Da li je abortus ubistvo?

Nerodjeni nisu nikoga povredili ili uvredili i nisu pocinili nikakvo zlo. Za one koji navode silovanje i incest kao opravdanje za abortus, samo mali procenat slucajeva abortusa ukljucuje dete zaceto takvim zlocinima.
Dakle ubistvo .
Šta te onda ovde buni?

Jel' se zlo 'ponekad' mora iz korena isčupati?
Ko bolje zna strukturu genetskog zapisa od Onog ko ga je i stvoruo.
Kaže li za neke 'znadoh te još dok si u utrobi bio'...?
Dakle dosta unapred je moga da vidi, pa da ih i zna...i zle i dobre...

Абортус је по црквеним канонима (правилима) убиство, а по државним законима до одређеног времена трудноће (зависи од државе до државе) није. Као верник не подржавам абортусе, али нисам ни за забрану. Свако сам одговара за своје грехе. У данашње време свих могућих контрацепција, абортус је сувишан изузев у посебним случајевима.

Абортус је по црквеним канонима (правилима) убиство, а по државним до одређеног времена трудноће (зависи од државе до државе) није. Као верник не подржавам абортусе, али нисам ни за забрану. Свако сам одговара за своје грехе. У данашње време свих могућих контрацепција, абортус је сувишан изузев у посебним случајевима.
Tako je! Doživljavala sam pokušaje napada, ali zahvaljući Bogu nikad uspešne, i te ljude držim ogovornim za ceo život ovde. Biću im u noćnim morama, 100% ponekad.
Ne želim nikakva treća kolena da pate.
Po svaku cenu se od napasnika spasiti, to mi je moto.
Decu, cveće i životinje volim od svega najviše, i ko je jednom to (abortus, silovanje, decoubistvo) uradio i oda mi tu tajnu, za mene je loš čovek/žena u paru.

Poslednja izmena:
Moju ludaču-drugaricu snalazi pitanje neke bagre šta joj je trebalo 5-oro dece sa dobrim mužem, u dobroj kući i kako izdržava sve.
Strašno. Za ovo 5. joj je većina rekla da ga "makne". Sina bi makla, posle divnih devojčica. Kaže: Ma, i da nije sin isto bih je volela, ali mi je drago zbog muža. Nikad srećniji!"

Moju ludaču-drugaricu snalazi pitanje neke bagre šta joj je trebalo 5-oro dece sa dobrim mužem, u dobroj kući i kako izdržava sve.
Strašno. Za ovo 5. joj je većina rekla da ga "makne". Sina bi makla, posle divnih devojčica. Kaže: Ma, i da nije sin isto bih je volela, ali mi je drago zbog muža. Nikad srećniji!"
Moja baba bila deveto dete i sve kuće su imale minumum petoro dece. Danas retko ko treće...

Pa onda kažemo da abortus nije zlo. Ne da je zlo nego je kuga...

Back