Da li indoktriniramo svoju decu?

Viki dušo, šta ti misliš o novonormalnoj praksi da se deci daju prava da odlučuju oće li hirurškim putem da menjaju pol, da ne smeš povisiti glas na njih, a da ih malo prutom po dupetu - možeš da pakuješ ćebe za zatvor?

S druge strane, deci se ne dopušta kandidatura za predsednika!

Kako to objasniti. S jedne strane se ima poverenja u dečju "zrelost", a s druge strane se "diskriminušu" u odnosu na starije.

Viki dušo, šta ti misliš o novonormalnoj praksi da se deci daju prava da odlučuju oće li hirurškim putem da menjaju pol, da ne smeš povisiti glas na njih, a da ih malo prutom po dupetu - možeš da pakuješ ćebe za zatvor?

S druge strane, deci se ne dopušta kandidatura za predsednika!

Kako to objasniti. S jedne strane se ima poverenja u dečju "zrelost", a s druge strane se "diskriminušu" u odnosu na starije.
Apsolutno sam protiv "plišanog" vaspitanja,u formi da se deci ne postavljaju granice i da ne znaju za "ne". Ali to sad nije tema.

Pa,nije mi baš isto. Da menja pol svaki čas i ne može,a mišljenje može iks puta.
Promena pola, pravo na mišljenje, kandidatura za predsednika - očigledno je da smo u domenu prava. Zašto im se neka daju, a neka ne?
Ja tu vidim zlu nameru establišmenta prema deci.
Tamo gde dete nekom odlukom može sebi da uništi život, tu ima slobodu, a gde može establišmentu da uništi život, tu nema slobodu. Govorim dakle o pravu na promenu pola i na pravu da se kandiduje za predsednika.

Za politiku se jednostavno zainteresuješ u nekom trenutku iz nekog razloga. Ja lično, sam se zainteresovao kad je počelo bombardovanje. Danas su se mnogi zainteresovali kada se dogodila ova nesreća.
A od tog momenta, kada se zainteresuješ počinješ da veruješ u jedno ili drugo na osnovu svog suda, i u normalnim društvima, istina je negde u sredini.
E sad imaš i treću grupu. Lično znam par mladih osoba koji nemaju blage veze o politici, ne znaju ama baš ništa, a koji glasaju za ovu "sektu" zato što su njihovi članovi porodice članovi ove "sekte". Te osobe ne razmišljaju o političkim dešavanjima ali glasaju kako im se kaže, a jedan dan u dve godine da izađeš da zaokružiš broj za koji ti kažu, nije teško. Njih mogu samo da krivim što ih ne zanima ta tema, pošto se tiče i njih.

Back