda hriscani meriti jednom "vagom",muslimani drugom,jevreji trecom,nevernici cetvrtom i td ???
Za njih je Biblija samo sveta knjiga vernika neke druge vere.
...na tom sudu kojeg sam pomenuo,dali ce biti prihvatljiva odbrana tipa " aaaaa oprosti Isuse ali ja sam bio musliman pa su mene odmalena ucili da ne verujem tvojim recima vec onom mom proroku..." ?
...ili mozda nevernici s odgovorom " aaaa pa ja nisam znao da ti uopste postojis,da sam znao ja bih ziveo sasvim drugacije,ma drzao bih sve sto si trazio ali eto - nisam znao "???

Back