Da li je Aleksandar Vučić budući generalni sekretar Ujedinjenih nacija?

• Začetnik teme Začetnik teme suave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li će Aleksandar Vučić postati generalni sekretar UN?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

suave

Domaćin
Poruka
3.699
Antoniju Guterešu 31.12.2026 završava drugi mandat na čelu Generalnog sekretarijata UN. Mada ima pravo na više od dva mandata, sumnjam da će ga koristiti s obzirom da bi tad imao 78 godina. Postavlja se pitanje ko će ga naslediti. S obzirom na sposobnost koju je pokazao u vođenju državne politike Republike Srbije, a uzimajući u obzir da mu mandat prestaje 2027 i da posle njega nema pravo na još jedan mandat, čini mi se vrlo izgledim da će Vučić na sebe preuzeti zadaću da smiruje strasti u današnjem svetu, miri Rusiju i Kinu sa Amerikom i Evropskom unijom.

Kontakti koje Vučić čini u Njujorku pre mi izgledaju usmereni na ličnu promociju nego na promociju interesa Srbije. Drugo, u poslednje vreme često ističe svoju "vidovitost" ("logiku gvozdenih determinanti") u vezi događaja koji se trenutno dešavaju u svetu pa mi se čini da je to više usmereno prema nekom drugom (strancima?) a ne prema stanovnicima Srbije. Srbija je odavno premalena za njega.

Не знам за ово,али знам да су људи који раде у УН 15 и 20 година прилазили Предсенику Вучићу и рекли му да никада нису чули тако храбар и достојанствен говор какав је он одржао.

Jel Vučić bio do sada premijer?
Tu može dva tri puta jel tako?
Pa neće valjda sa konja na magarca. Predsednik države je predsednik države. Nakon najodgovornijeg mesta u državi jedino može u inostranstvo. Pošto od Evrope nema ništa, a izgleda ni od NATO pakta jedino mu ostaje tezga u UN ili u nekoj od njenih organicacija, UNESCO, UNICEF, WHO itd

Ионако ничему не служи
jes seronja aljek ce da je razyebe, a vidi ovo, kako razyebava srbiju, deli kosovo za koje vi podsvesno mislite da nicemu ne sluzi, sta je sledece?
jeste li čuli šta je rekao vučko da imamo višak teritorija i da smo megalomani uvek nam je sve malo
tačno sam znao da će nam sa vučkom ostati samo uža srbija ako i to ostane da nas ne svede na beogradksi pašaluk...
pa jel cujes kako sekta vec mantra:
Ионако ничему не служи

Treba znati s kim se rukovati

677z381_vucic-netanjahu.jpg

S obzirom na sposobnost koju je pokazao u vođenju državne politike Republike Srbije...

Gubljenje teritorija, rasprodaja svega, sumanuto zaduživanje, najniži standard u Evropi...

čini mi se vrlo izgledim da će Vučić na sebe preuzeti zadaću da smiruje strasti u današnjem svetu, miri Rusiju i Kinu sa Amerikom i Evropskom unijom.

Zemlja koja je u sporu sa svim komšijama, koja je manje vremena provela u miru nego ratovima, da miri nekoga?

Kontakti koje Vučić čini u Njujorku

Kakvi kontakti? Njega tamo svi izbegavaju. Priča pred praznim salama. Gledam i sramota me ;)

Back