Da li imam pravo da vratim telefon?

Buldožder

Početnik
Poruka
25
Kupio sam pre 2-3 dana u Tehnomediji telefon Alcatel 1SE, platio 17000 din. Bio je neraspakovan. Doneo sam kući i on je počeo da štuca. S vremena na vreme gasi se, prelamaju se boje, drhti ekran. Ne uvek, ali to se desilo 5-6 puta za ova tri dana. Da li imam pravo da tražim povraćaj novca? Platio sam čekovima. Od 10. počinju da skidaju.

Kupio sam pre 2-3 dana u Tehnomediji telefon Alcatel 1SE, platio 17000 din. Bio je neraspakovan. Doneo sam kući i on je počeo da štuca. S vremena na vreme gasi se, prelamaju se boje, drhti ekran. Ne uvek, ali to se desilo 5-6 puta za ova tri dana. Da li imam pravo da tražim povraćaj novca? Platio sam čekovima. Od 10. počinju da skidaju.
Ovako, prodavac je dužan da telefon otpakuje , upali i testira po obligacionom zakonu.
Druga svar , pošto to nije uradjeno , telefon moraš odneti prodavcu da te obavezno upiše u knjigu reklamacija , i da u ovom slučaju prodavac pošalje tvoj telefon u ovlašćeni servis, izda potvrdu da je to uradio. . To ti je postupak .

Čuvaš li račun od kupovine?
Ako čuvaš račun, zapakuj telefon i vrati im nazad.
Kako god, telefoni kao uređaji imaju svoju garanciju i moraju se pridržavati tih pravila.Ukoliko ti ne uzmu telefon natrag i ne vrate novac, dužni su otkloniti falinke na telefonu i vratiti ti telefon u ispravnom stanju.
Ukoliko tako ne postupe, zapreti im tužbom (zaštita prava potrošača), jer su ti prodali "mačku u đžaku".

Pa bilo je priče da je na snazi zakon da u roku od 14 dana možeš da vratiš robu i da prodavac ne sme da te pita za razlog.
Ako to ne upali onda probaj mane stvari pa da si za raskid ugovora o kupovini.I na kraju u garanciji je pa neka ga popravljaju.
Imam i ja neki alkatel, ali posle ažuriranja je radio normalnije.Sledeće ažuriranje je opet bilo loše pa sledeće manje više ok.
Probaj da pitanje postaviš i na pdf pravo i pravda

Back