Da li je bezbožnik svako ko ne veruje u bibliju?

... и света водица...:pop:

Иначе, дотични инспиратор енглеског типкања је аватаром чувени пагански цар Антиох Епифан - најјаснији симбол антихриста у Старом Завету...

Од тог лудака већег безбожника није било у СЗ

sprdaju se sa duhovnim darovima koje nemaju kao hriscani 1. veka, samo neka se zapletu i uhvate, posle cemo ih kukama izvlaciti na suvo koji se ne razbiju:

Isaija 28,11 Zato će nerazumljivom besjedom i tuđim jezikom govoriti tome narodu;
Isaija 28,12 Jer im reče: ovo je počinak, ostavite umorna da počine; ovo je odmor; ali ne htješe poslušati.
Isaija 28,13 I biće im riječ Gospodnja, zapovijest po zapovijest, zapovijest po zapovijest, pravilo po pravilo, pravilo po pravilo, malo ovdje, malo ondje, da idu i padaju nauznako i razbiju se, i da se zapletu u zamke i uhvate.

Poslednja izmena od moderatora:
Imam pitanje.
Kada neko kaze da li verujete u bibliju, da li je u pitanju cela knjiga ili samo delovi koji nama odgovaraju?
Nikad ovo nisam mogao da shvatim. Nije svedski sto pa da izaberem ono sto mi odgovara a za ostalo,lako cemo?!
Dali kad odlucujers ozeniti neku devojku uzimas u obzir samo jedan aspekat njenog lika i pojave ili mozda ipak sve sto ima lepo istreses i izvagas pa tek na kraju odlucujes ?
...jel mozda kazes "ozenicu je jer ima veoma lepe oci dok me sve ostalo uopste ne zanima ?
...ili mozda ima lep osmeh ( ili samo neki konkretan atribut njenog tela) dok sve ostaslo uopste ne razmatras ...?

I ako si vec odlucio ozeniti je,sta mislis,koliko ti verna ona treba biti - koja su tvoja realna ocekivanja ?
...jel bi bio zadovoljan da tebe voli , mislim ono zaista voli ali da ujedno nesto manje voli i prvog komsiju...?
...ili ces joj mozda biti bukvalno jedini muskarac u njenon zivotu svake prestupne godine ?
Koliko ljubavi sas njene strane bi ti bilo dovoljno da je smatras da je ona zaista tvoja zena i da je zaista volis kao takvu ??
...jel bi ti bas toliko mnogo smetao neki komsija u komsiluku s kim bi tvoja zena delila slobodno vreme dok si ti opravdano otsutan ?

Ukratko - koliko vernosti je potrebno za pravu ljubav - polovinu srca,3/4 ili mozda ipak celo srce i sta to uopste znaci po pitanju medjusobne odgovornosti u braku ?

Evo nek ti ova pitanja budu uvod u odgovoru na pitanje koje si postavio i veruj mi,analogija odnosa covek/Bog sa brakom uopste nije moja inovacija vec Biblijska realnost.

nisu bezboznici ..muslimani imaju svoj Kuran i Muhameda u koje veruju
posebno sto je tema o Bibliji a ne o Kuranu i Islamu pa ostanimo u okviru uvodnog posta
Ali ako kažeš da je bezbožnik onaj ko ne veruje u bibliju onda automatski svrstavaš muslimane u bezbožnike i time ih strahovito vređaš. To se isto odnosi i na druge religije koje nisu zasnovane na bibliji.

Dakle vraćamo se na originalno pitanje, Da li sam bezbožnik ako ne verujem u bibliju?

Dakle vraćamo se na originalno pitanje, Da li sam bezbožnik ako ne verujem u bibliju?
Hajde da dopunim pitanje - dali si bezboznik ako nisi pismen ,nemas mogucnisti da se opismenis pa ne mozes procitati Bibliju ( kao ni bilo koju drugu knjigu koja sadrzi moralne savete ) ? Dali u tom slucaju trebas slusati svoju savest ?
Po meni svakako trebas jer je i to mehanizam putem koji Bog radi kod svakog coveka...
Dakle pravo pitanje jeste zasto ne verujes Bibliji,mozda ti to pitanje nije dovoljno jasno,nisi je dobro proucio,mozda neke delove nisi razumeo i t.d. ?
Ali ukoliko si je celosno procitao ,shvatio koji su njeni moralni zahtevi ali ti se oni ne uklapaju u tvoj stil zivota,smatras da te ogranicavaju ili mozda dovode u nezgodnu poziciju u odnos na tvoj radni angazman,drustveni status, tvoje shvacanje za brak i postenje e onda je odgovor na tematsko pitanje - da,ako ne verujes Bibliji onda si definitivno bezboznik !!!

Ali ako kažeš da je bezbožnik onaj ko ne veruje u bibliju onda automatski svrstavaš muslimane u bezbožnike i time ih strahovito vređaš. To se isto odnosi i na druge religije koje nisu zasnovane na bibliji.

ja ne kazem nista......muslimani imaju svoju "bibliju" koja se zove kuran i u nju veruju

Hajde da dopunim pitanje - dali si bezboznik ako nisi pismen ,nemas mogucnisti da se opismenis pa ne mozes procitati Bibliju ( kao ni bilo koju drugu knjigu koja sadrzi moralne savete ) ? Dali u tom slucaju trebas slusati svoju savest ?
Po meni svakako trebas jer je i to mehanizam putem koji Bog radi kod svakog coveka...
Dakle pravo pitanje jeste zasto ne verujes Bibliji,mozda ti to pitanje nije dovoljno jasno,nisi je dobro proucio,mozda neke delove nisi razumeo i t.d. ?
Ali ukoliko si je celosno procitao ,shvatio koji su njeni moralni zahtevi ali ti se oni ne uklapaju u tvoj stil zivota,smatras da te ogranicavaju ili mozda dovode u nezgodnu poziciju u odnos na tvoj radni angazman,drustveni status, tvoje shvacanje za brak i postenje e onda je odgovor na tematsko pitanje - da,ako ne verujes Bibliji onda si definitivno bezboznik !!!
Znači pravoslavci su udarili tapiju na Boga. Možda mogu da se provuku katolici ali recimo Mormoni ne mogu?

Back