Da li ima nekih teorija zavere za koje smatrate da su istinite?

Istina je da psorijaza nije autoimuna bolest vec je kompleksna bolest potkoznog i vezivnog tkiva moguce virusnog uzroka, te da se prenosi onako kako teorija zavere i kaze, lakim povrsinskim ogrebotinama kad je celija, ili tkivo u fazi reproduktivnog, tj zaraznog ciklusa...
Mozete li da mi ovo pojasnite, jer ja imam blagu psorijazu, ali su mi je u par ordinacija tako traljavo objasnili, kao da pojma nemaju sta je i otkud je.
Cak mi vise ima logike Vase objasnjenje u odnosu na -autoimuno i neispitano, ne znamo..

To nije moje objasnjenje, nego je nedokazana sumnja nekih dermatologa specijalista, a i cuo sam na jednom predavanju zeptera slicnu teoriju...

Teorija je ovakva...to je virusna u osnovi bolest potkoznog tkiva, koja je prenosna dodirom. Postoje dve faze bolesti ali se ne zna tacno kad je koja...
Kad se prenosi , to je preko sitnih ogrebotina na kozi i potkoznom tkivu, tj ja ne znam za teoriju da se odmah dobija na unutrasnjim organima...vec da se dobija iskljucivo od zarazenog i to preko koze.
Dobija se preko tih sitnih povreda na kozi , kada ulazi virus stranog zarazenog u vas organizam...
To je npr oblast velicine 2cm kvadratna.. Tu se manifestuje kao poremecaj u brzini odvajanja i rasta slojeva potkoznog tkiva...ima vise slojeva pa se oni pocnu neprirodno da razdvajaju uz promene u vlaznosti koze...i pigmentaciji koja se primecuje.
Vlaznost povrsinskog dela koze koja je vise nadrazena, kao da je vise limfoicna se primecuje ako se vise skida povrsinski sloj koji se peruta zbog vece isusenosti , pa je tanji..Tako se formira ciklus povrsinski sloj se peruta, osoba ga skida, tako nanosi sebi ranice, pojas zarazenosti se siri na susedni deo koze, ranice su dubine do potkoznog tkiva, malo limfoticno, sto se moze manifestovati kao krasta kasnije kad se sasusi, daljim dubljenjem moze doci i do krvi..
Kao sukrvica pokorica..
Ako se ne odgovori na iritaciju nego se nastavi normalno vlazenje spolja tog dela koze, i ciscenje, , sama koza uspostavlja svoj rezim adaptacije, a ona ima taj rezim, kao kad se dugo ne vlazi to mesto na kozi , ono postaje malo deblje, ne kao na peti ,nego normalno za kozu..a ako se cesto odrzava kao higijena, onda bez iritacije, onda se i vlazenje koze uspostavi onako kako odgovara spoljnom dogadjaju na kozu...To znaci da prestane isusivanje vec se uspostavi normalna aktivnost lojnih zlezdi i zamascivanje, pa nema perutanja
Tada prividno nestaje simptom, fleke, ispucalost koze, ili ranice koje osoba sama sebi nanese skidanjem tih prerano isusenih slojeva koze ili potkoznog tkiva..(vise slojeva koze i vise slojeva potkoznog tkiva koje je prosarano lojnim zlezdama ispod koze...Slikovito kao da imate 4,5 slojeva koze , a ima ih vise i 5,6 slojeva potkoznih slojeva koji imaju lojne zlezde pored klasicnog limfotoka.. koji dopire do potkoznog

Samozarazavanje...ako nema povreda potkoznog tkiva ili koze, a ima redovnog odrzavanja higijene, vodom i vodom i sapunom, (ne previse cesto zbog isusivanja i nadrazavanja) uz redovno skidanje slojeva koze koji su umrtvljeni mekim peskirom, a moguce da su ti delovi koze virusno konamirani, moze se cak kad je imuni sistem osobe normalan, zdrav , desiti i ozdravljenje..

Zepter tu ima one svoje aparate svetlosne, koje ja ne znam da li deluju ili ne, ali tu nastupaju na scenu , u smislu brze vracaju normalan rezim koze , a nedaju samozarazavanje , tj osoba to neda svojom procedurom higijene...

Neki koriste neku mast , ne znam na kom je osnovu , da li kortikosteroidi , poznata je, koristi se za sve te kozne promene, da vrati normalnu erakciju vlazenja lojnim zlezdama i izgled koze...to je zvanicno predlog i medicine, svi ce predloziti te masti , tj tu mast...koja pomaze onima koji je koriste, ali ne znam da li zauvek uklanja zarazenost tog dela koze i potkoze...
Ako ne ukloni zauvek, onda se prvom prilikom kad opadne imunitet , ili losija ishrana, javi povratni simptom, tj fleka na istom mestu na kozi...
Ako ukloni , onda se ne vraca fleka...

Taj deo kad je samo bolesno parce tkiva koze virulentno a kad nije, ne znam, a ne znaju ni drugi....u svakom slucaju postoji periodicnost kad jeste a kad nije, verovatno znavisi od tretmana koze i od stanja organizma i mozda ima jos neki parametar..

U svakom slucaju desava se ljudima da se otarase dok je jos mala povrsina, a imaju dobar imuni sistem...ne super, nego obican normalan, ali mora tretman tog mesta da bude adekvatan njihovoj kozi..

Ono sto se desava je ako se malo zanemari higijena ili postupak , to je da vase tkivo , tacka postane zarazna i onda tog trenutka, malo vise trenja, usled znojenja , vrucina, cesanje, i prenece se virus na drugo mesto na kozi, znaci ako postoji ostecenje skidanja povrsinskog vec mrtvog sloja koze i zagrebanost , onda ce se preneti na to drugo mesto ako postoji zaraznost na nekom mestu na kozi...sa koze na kozu...autozarazavanje...Ako ne postoji zaraznost nekog parceta koze onda se nece preneti nego ce koza biti u svom normalnom reaktivnom stanju na vrucinu , znoj, ili na more, na so , te nece postojati ni simptomi ni zaraznost ka novim mestima..

Verovatno je to razlog zasto se govori o autoimunoj bolesti , uz naravno neki medicinski razlog, jer ne verujem da bi autozarazavanje pomesali sa autoimunim procesom....

Mesta koja su sa dlakama su sklonija da ostanu zanemarena u ocuvanju higijene jer su drugacijeg odgovora i tu su dlake koje drugacije vreme drze delice koze , druge starosti...
Ysko onivno ntsfs, ntkobi , malje na grudima budu mesta stalnog izvora samozarazavanja a naravno kad je prisutno samozarazavanje prisutna je mogucnost i preko dodira, ili predmetima, i mogucnost zarazavanja drugih...
To je virusna priroda bolesti..

Ono sto je zeznuto je sto sluzokoza postoji i u ustima, pa postoji ako je imuni sistem oslabljen mogucnost da se prenosi dalje na unutrasnje organe....bubrege, a mozda se moze javiti kod povrede koze, secenja, ulaz i u druga vezivna tkiva i organe...
Taj deo je naveden kao da postoji, ali su simptomi redji jer se teze otkriva i manifestuje...

To se obicno pripisuje narusenom imunom odgovoru , a ne znam da li se pratilo da li postoje rezovi , tj povrede koze koja je u nekom dodiru sa okolinom tih organa..

Ali da ne sirim , osnovni mehanizam kod teorije zavere je sitne povrede potkoznog tkiva ili koze preko kojih se virus infiltrira bez obzira da li je sa nekog drugog dela vase koze ili koze nekog drugog ...
Ako nema povrede nema zarazavanja...Ako nema virulentnosti tkiva, zbog nekog razloga, nema zarazavanja...to su dva principa...Povecana higijena mekih peskira za skidanje starih delova koze i pazljiviji odnos prema ovlazenim delovima koze i dlakavim delovima tela, su takodje vazni...

Poseban problem je porodicno , sto ako postoji zaraznost nekog delica koze kod nekoga, on postaje taj koji proizvodi viruse tog tipa...a da nema simptome vidljive jer su pokriveni dobrim stanjem koze...
Zato kazem da ne znam kad je zaraznost a kad nije, ali kazu da uvek postoji kad nije...Ja sam video osobe koje svojim odnosom prema bolesti samo izazivaju rast povrsine a onda i tezi oblik te bolesti , e sad da li je to ponasanja ili do njihove koze, da se sporije deli i raste pa je vise ugrozena, to ne znam...
U proseku retko ko se totalno ocisti, osim ako je pazljiv dok je mala povrsina, dok nisu brkovi i brada kod muskaraca ili grudi , dok nisu grudi zbog znojenja kod zena, ili lice, obrve, iza vrata, iza usiju , cak i usni otvori , unutra odmah na ulazu..tu se lako zagrebe kad je letnja vrucina ...
Mozda svakodnevna proeman posteljine...posto je to jedan od najlaksih metoda prikupljanja otpada sa koze , a koja je virulentna , a da ne dolazi do samozarazavanja..

Driblanje bolesti preko promene vlaznosti suvoce koze, npr more je dribling, tamo imate i redovne promene posteljine u hotelu...verovatno pomaze...
A da, osuncanost pomaze..to su verovatno i lekari rekli...posto je virus, onda UV moze neutralisati sve povrsineske izvore virusa...kao neka dezinfekcija totalna...sad ne znam koliko 15min osuncavanja valjda unistava svaki virus , osim kovida kome treba pola sata...

Ocni kapci su takodje koza i sluzokoza....

Poslednja izmena:
Углавном се вешина теорија завере кроз пар деценија покажу истинитим ! Не треба то подценјивати уопште
Да ли сте знали да је термин „теорија завере“ сковао ЦИА касних 60-их да би они који су разоткривали Истину изгледали „луди“ и да би им се одузео кредибилитет?
Лично ове глупости око лјуди гуштера и равне землје сматрам за ортодоксну глупост и као спин теоријама завере да би се онима који верујуи или сумнјају у нешто направили тоталним идиотима

Poslednja izmena:

Back