Da li imate osećaj da je prošlo vaše vreme?

Odlicno.
I uzivam u tome sto se interesovanja i prioriteti menjaju, sve je to lepo i prirodno.

Odlično.
Fizički izgled mi je oduvek bio irelevantan, tako da sopstveno starenje sa tog aspekta, ni ne primećujem.
A starenje, uopšte, je isto lepo i prirodno stanje, tako da nema sta tu da se podnosi :)
A recimo pošto treniraš, osetiš li da ne možeš kao ranije? Da de brže umaraš, da si sporiji?

Имам осећај да моје време тек долази. Иначе, рекао бих да сам пар година старији од тебе.

Што се физичког изгледа тиче, јесте да се појави нека мала борица или нека седица у коси, чак и нека влас опадне са предње стране,

ипак,

теретана и исхрана, па сам од врата на доле сваки дан бољи и бољи, а глава...глава отпада.

А пословно, што си старији, све си јачи. Можда тек уласком у седму деценију може да крене опадање, а не мора.
To je duh 💪

Ne očekujem starost već napredak u medicini. 😁

Sad za rođendan mi koleginica čestitala rođendan kao ono "Srećan ti rođendan i da živiš 100 godina ! " Ijuuu, moliću lepo ! Ko tebi daje zapravo da mi odrediš dokle ću ja da živim, šta ako izmisle neku vakcinu da se živi 200 godina. Svi znači da živite 200, a ja samo 100 ? 😁 Neće moći. Idemo korak po korak pa dokle stignemo.
Ja sam šrilično uveren da će u narednih par vekova, ako civilizacija opstane, čjudi živeti jako jako dugo, genetski inženjering, nano tehnologija, robotizacija svašta nešto...
Biće smešno da se nekad sa 80 godina bilo staro, kao sto je nama smešno što se nekad umiralo od prehlade..

Методологија је проста - целог живота сам помагао другима, а сада је опет мени повремено потребна туђа помоћ. Интересантно, они којима сам ја помагао ми не помажу мада могу, то су неки сасвим други људи које ни са чим нисам задужио. Чудни су путеви Господњи. Да будем прецизан, није нити ми је потребна финансијска помоћ. Него она обична, људска.

Poslednja izmena:
Тренутно ми је башта у центру Књажевца главна брига.
1780467846233.png

С лева на десно дуња, у средини тек посађена трава, друга година засађеног огрозда које је већ почео да прави живу ограду, лоза и на симсу кућица за дивљег мачка.

Пут до пензије је дугопругашка дисциплина са препрекама. Много млади, јаки и способни је не пређу јер им није дато. Уколико преживиш у релативном здрављу и финансијски самодовољан, пре свега без јачих болова, отварају ти се заиста широке могућности за ствари које си одувек желео, а ниси имао времена да их себи приуштиш. Bucket list.

Back