Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Šta mislite o stavu da su deca ( studenti,srednjoškolci) indoktrinirana i "zloupotrebljena u političke svrhe" ovih dana? Mislim na Srbiju,aktuelno.
Proširila bih pitanje i na temu verske indoktrinacije.
Moj stav na tu temu je sledeći:
Ako smo indoktrinirani tj. ako su nam usadili neku ideologiju (komunizam,svetosavlje,voke,marksizam.....)onda djeca to prihvaćaju od roditelja,rodbine ,prijatelja ali u onoj količini koliko to roditelji dopuste tj.koliko oni imaju vremena da se bave svojom djecom
Pa je l' znaš ijednu državu na svetu da država ne indoktrinira decu?
Indoktrinacija je neizbežna, stvar je samo u tome oće li da bude dobra ili loša!
Tito je indoktrinirao pionirstvom, demokratske vlasti građanskim vaspitanjem i veronaukom, av Zadrugom, Pinkom i Hepujem.
Šta mislite o stavu da su deca ( studenti,srednjoškolci) indoktrinirana i "zloupotrebljena u političke svrhe" ovih dana? Mislim na Srbiju,aktuelno.
Proširila bih pitanje i na temu verske indoktrinacije.
Moj stav na tu temu je sledeći:
Što ne i na filozofiju ili baš na politiku.....šta fali deci objasniti da su slobodna da stvaraju svoje mišljenje i početi od usvojenih uslova da mogu da biraju pol u 8 godina?
A što ne bi deca odlučivala i u kakavoj porodici žele da žive? Ako nisu mogla da biraju da li će se roditi, zašto ne bi mogli da biraju porodicu, nego roditelji odredjuju s kim će deca živeti....u skladu s ovim, koje je pravo roditelja da se razvode? Zar o tome ne treba deca da odluče?
Koliko neko treba da bude uobražen i sasvim neobrazovan da tvrdi da zna činjenice koje deci servira kao argumente? Da li ti znaš činjenice ili ih saznaješ iz medija? Realno decu treba učiti kako se skupljaju činjenice, ali za to je potrebno biti političar, treba li sve ljude da zanima politika da bi svoju decu naučio da odlučuje na osnovu činjenica i da li je bolje verovati ovom ili onom političaru?
Sve u svemu ovo jeste indoktrinacija....koja kaže, činjenica je na strani nasilja, pošto se nasilje najlakše primeti i postavi kao dominantno...
Studenti i punoletni maturanti mogu da sami odlučuju o svom političkom angažovanju. Nepunoletni đaci ne mogu. Ko god izvede decu iz škole a u cilju bilo kakvih političkih ciljeva ima da robija. Neka na ulicu izvodi sopstvenu decu. Ebo vas Boško buha.
A jes vala. Ja sam podiga svoju đecu da budu Crnogorcine i Komiti za Italiju, al nikad im nijesam ucio da batale skolu vec naprotiv, apsolventi svi vala
to je rekao aljek, ti nemas svoje misljenje nego ga ukalupljujes u sektino, ili cak ovde u misljenje vodje sekte av-ovo, ili sta bi on voleo, da protesti protov njega prestany
citaj: nece se desiti, badava mantras, moras kod @dulesrbenda na doobuku za botovanje
to je rekao aljek, ti nemas svoje misljenje nego ga ukalupljujes u sektino, ili cak ovde u misljenje vodje sekte av-ovo, ili sta bi on voleo, da protesti protov njega prestany
citaj: nece se desiti, badava mantras, moras kod @dulesrbenda na doobuku za botovanje