Da li indoktriniramo svoju decu?

E sad imaš i treću grupu. Lično znam par mladih osoba koji nemaju blage veze o politici, ne znaju ama baš ništa, a koji glasaju za ovu "sektu" zato što su njihovi članovi porodice članovi ove "sekte". Te osobe ne razmišljaju o političkim dešavanjima ali glasaju kako im se kaže, a jedan dan u dve godine da izađeš da zaokružiš broj za koji ti kažu, nije teško. Njih mogu samo da krivim što ih ne zanima ta tema, pošto se tiče i njih.
Tipičan primer indoktrinacije.

Šta mislite o stavu da su deca ( studenti,srednjoškolci) indoktrinirana i "zloupotrebljena u političke svrhe" ovih dana? Mislim na Srbiju,aktuelno.
Proširila bih pitanje i na temu verske indoktrinacije.
Moj stav na tu temu je sledeći:

A kad to u istoriji covecanstva deca nisu bila indoktrinirana?

Деца су се одувек и свуда индоктринирала, било какво учење је врста индоктринације, само је питање каква је она и за какво друштво је намењена.

Што се тиче протеста, кад већ неће старији онда нека деце, неко мора да се бори против криминала, деца су паметнија од старијих.

a da ih malo prutom po dupetu - možeš da pakuješ ćebe za zatvor?
🤣

Sjetio sam se jednog tvog upisa, ima sigurno 10 i više godina, ali sam zapamtio zbog toga što je i kod mene bilo skoro pa preslikano.
Uglavnom, isto ide priča o dječjim pravima, a ti napisao da je tebe nastavnik razredne nastave lupao drvenim šestarom za ploču i da ti nije padalo na pamet to ispričati doma, zato što bi još dodatno dobio po lampi.

🤣

Sjetio sam se jednog tvog upisa, ima sigurno 10 i više godina, ali sam zapamtio zbog toga što je i kod mene bilo skoro pa preslikano.
Uglavnom, isto ide priča o dječjim pravima, a ti napisao da je tebe nastavnik razredne nastave lupao drvenim šestarom za ploču i da ti nije padalo na pamet to ispričati doma, zato što bi još dodatno dobio po lampi.
I dodao sam: .... i šta mi fali, opet sam dogurao do moderatora. :D

Šta mislite o stavu da su deca ( studenti,srednjoškolci) indoktrinirana i "zloupotrebljena u političke svrhe" ovih dana? Mislim na Srbiju,aktuelno.
Indoktrinacija u Srbiji nije prestajala samo je menjala intenzitet, bila je prisutna u SFRJ da bi se narativ promenio 90tih i od tada se intenzitet pojacavao.
Efekat se itekako moze videti, indoktrinacija gusi i ubija kreativnost i kriticko razmisljanje jer svaka indoktrinacija tezi ka uniformnosti,
i dugorocno vodi u propast, jer bez kreativnih pojedinaca drustvo stagnira ili propada.

Slažem se, sve je lepo objašnjeno.

Deca i trebaju da se uključe aktivno i menjaju stvari koje se tiču njihovog života. Oni ovde pokazuju da nisu indoktrinirani na način na koji matori jesu i imaju dovoljno razuma i hrabrosti da kažu "ovo je sve veoma trulo, hoćemo promene". Da nam je više takvih ljudi, koji se ne dozvoljavaju manipulisati i kupiti, ne bi ni ulazili u probleme koje imamo.

Studenti su odrasli ljudi sa formiranim mišljenjem i kao akademski građani bolji i inteligentniji deo ovog društva. Možda nemaju životnog iskustva i više su idealistički orijentisani ali svakako su elita u odnosu na "plebs". Pričati o njihovoj indoktrinaciji u ovom trenutku je malo i bezobrazno.
Ne vidim po kom osnovu su oni indoktrinisani što protestuju protiv jednog katastrofalnog režima nezadovoljni stanjem u državi? Imaju pravo glas i biološki i zakonski su odrasli ljudi sa pravom glasa.

Indoktrinacija dece nažalost je itekako prisutna u nekim manjim uzrastima, bilo od strane porodice nametanjem nekih za njih apstraktnih tema tipa nacija, bog, sexualna orijentacija, ideologija....bilo od društva i crkve....
Protiv toga sam apsolutno i ako već ne možemo uticati na porodicu i šta se tamo uči ali sam zato za izbacivanje iz škola svih religiji, priča o pravima homosexualaca i nekim temama koje nisu za njihov uszast normalne.

1725566291-klinac-srbija-spanija-tri-prsta.jpg

Back