Ma da, sa 50+ ne mozhesh da radish posao
Mladji su lakshe zamenljivi. ako nema da se radi razvoj, nego ti delegiraju neinteresantne poslove,
klinci su najbolji.. sve zavisi shta firma radi. Na razvoju, pogotovo ako treba da se radi ispochetka,
teshko da tje kinci tu pogurati...
Sa 50+ nemaš šanse u IT industriji, kao newcomer.
Ko tvrdi suprotno, nema pojma o čemu piše.
Ako sa 50+ u IT industriji nisi dogurao do nekog rukovodioca, jedino što možeš da očekuješ je otkaz prvom prilikom.
A to da možeš da radiš takav posao sa 50+ je možda tačno, ali nije realno.
Ni za selidbe se ne uzimaju ljudi preko 50, jednostavno ne možeš fizički kao neko sa 20-25 godina.
Za IT ne možeš mentalno, nisi više toliko fleksibilan, jel to tako teško da se shvati?
Imali smo pre par godina neki projekat sa računanjem vrednosti, određivanje popunjenosti i upis u slobodna mesta.
Dolazi dečko, donosi mi program i kaže: - Evo, gotovo, može ovako?
Ja mu kažem da ne može, on pita zašto, kažem mu da je to mikrokontroler i da tu jednostavno nema dovoljno
memorije za podatke, varijable, stack, ostale potprograme i za matricu (pomoću koje je računao).
On kaže: -Nema problema, ode za sto i vraća se posle 40-tak minuta, pita ponovo: -A jel može ovako?
Pogledam, proverim, dečko odradio posao za peticu.
I to za 40-tak minuta, na način koji do tada nisam video, savršeno.
Ja bih se onoga, ako uopšte, setio posle 2 dana, dečko odradio za par minuta.
E, to je ono što ljudi preko 50 treba da rade u IT industriji - da proveravaju i vode, a ne da pišu programe.