Da li je 26-godišnjakinja koja je povredila studentkinju zaslužila kaznu od 10 godina?

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemamo pristup sudskim dokumentima pa ne mozemo da konkretno govorimo o motivima.

Pretpostavljam jaka unutrasnja mrznja prema studentima koji protestvuju protiv diktature Aleksandra Vucica.
Ja mislim da ona nije pobedila svoje impulse koje je trebala da pobedi u periodu 13-19 godina pa i kasnije..... da se suzdrzava., da trpi itd....
Podsecam da su ovi skupovi neprijavljeni i da deo odgovornosti snose organizatori, a ako je studentkinja bila sa megafonom postoji mogucnost da je deo te organizacije. Na zalost ima teske povrede. Ljudi ne shvataju koliko je ovo sve opasno... Ja se trudim na ovom forumu da ukazem koliko ne valja zlo na zlo, ali dobijam od mnogih odgovor da nemaju izbora i da su svesni da udaraju zlo na zlo ... i da ih bas briga

Ja mislim da ona nije pobedila svoje impulse koje je trebala da pobedi u periodu 13-19 godina pa i kasnije..... da se suzdrzava., da trpi itd....
Podsecam da su ovi skupovi neprijavljeni i da deo odgovornosti snose organizatori, a ako je studentkinja bila sa megafonom znaci da je deo te organizacije. na zalost ima teske povrede. Ljudi ne shvataju koliko je ovo sve opasno...
Izgledala je ladna kao led nakon događaja. Izgledala je kao da se jako dobro samokontroliše.

Naravno da jeste, iskoristila je svoj automobil kao oružje. Osoba je stajala mirno ispred nje, a ona je pritisnula gas do daske i zaletela se, uz to na putu je bila masa ljudi. Po meni pokušaj ubistva i još izazivanje opšte opasnosti.
1. Po meni jeste pokusaj ubistva
2. Prethodno su je isprovocirali
3. Skup nije bio prijavljen

Dobice kaznu po meni 3-6 godina, naravno zavisice i od povreda... Ne znam tacno koliki je stepen povreda studentkinje.

Mislim da treba ustanoviti dal je to uradila iz nekog revolta i besa ili iz straha, mislim sad ja nikog ne branim ali ko zna možda kad se našla u masi možda se zaista uplašila i uspaničila pa nije znala kako da reaguje, ali ako je to uradila iz besa, kao u fazonu, nedate mi da prođem, ma sad ću sve da vas pokosim e onda definitivno treba da odgovara i da snosi posledice.

Kad neko stoji ispred tebe, a ti u kolima gledaš u njega i pritisneš gas, to je po definiciji pokušaj ubistva, pošto malo ljudi može da preživi gaženje kolima.
Po pravilu ako neko nekom blokira put taj nema pravo da ga zgazi sem ako mu ovaj ne lomi staklo i ne pokusava da ga ozbiljno povrijedi tada bi gazenje bilo samoodbrana ovako samo gazenje je protivpravno,tu osoba ima pravo da zove policiju i da prijavi ljude ili osobu koja joj blokira put.Obije djevojke nisu imale pravo ni ona djevojka da joj blokira put a tek ova druga nije imala pravo da je zgazi.Svakako da treba da odgovara djevojka koja je zgazila drugu djevojku,tu je i problem drzave sto uopste dopusta da dode do takvih situacija

1. Po meni jeste pokusaj ubistva
2. Prethodno su je isprovocirali
3. Skup nije bio prijavljen

Dobice kaznu po meni 4-6 godina, naravno zavisice i od povreda... Ne znam tacno koliki je stepen povreda studentkinje.
Po zakonu kazna može da bude ublažena, ali ne ispod polovine minimalne kazne za delo koja je 10 godina. U najgorem slučaju da joj maksimalno umanje kaznu dobija 5 godina, mada nadam se da će kazna biti daleko veća. Po meni je 10 godina minimalno što treba da dobije. A treba da joj sude i za izazivanje opšte opasnosti.

Po pravilu ako neko nekom blokira put taj nema pravo da ga zgazi sem ako mu ovaj ne lomi staklo i ne pokusava da ga ozbiljno povrijedi tada bi gazenje bilo samoodbrana ovako samo gazenje je protivpravno,tu osoba ima pravo da zove policiju i da prijavi ljude ili osobu koja joj blokira put.Obije djevojke nisu imale pravo ni ona djevojka da joj blokira put a tek ova druga nije imala pravo da je zgazi.Svakako da treba da odgovara djevojka koja je zgazila drugu djevojku,tu je i problem drzave sto uopste dopusta da dode do takvih situacija
U svakom slučaju, ta što je vozila kola nema opravdanje za to krivično delo koje je izvršila. Sud samo treba da propiše odgovarajuću kaznu u skladu sa okolnostima.

Back